Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szegedi fitneszterem-mustra

Ma már a legtöbb női és férfi pénztárcában a bankkártyák és személyi igazolványok mellett ott lapul egy aerobik-, kondi-, vagy spinning-bérlet is. Miben rejlik a titok, és hogy milyen szolgáltatásokat élvezhetünk e szalonok vendégeként, annak Szeged legfelkapottabb fitneszstúdióiban jártunk utána.
A fitneszcentrumok népszerűsége talán a mai modern ember szükségleteivel és igényeivel magyarázható. A 21. század kevés idővel, de annál egészségtelenebb étrenddel rendelkező emberének ugyanis nagy motivációra van szüksége ahhoz, hogy kimozduljon kényelmes karosszékéből, otthagyja kedvenc tévéműsorát, és sportolásra adja a fejét. Az edzőtermek éppen ezért vidám, zenés, jó hangulatú órákkal próbálják minél inkább mozgásra csábítani a vendégeket. Az edzések nagy része délután indul be, és esténként akár kilencig vagy tízig is lehetőség van arra, hogy kiizzadjuk magunkból a felgyülemlett feszültséget. Tehetjük ezt biciklit tekerve, rugós cipőn pattogva, step-pad, gumikötél vagy kondigépek segítségével. Az óratípusokat egyéni ízlésünk, illetve céljaink alapján válogathatjuk ki, amik szolgálhatják a fogyást, alakformálást, erősítést. Edzés előtt vagy után pedig ejtőzhetünk egyet a szaunában, vagy barnulhatunk a szoláriumban. Sportolásunknak legfeljebb csak saját lustaságunk szabhat határt, hisz az edzőtermek nagy része nyitva van hétvégenként, sőt gyakran még ünnepnapokon is. Nincs is szükségünk másra, csak némi elszántságra, egy kényelmes edzőcipőre, törölközőre, ásványvízre - és indulhat is a testedzés!

SZOTE Testkultúra szalon – baráti légkör, felkészült és kedves edzők

A SZOTE fitness, Szeged egyik legrégebbi és az egyetemisták által talán legjobban ismert és kedvelt edzőterme. A Semmelweis utcai épületben kondi-, aerobik- és a spinningterem is van, órarendjében pedig megtalálható 18 féle aerobik, köztük minden manapság népszerű edzésforma, mint a pilates, yoga, step-aerobik, striptease, te-bo és így tovább. Az aerobik mindig egészkor, a spinning órák pedig mindig félkor kezdődnek, ezzel is elkerülve a tumultust. A SZOTE egyik fő húzóereje a felkészült és segítőkész edzők, akiket ottjártunkkor a legtöbb vendég dicsért, csakúgy, mint az edzések színvonalát. Néhányan viszont arra panaszkodtak, hogy olykor elfogy a szappan és a törlőkendő az öltözőkből, és többen a helyiség légkondicionálását is kifogásolták, amit egy izzasztó spinning óra közben mi is tapasztaltunk.

SZOTE Testkultúra szalon
SZOTE Testkultúra szalon

A konditeremben a vendégeket személyi edző segíti, aki az edzésterv felépítésében és a helyes étrend kialakításában is tud tanácsot adni. Az edzőterem hátránya azonban a felszereltsége, az erőedzések bemelegítéséhez szükséges kardiogépekből - mint a futópad vagy taposógép - ugyanis csak kevés található, míg ellipszis egyáltalán nincs.

– Ha sokan vannak, akkor gyakran előfordul, hogy várni kell a futógépre, ami nagyon idegesítő, hiszen lelassítja az edzést, és ezáltal felborítja a napirendemet is – mesélte az egyik vendég. Előnye azonban, hogy a szotés bérlettel a kardiogépekkel jobban ellátott Izometria Sportstúdió szolgáltatásait is igénybe vehetjük az újszegedi sportcsarnokban. A SZOTE gyenge pontja a weblapja lehet, mely nehezen átlátható és nem eléggé informatív, bár ez az egyetlen honlap, ami angol nyelven is leírja szolgáltatásait. Árait tekintve az elérhető kategóriába tartozik, különösen igaz ez a diák havi aerobik- és kondibérletekre.

Fit World Fitness – újdonságok és aerobik órák egész nap

A Fit World Szeged egyik legnagyobb, legmodernebb és legjobban felszerelt fitneszcentruma, amely mindig élen jár az újdonságokban. A SZOTE-hoz hasonlóan szintén két épülettel rendelkezik, bár ezek jóval közelebb, csupán néhány méterre helyezkednek el egymástól. A mintegy 1000 négyzetméter alapterületű Dózsa utcai szalonban jól felszerelt edzőterem várja a vendégeket, ahol különösen jelentős a kardiogéppark, ami 8 futópaddal, 2 lépcsőzőgéppel, illetve evezőgéppel áll rendelkezésre. A gyakorlatok helyes elvégzésére pedig itt is személyi edző figyel. Az aerobikteremben a nap minden szakában 14 féle óratípus közül választhatunk, a yogától kezdve a pilatesen át az egyedülálló rudas súlyzós módszeren alapuló hot ironig. A hölgyek egy külön 300 négyzetméter alapterületű női aerobiktermet is használhatnak a Kazinczy utcában, ahol a manapság különösen népszerű speciális rugós cipővel űzhető kangoo, valamint a spinning órákat tartják. A szobabiciklizés szerelmesei Szegeden csak itt tekerhetnek eredeti Johnny G kerékpárokon. A fitneszcentrum a sportolási lehetőségeken felül szaunával, szoláriummal és masszázzsal is kényezteti vendégeit.

Fit World Fitness
Fit World Fitness

A sokszínű órarendből viszont páran hiányolták a kezdő órákat. – Gyakran előfordul, hogy még a kezdőnek meghirdetett óráknak is olyan bonyolult a koreográfiája, hogy elveszik az ember kedvét a további próbálkozástól – mondta az egyik hölgy. Néhányan pedig megjegyezték, hogy az edzők nincsenek mindig tekintettel a gyakorlatokat elvégezni nem tudó vendégeikre.

Bérleteik magasabb árfekvésűek, de gyakran kínálnak különböző akciókat, valamint a szauna használat a bérletesek számára ingyenes. Külön kiemelendő a Fit World folyamatosan frissített weblapja, melyen gyorsan és könnyedén megtalálhatunk minden keresett információt az egyes óratípusok részletes leírásától a szakképzett edzők önéletrajzáig.

MozgásMánia Stúdió és szépségszalon – sportolás és szépülés egy helyen

A MozgásMánia specialitása, hogy kizárólag hölgyek részére kínálja szolgáltatásait. A József Attila sugárút és a Nagykörűt sarkán található fitneszcentrum mintegy 300 négyzetméteren várja vendégeit színvonalas, a modern aerobik trendeket követő óratípusokkal (pilates, hot iron, kangoo, spinning), masszázzsal, szaunával és manikűrrel.

MozgásMánia Stúdió
MozgásMánia Stúdió

Az épületben fodrász és kozmetikus is várja az edzésben megfáradt hölgyeket. A szépülés és sportolás összekötését kedvezményekkel is támogatják, így például tornabérlet vásárlásakor 20 százalék kedvezményt adnak a kozmetikai szolgáltatások árából. A családias hangulatú edzőterem nem elhanyagolható előnye a szakképzett és segítőkész edzőkön túl az ingyenes parkolási lehetőség. Az árakat tekintve a közép- és a magasabb kategóriába tartozik, viszont rengeteg kombinációjú bérletet kínál, melyekkel megfizethető áron hozhatjuk ki sportolásunkat. A weblapja szintén jól áttekinthető és informatív. A szegedi fitnesztermek közül egyedülállóan hangsúlyt fektet a gyerekek és az idősebbek megmozgatására is, hiszen repertoárjában gyermek aerobik és nagyitorna is szerepel. S bár az MMS-ben a legfelkapottabb aerobik órák mind megtalálhatók hétköznap 16-21 óráig, hátránya viszont, hogy hétvégi kínálata már jóval szegényesebb, szombaton négy, vasárnap pedig csupán csak két edzés látogatható.

Fitnesz- stúdió

Cím, webcím

Alapterület

(m2)

Napijegy

(Forint)

Edzések

Extra szolgáltatások

 

SZOTE Fitness + Izometria

Semmelweis u. 7.,
Temesvári krt. 33.

www.fitness3line.hu

370 + 300

700 (1 foglal- kozás)

pilates, yoga, te-bo, spinning, konditerem

finn szauna, szolárium, masszázs

 

Fit World Fitness

Dózsa u. 12.,
Kazinczy u. 2.

www.fitworld.hu

1000 +300

880 (1 foglal- kozás + szauna)

pilates, yoga, te-bo, hot iron, kangoo, spinning, konditerem

finn és infra szauna, masszázs, szolárium, őrzött gyermekfelügyelet

 

MMS Stúdió

József Attila sgt. 36.

www.mm-studio.hu

300

800 (1 foglal- kozás)

pilates, kangoo, hot iron, spinning, leg-magic

szauna, szolárium, masszázs, fodrászat, kozmetika, manikűr ingyenes parkolás

 

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. mlnrmhly 2010. június 25. 16:03
  „Szerintem, ha valaki veszi a fáradtságot, és a bátorságot, hogy közérdeklődésre számottartó tájékoztatóval kivánja szolgálni a nagyközönséget, vegye a fáradtságot, és teljes körű tájékoztatást adjon a maga találta témában, ami azt jelenti, hogy a szegedi 17db "mozgásintémény" megismerése után adjon tájékoztatást a tájékozódni vágyóknak, mert igy -vak vezet világtalant-
  Remélem nem szegte kedvét a cikki rónak hozzászólásom, és tájékozódás után, ismeretei kiterjesztésével
  tovább szolgálhatja kéretlenül is olvasóit!! AHOY AHOY szedlacsek”
 • 37. kenguru 2010. március 19. 15:53
  „Edzésidő max másfél óra (kifárad a test..., persze, ha edzel is közben nem csak a kiló lánc lötyög a nyakadban, meg a kamerás 24. századi mobillal szarakodsz).
  Futni pl. a ligetben is lehet, ott lehet tartani az intenzitást nem?”
 • 36. 777kutya 2010. március 16. 19:12
  „RE: 30. hozzászólás Norman_Bates 2010.03.15. 12:22

  Aki nem 30-40 kilóval bohóckodik a fekpadon, hanem felnőtt férfisúllyal, annak nem fér bele 45 percbe egy tréning. "Normális" termetű férfiembernek másfél-kétóra edzésidő kell. A gilisztáknak, csirkéknek elég 45 perc is aztán tűnjenek a fenébe, ne rontsák a levegőt!”
 • 35. Rosmary53 2010. március 15. 17:37
  „Mit tudtok a fogyókúrázó újságíróról? Eltűnt, vagy csak az én figyelmem kerüli el a beszámolóit?
  17 kg-ot adtam le eddig szeptember óta, konditerem nélkül...teljes életmódváltással...anélkül hiába is szalad valaki padon vagy szabadban...”
 • 34. CID 2010. március 15. 16:57
  „32 : jah így már világos, bár érteni még mindig nem értem. Egyszer pár hónapig próbáltam az edzőtermet. Azt a dögunalmat....... Szóval, még némelyiket becsülni is lehet az elviselt monotonitás miatt. :)

  flexi : Hát igen, a gyúrás klasszikusai :)”
 • 33. flexsnake 2010. március 15. 15:40
  „gyúrunk wazze? gyúrunk hát :D

  -Te wazze vettem egy futógépet. Érted, ne én fussak már, fusson helyettem.”
 • 32. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2010. március 15. 14:32
  „CID

  Zsírégető (aerob) fázishoz tök monoton, alacsony intenzitás szükséges, ezt nem biztos, hogy a városba szaladgálva tudná tartani, ezért kell a futógép.
  Az már más téma, hogy utána bevágja a pürküttet, meg a lángost, szóval egy kalap szart nem ér így.”
 • 31. CID 2010. március 15. 12:41
  „Én ezeket a futógépeseket nem értem. Mi a picskuért nem kocog a szabadban ?”
 • 30. Norman_Bates 2010. március 15. 12:22
  „Miska! Aki 90 percig tud edzeni (edzegetni) akkor abba bele lehet szarni, annyira intenzív!”
 • 29. flexsnake 2010. március 15. 03:44
  „moderálva”
 • 28. kilo 2010. március 14. 23:45
  „Berci!”
 • 27. fügepálinka 2010. március 14. 21:41
  „beképzelt majmok társasága!!!!!

  Külsőre adnak..gusztustalan”
 • 26. h65535 2010. március 14. 20:59
  „Egy időben a FitWorld férfi öltözője (2 évig majdnem) olyan volt mint egy lepratelep. Lábgomba ezerrel!
  Azóta nem is jártam oda, kíváncsi vagyok mi változott ott. Kívülről tényleg jobban néz ki mint régebben, és a csapat is rendben volt/van. De ebből a cikkből ez nem derült ki. :(”
 • 25. Mike3 2010. március 14. 19:56
  „moderálva”
 • 24. PerryMason 2010. március 14. 18:21
  „Egy cikk alapján nem lehet eldönteni melyik a jobb! Oda kell menni és el kell tölteni legalább néhány alkalmat ott. Mert légkör sem mindegy, hány embert simersz vagy hány emberrel ismerkedsz össze...”
 • 23. PerryMason 2010. március 14. 18:15
  „A Fit World Fitness a legjobb!!!”
 • 22. maci52 2010. március 14. 18:13
  „Unatkozó,újgazdag ...... gyülekező helye,Porschékkal,BMW-kel,Merdzsókkal feszítenek mint két krumpli egyzsákban,közben melegágyi kardvirágra áhítoznak.”
 • 21. Mike3 2010. március 14. 17:38
  „Love_szeged: Jaszkarizó, villantós hely, újgazdag vállalkozóbűnözőknek :)”
 • 20. Mike3 2010. március 14. 17:37
  „moderálva”
 • 19. love_szeged 2010. március 14. 17:16
  „Maros Fitness a legjobb Újszegeden!!!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol ünnepeljük március tizenötödikét?

Böngéssze Csongrád megye kiemelt programjait az 1848-49-es forradalom és szabadságharc… Tovább olvasom