Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi az ország legjobb mobilalkalmazás-ötlete

Szeged - A tanulást segítő mobilalkalmazást talált ki Zalányi Tamás - ötletével egyhetes oslói konferenciautat nyert.
Tudás mindenkinek – ezzel a címmel hirdette meg a Telenor Youth Forum idei pályázatát. A 18–27 éves fiatalok számára meghirdetett kiírásra 13 országból több mint kétezer ötlet érkezett arra vonatkozóan, hogyan lehetne jobbá tenni az oktatást. Minden országban két győztest hirdettek – hazánkban az egyik egy szegedi fiatalember volt.

– Egy olyan mobilalkalmazás ötletével pályáztam, ami a világ hasonló érdeklődésű diákjait foghatná össze – mesélte Zalányi Tamás. – Mindenhol vannak olyan tanulók, akik egy-két tantárgyból kiemelkedők. Őket lehetne összekapcsolni: az alkalmazáson keresztül csetelhetnének, videóórákat nézhetnének, és megoszthatnák egymással jegyzeteiket. Az alkalmazásnak köszönhetően nemcsak továbbfejleszthetnék magukat azok, akik komolyan foglalkoznának egy tantárggyal, hanem lehetőséget kapnának a tanulásra azok az elmaradott országokban élő fiatalok is, akiknek nincs alkalmuk mindig iskolába járni. Az okostelefonok ugyanis ezekben az országokban is elterjedtek már.
 
Zalányi Tamás mobilalkalmazás-ötlete hiába pályázatgyőztes, nem valósul meg.  Fotó: Karnok Csaba
Zalányi Tamás mobilalkalmazás-ötlete hiába pályázatgyőztes, nem valósul meg. Fotó: Karnok Csaba

A verseny többkörös volt. A honlapra feltöltött ötletek közül nyolcat választottak ki, beküldőit személyes meghallgatásra hívták. Közülük négyen jutottak tovább, nekik egy félperces filmet kellett készíteniük ötletükről. Ezt küldték ki Norvégiába, és ebből választották ki azt a kettőt, amely Magyarországon a legjobb lett. A SZTE GTK elsőéves marketingszakos hallgatója mellett egy fővárosi fiatal nő munkáját emelte még ki a zsűri. Ők utazhattak ki Oslóba, a többi ország nyertes fiataljaival együtt.

– Egy hétig voltunk ott. Bemutattuk az ötletünket, és előadásokat hallgattunk. Emellett részt vehettünk a Nobel-békedíj átadásán is – mesélte Tamás, aki szerint nagyon jó lehetőség volt ez a pár nap arra, hogy kapcsolatokat építsen és bemutatkozzon egy szakmai fórumon. Így azt sem bánja, hogy alkalmazása megmarad elméleti szinten. Még úgy sem, hogy tudja: több másik országban megvalósítják a nyertesek elképzelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági párbeszéd az oktatásról

- Tavaly kezdtük az építkezést, ma már az ország legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezete vagyunk - mondta Kocsis Eszter, a Societas Szeged elnöke. Tovább olvasom