Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Szeged napján megtelt a város

Szeged - Tízezrek sétáltak a hétvégén a hídi vásáron, tucatnyian rajzoltatták meg arcképüket a Klauzál téren. Végre napsütésben mérhették a nedűket a kereskedők a borfesztiválon – Szeged napjára csordultig telt a város.
Jól megfért egymás mellett a kerékpározó csontváz és az édes és mindig szép Barbie baba az elmúlt hétvégén a hídi vásáron, ahol a megszokott kézművestermékek mellett idén érdekes újdonságokkal is találkozhattunk. Az egyik ilyen volt azoknak a békéscsabai iskolás lányoknak az ötlete, akik népviseletbe öltözve Barbie-ruhákat árultak.

– A babaruhákat a nagymamám varrja. Nagy méretben is elkészíti őket, ezeket mi mutatjuk be egy divatbemutatón, a Barbie-show-n – beszélt ötletükről Pardi Ildikó. Standjukon a babaruhákon kívül gyöngyfát is fűzhettünk. A vállalkozást egyébként azért hozták létre, mert ez volt az egyik feladat az iskolában, ahová járnak.

A rossz időt felváltó napsütés ezreket csalogatott ki a hídi vásárba. Fotó: Karnok Csaba
A rossz időt felváltó napsütés ezreket csalogatott ki a hídi vásárba.
Fotó: Karnok Csaba

Néhány méterre tőlük fiú osztálytársaik csikósruhában árulták házi befőttjeiket. „Kirakatuk" egyik legérdekesebb díszítőeleme egy kitömött kakas volt. A merev tekintetű szárnyas után már nem is csodálkoztunk azon a férfin, aki mintegy mozgó szoborként kerékpározott egy helyben a hídon, a mellette lévő biciklin pedig egy csontváz tekert.

Bandrus Ágnes, Kovács Mónika, Pardi Ildikó és Adamecz Csilla iskolai feladatként árulta a Barbie-ruhákat a hídi vásáron. Fotó: Karnok Csaba
Bandrus Ágnes, Kovács Mónika, Pardi Ildikó és Adamecz Csilla iskolai feladatként árulta a Barbie-ruhákat a hídi vásáron. Fotó: Karnok Csaba

Utcai művészekkel randevúztunk a Klauzál téren – ők a Szeged Art képzőművészeti fesztivál keretében dolgoztak nyitott műtermükben a város közepén. Bárki végigkövethette, hogyan, mennyi idő alatt rajzolnak meg egy portrét.

– Egyszer 13 óra alatt 46 embert rajzoltam le – beszélt egyéni rekordjáról Kovács Zsigmond, miközben egy kisfiúról készített karikatúrát.

Arcképfestők dolgoznak a Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba
Arcképfestők dolgoznak a Klauzál téren.
Fotó: Karnok Csaba

A REÖK-ben Szeged német testvérvárosa, Darmstadt 6 szobrászának és 6 festőjének hanginstallációkkal, domborművekkel, különleges látványvilágú festményekkel tarkított kiállítását nézhettük meg. Rengeteg gyerek és felnőtt igyekezett bekerülni a Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójába, a Carmenbe a szombat délelőtt rendezett válogatáson. A 8–14 évesek közül több mint 20-an szerepelhetnek majd. Jártunk a Dugonics téri cseh napokon, ahol 12-féle sörkülönlegesség közül választhattunk, levezetésképpen pedig ücsörögtünk néhány órát a borfesztiválon – végre napsütésben.

Olvasóink írták

 • 3. reagens 2010. május 26. 09:13
  „Sok hűhó semmiért.”
 • 2. Miska 2010. május 25. 21:05
  „A felét simán vitte volna a pacal attak a Diófánál, ha nem titkolódznak!..
  Annak legalább volt értelme.”
 • 1. bélás 2010. május 25. 12:27
  „tele van a város szerelemmel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szuperkoncerttel ünnepelt a 100 éves Délmagyarország

Több mint hétezren ünnepelték a 100 éves Délmagyarországot a Dóm téren rendezett szuperkoncerten szombaton. Tovább olvasom