Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Szakácskönyv és Gasztrokalendárium decemberre

Szeged - Decemberre elkészül a Délmagyarország és a Délvilág ötödik kötete, a több mint kétszáz oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált Szakácskönyv és Gasztrokalendárium. Exkluzív kiadványunk több újdonsággal is jelentkezik, előfizetőink számára ismét nagy kedvezményt biztosítunk.
Nyár közepén hirdettük meg következő szakácskönyvünk receptbeküldő versenyét: júliusban halas és vadas recepteket kértünk olvasóinktól, hogy a legjobbakat kiválogatva és elkészítve – az elmúlt évek hagyományaihoz híven – egy igényes kivitelű, fotókkal gazdagon illusztrált kötetbe szerkeszthessük. Most sem csalódtunk, mintegy százhúszan gondolták úgy, hogy társszerzői szeretnének lenni új kiadványunknak, és közel 500 családi ételleírást jutattak el hozzánk.

Köszönjük a bizalmat, amit az eddigi köteteinkhez képest is különlegesebb és egyedibb könyvvel szeretnénk meghálálni! Egy olyan exkluzív – és mindeddig példa nélküli – műfajt szeretnénk megteremteni a gasztronómiai kiadványok sorában, ami egyszerre több, az asztali örömökhöz kapcsolódó információt, receptet, ötletet és írást is tartalmaz. A 100 éves Délmagyarország az ünnepi év záróakkordjaként decemberre megjelenteti könyvsorozatának 5. darabjaként, több mint kétszáz oldalon, kemény fedeles borítással, eddigi köteteinkhez méltó kivitelben a Szakácskönyv és Gasztrokalendáriumot.

Csendélet – gyümölccsel és borral. Fotó: Frank Yvette
Csendélet – gyümölccsel és borral.
Fotó: Frank Yvette

Kiadványunk első részében olvasóink halas és vadas receptjeiből válogatunk, de a sokszínűség jegyében más típusú főételeket, leveseket, süteményeket is kínálunk. Az ételek minőségéért pedig megszokott partnereink, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa, valamint Gyuris László mestercukrász, az A Cappella cukrászda, valamint a Dugonics téri cukrászda és kisvendéglő tulajdonosa felel.

Idei kötetünk igazi újdonsága azonban a gasztrokalendárium, amely – nevében is hordozza – a kalendáriumokra jellemző naptárrészt országos és megyei gasztronómiai eseményekkel, fesztiválokkal, helyi érdekességekkel fűszerezi, emellett az év tizenkét hónapjára dietetikusi és kertészeti tippeket ajánl, ráadásként pedig a 100 éves Délmagyarország egy-egy régi számából a gasztronómiához köthető írásokból szemezgetünk. Fotókkal gazdagon illusztrált könyvünk utolsó harmadában a kulinária témaköréhez tágabb és szűkebb értelemben kapcsolódó írásokat találnak.

November elejétől már keressék a megrendelőszelvényeket lapjainkban, annál is inkább, mert előfizetőinknek a korábbi kötetekhez képest is nagy kedvezményt biztosítunk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjfolyósítónak adta ki magát a trükkös tolvaj

Nyugdíjfolyósító alkalmazottjának adta ki magát egy ismeretlen személy, amikor becsengetett Szegeden… Tovább olvasom