Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sportorvostani tanszék alakult elsőként Szegeden

Az országban elsőként sportorvostani tanszéket hoztak létre a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.
Török László, a tanszék megbízott vezetője elmondta: az oktatás már harmadik féléve folyik, ennek adtak keretet a tanszék megalapításával. Eddig közel 100 negyed- és ötödéves diák vette fel szabadon választható tárgyként a sportorvostant, melyet 2 kreditpontért heti 2 órában tanultak egy féléven keresztül.

A sportorvoslás a hiányszakmák közé tartozik hazánkban. Csonka Csaba intézetvezető helyettes elmondta: Csongrád megyében kevesebb mint tízen praktizálnak. Szakképzés is egyedül a fővárosban van, ám a szegedi képzésnek köszönhetően az orvostanhallgatók betekintést kaphatnak ebbe a szakterületbe, még gyakorlati képzést is kapnak. – Jó lenne, ha a jövőben együtt tudnánk működni a budapesti posztgraduális képzőhellyel, így akár hosszú távon az is megvalósulhatna, hogy ez a képzés Szegeden is elérhetővé váljon.

A tanszék az oktatás mellett a sport témájú kutatások körét is szeretné bővíteni, illetve célja, hogy hozzájáruljon a lakosság egészségtudatosságának és egészségi állapotának javításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradhatnak, amíg gyógyulnak

Maradhatnak, amíg gyógyulnak
Súlyos betegségekből, sérülésekből lábadozó hajléktalanok utógondozását végzik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi egészségügyi központjában. Akkor sem küldenek el senkit, ha telt házuk van. Tovább olvasom