Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

,,Ragadós kezű testvérek": Karácsonykor lopták el a dóm perselyét

,,Ragadós kezű testvérek
Szeged - December 25-én délután lopták el ismeretlenek a fogadalmi templom egyik húszkilós perselyét. A ,,ragadós kezű testvérek" nem robbantottak bankot: üres volt a faszekrény.
Fényes nappal, a déli és a délutáni mise között lopták el ismeretlenek a fogadalmi templomból a dóm egyik perselyét.

A 120 centi magas és 20 kilós, biztonsági zárral ellátott perselyt két éve csináltatta a plébánia. Erre azért volt szükség, mert a régi és gyengébb anyagból készült perselyeket többször feltörték vagy loptak belőlük.

Kondé Lajos plébános elmondta: a december 25-i déli és délutáni mise között történhetett a bűntény, a templom aznap egész nap nyitva volt.
 
 ,,Sírfelirat

– A fél egyes mise után kiürítettük a perselyt, így a tolvajok üres kézzel távoztak. Munkatársaim a délutáni mise kezdetekor már csak a szekrény hűlt helyét találták – mondta Kondé Lajos. A plébános a persely egykori helye mögötti oszlopra egy feliratot ragasztott ki, amiben a pénztartó főbb paraméterei mellett a tolvajokat is megszólította. „Kedves ragadós kezű testvéreink! Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nektek, hiszen üres persellyel kellett dolgoznotok" – olvasható a papíron.

Az ügyben a plébános nem tett feljelentést a rendőrségen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öltözzön fel szilveszterre! Anticiklon hozza a hideget

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az év utolsó napjaiban éjjel mínusz tíz… Tovább olvasom