Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Szeged tudja, hogy szexi

Olyan banános keksztekercset tudok csinálni, hogy attól padlót fogsz – kezdte volna egy srác az ismerkedést a szegedi buszon. Az ő példája és egy friss kutatás is rámutat: magabiztosak a párkeresők a napfény városában. Az utcán járva a sikeres ismerkedés titkát kutattuk.

– Még nagyon föl vannak öltözve a lányok, egyelőre nem tudni pontosan, mit rejt a kabát – mondta a Dugonics téren üldögélő Dinnyés Ádám, amikor arról kérdeztük, hol és hogyan lehet párt keresni. De mit árulna el egy rövidebb szoknya az emberről? – Hogy szőrös-e a lába, vagy nem! – válaszolt kuncogva.

Pedig kitört, sőt kirobbant a tavasz a napfényes Szegeden, így a böszme télikabátok vállfára száműzésével láthatóvá vált a helyi „kínálat" – egy része, egyelőre. Egy friss kutatás szerint nem is akármilyen portékákat ígér a Tisza-parti „húspiac": a helyi pártalanok (vagy páratlanok) önbevallása szerint Szeged a második legszexibb megyeszékhely. A városban üldögélő szinglik nem is panaszkodtak, amikor a lehetőségekről kérdeztük őket, bár körültekintően ismerkednek – árulták el.
 

Nagy város, jó csajok – mondja István és Ádám.
Nagy város, jó csajok – mondja István és Ádám.


Keksztekercs és romantika
„Üzenném annak a fiúnak, hogy nagyon köszönöm a kedvességét, aki ma reggel a 71-es buszon volt olyan figyelmes, és visszaadta a kiesett fülbevalómat, majd megsúgta: olyan banános keksztekercset tud csinálni, hogy attól padlót fogok. A receptet szívesen fogadom, mert éppen azon gondolkodom, milyen finomsággal lepjem meg a családom" – üzent Betti jótevőjének a Szegeden láttalak nevű „társkereső", helyi Facebook-csoportban.

Egy másik tagot, Patrikot jobban elvarázsolt egy találkozás. „Úristen, gyerekek, égi tüneményt láttam! A tömött kettes vilin egy gyönyörű, kék szemű, barna hajú lányon akadt meg a szemem... Ha magadra ismersz, üzenem, hogy szívesen megismernélek... Próbáltam még gyönyörködni benned, miután leszálltál, de abban a nagy katyvaszban nem tudom, merre mentél" – írta a fiú. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Szeged romantikus, de az ismerkedésre nincs szabály, mindenki másképp csinálja.

Flört – pihenőpályán is
Az Elittárs netes társkereső oldal szerint Szeged a második legmagabiztosabb társkereső megyeszékhely (Debrecen után, Győr előtt), ugyanis az egyedülállók a regisztrációkor értékelik kisugárzásukat. Ezek az adatok segítettek megfejteni, hol találhatók a legelbűvölőbb magyarok. Arra is fény derült, hogy a nők a listán szereplő minden városban vonzóbbnak értékelték saját magukat, mint a férfiak.

– Minél nagyobb városban járunk, annál jobbak a csajok – nyugtázta az eredményeket hallva a Dugonics téren üldögélő Földvári István, amikor a társkeresésről kérdeztük. A 26 éves férfi párkapcsolatban él, de egyébként sem híve az internetes társkeresésnek, párját iskolai találkozásnak köszönheti. Úgy véli, a szórakozóhelyeken komolytalan ismeretségek szövődnek. Mellette ülő barátja, Dinnyés Ádám ezalatt nézelődött annak ellenére, hogy most „pihenőpályán van", nem keresgél, de egy-egy flört azért megengedett. A 23 éves muzsikushallgatónak nincs fix csajozós szövege, mindig „személyre szabott szöveggel" hódít, de a neten ő sem próbálkozna. – Ott senki nem az, akinek látszik – fogalmazott.

 

 

Alternatív megoldás lehet egy ingyenes ölelés. Archív fotó: Frank Yvette
Alternatív megoldás lehet egy ingyenes ölelés. Archív fotó: Frank Yvette


A női praktikákra is kíváncsiak voltunk, így a könyvtárba bekukkantva két, jegyzetét tanulmányozó barátnővel elegyedtünk szóba, akik most kezdték a pszichológia szakot. Edina elárulta: nem ismerkedik Szegeden, mert „otthon", Kakucson várja a párja. Osztálytársak voltak, az általános iskola óta együtt vannak, így egy szórakozóhelyen maximum beszélget, nemigen ismerkedik.
– Ha valaki kedvesen közelít, szóba elegyedhetünk, de ha nem, lepattintom egyből – magyarázta.

Csoporttársa, Ditta viszont szívesen ismerkedik buliban is. – Szemezünk, beszélgetünk és elkezdünk táncolni, ha mindketten úgy gondoljuk – mondta a domaszéki lány, aki nem tudja, hogy a szegedi fiúk helyesebbek-e az országos „átlagnál", mert egy egyetemi városban nehéz kiszúrni, ki helyi, ki külföldi. És a cserediákok helyesek? – csaptuk is le a magas labdát. – Azért vannak köztük – válaszolta széles mosollyal Ditta.

 

 

 

 

Edinát várja
Edinát várja


Az élet hozta
A Kárász utcán – mint kedvelt találkozóhelyen – egy pár is beszámolt arról, hogyan ismerkedtek meg. Henit és Antit egy közös barátjuk „hozta össze", nem keresgéltek, „hozta az élet" a találkozást – mesélték összebújva. – A külső megfog, a belső megtart – vallották, amikor a sikeres keresgélésről faggattuk őket. Elmondták: Anti Szentesen, Heni a megyeszékhelyen tanul, éppen Szegeden futottak össze – de nem akartuk a délutáni romantikát megzavarni, így tovább is álltunk.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IKV: jön a fűtéselszámolás

Ünnep után postázza az IKV az újszegedi toronyház fűtéselszámolását 4 évre visszamenőleg, rezsicsökkentéssel. Tovább olvasom