Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

SZDSZ: tavaly Kóka, idén Fodor

Szeged - Az SZDSZ Csongrád megyei választmánya hétfő esti ülésén úgy döntött, Fodor Gábor elnökké választását támogatja a június 7-én esedékes tisztújító küldöttgyűlésen.
Kóka János jelenlegi elnök nem kapott elegendő számú szavazatot. A választmány tavaly még a később befutó Kóka János elnökké választását favorizálta.

A szegedi szervezet a hét végén tartotta gyűlését, amelyen nemcsak az elnökjelöltek támogatásáról döntöttek, hanem küldötteket is állítottak.

Küldöttnek választották Nagy Sándor alpolgármestert és Sándor Klárát is. A szegedi liberálisoktól sem Kóka János, sem Fodor Gábor nem kapott elégséges szavazatot az elnökjelöltséghez. Ügyvivőnek jelölték Sándor Klárát, a szabad demokraták szegedi országgyűlési képviselőjét, aki úgy döntött, nem vállalja a jelölést.

– Nagyon megtisztelő a szegediek bizalma, örülök neki, és köszönöm. Sokat gondolkoztam, induljak-e az idei tisztújításon, és nem volt könnyű meghozni azt a döntést, hogy nem. Azt hiszem, egyik jelölt sem alkalmas arra, hogy fölszámolja az SZDSZ-ben azt a megosztottságot, amely korábban is érezhető volt, de igazán csak tavaly erősödött föl.
Sándor Klára hozzátette, egyetért Konrád Györggyel, mindkét jelöltnek érnie kell még ahhoz, hogy sikeres elnök lehessen.

– Nem titok, én továbbra is Kuncze Gábort tartom alkalmasnak a párt vezetésére, embersége, hitelessége, politikusi tapasztaltsága miatt. Azt hiszem, rossz irányba indultunk el tavaly, és ha ezen nem változtatunk, komoly veszélyeknek vagyunk kitéve. Csak remélni tudom, hogy a párt előbb-utóbb elég érett lesz ahhoz, hogy ezt belássa. A jelenlegi kampány – bármelyik oldalt, bármelyik jelöltet nézem is – nekem ennek az ellenkezőjét igazolja – nyilatkozta lapunknak Sándor Klára.

Olvasóink írták

  • 2. Barbakan 2008. május 22. 18:15
    „T. Újságíró!
    a szegedi alapszervezet 2008. május 15-én, csütörtökön tarott taggyűlést, Sándor Klárát és Nagy Sándort nem kellett küldöttnek megválaszani, mert tisztségüknél fogva (ogy-i képviselő, alpolgármester) küldöttek...
    Acadian, ott a pont, sajnos...”
  • 1. Acadian 2008. május 22. 13:41
    „Ja ,Kuncze elnoksege alatt esett le a szadi 5-6 szazalek korulire ,piszok jo elnok volt. Nem mondom par poenja jol ult de ez keves az udvosseghez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfiatalodott a Dugonics téri zenélő szökőkút

Szeged - Szeged várossá válását az önkormányzat nem tortával ünnepelte szerda este, hanem a… Tovább olvasom