Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Pick és Videoton vezér az SZTE élén

Szeged - A Pick és a Videoton Holding vezérigazgatója, valamint a Róbert Károly Magánkórház egyik vezetője került be a Szegedi Tudományegyetem konzisztóriumába a rektor és a kancellár mellé. A szervezet elsősorban a gazdasági irányításért lesz felelős.
Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere kijelölte a felsőoktatási intézményekben újonnan létrejövő és februártól már működő konzisztóriumok tagjait. A szervezet gyakorlatilag a kancellár és a rektor mellett a harmadik irányítója lesz a felsőoktatási intézményeknek: előzetes egyetértése szükséges az intézmény stratégiai jellegű dokumentumainak – intézményfejlesztési terv, éves költségvetés, éves beszámoló, vagyongazdálkodási terv – elfogadásához, valamint gazdálkodó szervezet alapításához, gazdálkodó szervezetben részesedés szerzéséhez.

A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, további három tagját pedig az oktatásért felelős miniszter delegálja a felsőoktatási intézmény gazdasági-társadalmi környezetének meghatározó szervezetei és az érintett felsőoktatási intézmény, valamint a felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatának javaslatára. A delegált tagok megbízatása öt évre szól. A Szegedi Tudományegyetemre a miniszter Nagy Endre Józsefet, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatóját, Sinka Ottót, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatóját és Lantos Csabát, a Róbert Károly Magánkórház Zrt. igazgatósági elnökét delegálta. Megbízatásuk 5 évre szól.

Az országos névsort böngészve egyébként több ismert ember is felbukkan. Egyetemi vezető lesz például ily formán Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok, Eszenyi Enikő színházigazgató, Jankovics Marcell rendező és Csányi Sándor OTP-vezérigazgató is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakott területen kívül sem szabad száguldozni

Lakott területen kívül sem szabad száguldozni
2015 első kilenc hónapjában 519 közlekedési baleset történt a megyében: 651-en sérültek meg, 24-en… Tovább olvasom