Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Romokban hever a szegedi Víztorony tér

Szeged - Év végére szolgáltatósor épül a szegedi Víztorony téren – most tüntetik el a sok kicsi bódét. Jövő tavaszra a buszvégállomás újul meg, miközben működik is.
Az ütött-kopott tarjáni buszvégállomás felújítása nem fért bele sem a tavaly befejeződött lakótelep-rehabilitációba, és nem része a 2011-ig tartó közlekedési nagyprojektnek sem. Ennek ellenére – sokévi tervezgetés és egyeztetés után – becsukták és elbontották a téren árusító kereskedők a bódéikat a Budapesti körút mentén és a tér túlfelén, a forgalmi iroda mellett. Nincs többé burekes, újságos, virágos és élelmiszer-áruda. A napokban eltűnnek a Víztorony tér közepéről a hajdani találkahely, a Tempó büfé utolsó nyomai. Lapunk hasábjain Belami tárcáiból ismerhették meg olvasóink közelebbről a vendéglátóegység törzsközönségét, hangulatát, egyszóval a mindennapjait.

Az önkormányzat összesen 375 millió forintos beruházásba kezdett. Ehhez 296,5 millió forintos uniós támogatást nyert. Két részletben építkezik a város a víztorony tövében, ehhez előbb a felépítményeket el kell takarítani az útból. Kivétel a Tisza Volán forgalmi irodája, melynek szétszedésével megvárják a kivitelezőt. Várhatóan áprilisra kihirdetik, ki épít szolgáltatósort, s ki lesz a tér kivitelezője – tájékoztatott Zana Attila beruházási referens az önkormányzat fejlesztési irodáján. Év végéig húzza fel a majdani nyertes közel 120 millió forintból a 232 négyzetméteres utasforgalmi épületet, négy kiadó üzlettel és forgalmi irodával. A boltokat – ha a közgyűlés februárban rábólint – a Szegedi Vásár és Piac Kft. adja bérbe.
A Víztorony tér bontásai.

Megírtuk: párhuzamosan a Szegedi Vízmű Zrt. felújítja kívül és belül a víztornyot. Ha befejezték, akkor kezdhet hozzá a tér kivitelezője a burkoláshoz és parkosításhoz. Ez egy öszvér megbízatás, mert nemcsak a buszvégállomást kell rendbe tennie működés közben a vállalkozónak. A projekt része még 11 buszmegálló és a marostői buszforduló korszerűsítése is. Ennek határideje jövő év vége, de a parkosítás akár tavasszal befejeződhet.

Olvasóink írták

 • 2. Enim 2010. március 21. 19:50
  „Ma 2010. március 21-e van.
  A tér halott, a félkészen hagyott új "szolgáltatóház" üres.
  Csak a forgalmi iroda "működik".
  Se újságárus, se süteményes, se zöldséges, se kisbolt, se kocsma!
  Még a postaláda is eltűnt!
  MIÉRT?
  Meddig?”
 • 1. Busdriver 2009. január 20. 19:02
  „FAxa ám, hogy minden boltot elbontottak, így csak a Pennyben lehet legközelebb kaját venni.. Csoda hogy a forgalmi irodát nem bontották el a fejünk fölül..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátkai papucs: keresik az utódot

Szeged - A szegedipapucs-háború a híres kézművesszakma megmentésére létrehozott kuratórium… Tovább olvasom