Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Postán küldték haza a prostik euróit - ismert zenész a bíróságon

Postán küldték haza a prostik euróit - ismert zenész a bíróságon
Hat gyanúsított kiadatásáról dönt ma a Fővárosi Törvényszék, a lányok futtatása miatt elfogott 21-25 éves szegedi férfiak április elsejére már Franciaországba kerülhetnek. Az egyik őrizetes rokona egy ismert hazai zenész.
– Nézze meg, ő egy kismama – mutatott a padon zokogó fiatal nőre az egyik gyanúsított édesanyja. A Fővárosi Törvényszék kedden 6 gyanúsított kiadatásáról dönt, megírtuk, a francia hatóságok kérésére összesen 12 férfit vettek tegnap Csongrád megyében őrizetbe: a férfiakat lányok futtatásával, pénzmosással gyanúsítják.

A kiadatási tárgyaláson Várhegyi Éva bírónő elmondta, az Interpol közreműködésével fogták el a gyanúsítottakat. Elhangzott, L. Zoltán Tamás, K. Henrik, R. Zoltán a franciák két éve tavasszal először Bordeux-ban, majd fél évvel később már Strasbourgban nyomoztak a 40 lány futtatásával gyanúsított férfiak ellen. 

A 21 éves R. Zoltán tárgyalásán a bíró a rendelkezésre álló iratok alapján  elmondta, a prostituáltak egy magyar nő és egy magyar férfi által bérelt lakásban dolgoztak, ahol a futtatóik is laktak. R. Zoltán ellenőrizte G. Anita munkáját, vette át a bevétel nagy részét. A lehallgatott telefonok azt mutatták, erőszakosnak mutatkozott G. Anitával szemben, aki erre panaszkodott is. Közvetlen kapcsolatban volt  K. Krisztoferrel.  G. Anita 3000 eurót küldött haza postán a gyanúsítottnak.
Postán küldték haza a prostik euróit. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


A tárgyalásokra minden elfogott családja eljött. Az egyik férfi rokona ismerősként köszöntött bennünket, mivel egy ismert hazai zenész. Elmondta, neki nincs köze az ügyhöz, csak segíteni jött. A gyanúsítottak családtagjai higgadtan figyelték az eseményeket, egyetlen hangos szó sem volt a bíróság folyosóján.

Várhegyi Éva bírónő döntött a kiadatás és a kiadatási letartóztatás elrendeléséről, ami ellen a gyanúsítottak fellebbeztek, de ennek halasztó hatálya nincs. Így a férfiak április elsejére már Franciaországban lehetnek. A bírónő elmondta, a magyar hatóság nem vizsgálja, bűnösek-e a férfiak, csupán a kiadatásról dönt.

További részletek a szerdai Délmagyaroszágban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elit egyetemek között a szegedi

42 közül hét tudományágban került a világ elit egyetemei közé a Szegedi Tudományegyetem a… Tovább olvasom