Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Sikertelen macskamentés a belvárosban

Szeged - A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. darus kocsija segítségével próbált lehozni egy fán rekedt kiscicát Nyulas Attila, az Orpheus Állatvédő Egyesület szakembere péntek délután a szegedi Gogol utcában. A mentőakció láttán sokan megálltak, a fiatalok okostelefonjukkal fotózták a cicát.
A helyszínen megtudtuk, a macska már csütörtök délután fent volt a fa két vastag ága között. Azt mondták, egy kutya kergethette föl.
– Azt hittük, reggelre lemászik, de nem. Hiába hoztam a kis alumínium létrámat, az nem elég magas. Azon háborgok, hogy reggel óta hiába telefonálok folyamatosan mindenfelé, semmi nem történt – mondta egy fiatalember.

Sikertelen macskamentés a belvárosban - GALÉRIA

Közben a daru elkezdett emelkedni. Ahogy közelítettek, a rémült macska tovább mászott az egyre vékonyodó agákra. Az erős szélben imbolygó vékony ágacskákba próbált megkapaszkodni az állat.

A Gogol utca 22. egyik lakója elmondta, csütörtökön le tudták csalni a macskát. Az udvarban egyébként 13 macskát etetnek a lakók. Több kisebb-nagyobb fekete cicát láttunk az udvarban.

A daruval újra felemelkedett a kht. és az egyesület szakembereivel a fedélzeten. A macska menekülni próbált, de nem volt hova. A kutyabefogó bot hurkos végét sikerült ráhúzni a cicára, de kibújt belőle. Az egyik ágon aztán elvesztette az egyensúlyát. Ekkor még meg tudott kapaszkodni. Végül nem bírta tovább és lezuhant. A háztetőről a betonra esett, de azonnal felpattant és egy másik fa felé vette az irányt.
A néhány méteres magasságból már biztos le tud mászni a macska, ha akar – ezért beszüntették a mentőakciót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

790 tűzeset, 1075 műszaki mentés

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavalyi munkáját értékelték pénteken Szegeden. Tovább olvasom