Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 29°C Még több cikk.

Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Néhai kollégánk, Gyenes Kálmán munkáiból nyílik kiállítás ma 17 órakor a Fekete Házban.
Szeged tavaly elhunyt legendás fotósa több évtizeden keresztül fotózta a megye történéseit. A Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül című tárlat ebből a szerteágazó, színes életműből mutat be összeállítást. Megjelennek a hetvenes, nyolcvanas évek panelépítési munkálatai, a panelvilág és a szocialista idők mindennapjai. Végigkövethetjük a szegedi Lenin-szobor eltávolítását, a vasfüggöny felszámolását. A tárlaton feltűnnek legendás sportfotói, valamint mélyen szeretett Erdélyének gyönyörű vagy éppen elgondolkodtató pillanatai is.

A megnyitón a vendégeket köszönti Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum tudományos és közönségkapcsolati igazgatóhelyettese. A kiállítást megnyitja Schmidt Andrea, a Délmagyarország nyugdíjas munkatársa. A fotók december 31-éig láthatók mindennap 10–18 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálykövető szabályszegők

Szabálykövető szabályszegők
Graffitizésre kijelölt terület - hirdeti egy falfirka Szegeden, a Somogyi és a Nádor utcát összekötő sikátorban. Az ,,egérút" falát már számtalan utcai remek díszíti, fenti készítője nemcsak válaszolt ezekre, legalizálta is azokat. Tovább olvasom