Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Svájciaké lett a szegedi Lombard lízing

Szeged - Befektetési cégé lett a szegedi Lombard, a 265 főt foglalkoztató vállalkozás 2013-ban már elküldte munkatársainak harmadát. Az 1992-ben alapított szegedi vállalkozás eladása már évek óta napirenden volt.
A svájci székhelyű DDM Group AG vásárolta meg a szegedi Lombardot, a december végi tranzakciót a cég saját honlapján is közzétette. A befektetéssel foglalkozó svájci vállalkozás azt nem közölte, mennyit fizettek a magyar lízingcégért. Annyit tudni, hogy a DDM Group AG 10 milliárd dollárnyi – mintegy 2900 milliárd forintnyi – vagyont kezel, elsősorban olyan vállalkozásokat vásárol fel, amelyek nehéz helyzetbe kerültek.

A vásárt a Gazdasági Versenyhivatal honlapján is közzétették, eszerint a DDM Group AG a német VR-LEASING Aktiengesellschafttól vásárolta meg az 1992-ben szegedi vállalkozók által alapított Lombardot. Az Opten céginformációs rendszer szerint a Lombardnál jelenleg 265-en dolgoznak. A GVH tájékoztatója szerint a svájci cég célja az „ügyfelek még szélesebb szolgáltatási körrel, még magasabb színvonalon való kiszolgálása".
 Székház a Somogyi utcában. A céget a németek helyett svájci befektetők irányítják.  Fotó: Schmidt Andrea
Székház a Somogyi utcában. A céget a németek helyett svájci befektetők irányítják. Fotó: Schmidt Andrea


A Lombard eladása már évek óta a levegőben volt. A cég a 2008-as pénzügyi válságot követően több mint száz dolgozót küldött el, mivel az autóhitelezés a mélybe zuhant. A cég legutóbb 2013-ban bocsátotta el dolgozóinak harmadát (2013. február 2.: Minden harmadik dolgozójától megválhat a Lombard), akkor Papp Zoltán, a cég HR igazgatója azt mondta lapunknak, a Lombardnak alkalmazkodnia kell a megváltozott piaci feltételekhez, és ennek megfelelően kell átalakítania a szervezetét is. Most is megkerestük a Lombardot, annyit közöltek: az eladás folyamatban van, többet nem kívánnak mondani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenhárman kértek tegnap új típusú, ingyenes személyit

Először tegnap lehetett új típusú, többfunkciós e-személyi igazolványt igényelni a kormányablakokban. Tovább olvasom