Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Szegedi rögbisek az Asterix és Obelixben

Szeged - A Fit World Gorillák Rugby Club három játékosa, Bárdos András, Erdei Kálmán és Prágai András is szerepel az Asterix és Obelix Isten óvja Britanniát című részében. A 3 dimenziós film forgatását pénteken fejezték be Budapesten. Jövő decemberben láthatjuk a magyar mozikban, Gérard Depardieu főszereplésével.
– Egy kezeslábast csatoltak rám, majd egy katapulthoz hasonló szerkezettel kilőttek a levegőbe. Legalább négy métert repültem. A történet szerint „kicsi a rakás"-szerűen ráfekszünk az egyik szereplőre, aki annyira erős lesz a varázsitaltól, hogy ledob bennünket magáról – hallottuk Prágai Andrástól. A Fit World Gorillák Rugby Club játékosa a Magyar Rögbi Szövetség honlapján olvasta a felhívást még tavasszal: olyan játékosokat keresnek az Asterix és Obelix harmadik részének magyarországi forgatásához, akik veszélyes jelenetektől sem riadnak vissza. Az országból összesen 80, Szegedről 10 rögbis jelentkezett. Közülük Bárdos András, Erdei Kálmán és Prágai András jutott át a rostán – a kétméteres fiatalemberek feleltek meg a méretbeli elvárásoknak.

Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.
 A szegedi Prágai András elöl, kék-fekete csíkosban.
Fotó: DM/DV

A stáb 61 napig forgatott Magyarországon. Dolgoztak a fóti filmgyárban, a komáromi igmándi erődben pedig hatalmas stadiont építettek fel. A szegedi rögbisek és 13 társuk itt 800 néző előtt ütközéseket, passzokat, szereléseket produkált. Fekete nadrágot, kék csíkos mezt, fejvédőt viseltek, a sminkesek vörös harcsabajuszt ragasztottak az arcukra. A 6 perces jelenet, amelyben egy francia és egy magyar színésszel szerepelnek, a leghosszabb a filmben. A 3 dimenziós mozi főszereplője Gérard Depardieu (Obelix) és Edouard Baer (Asterix). Catherine Deneuve a királynőt alakítja.

Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.
Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.
Fotó: DM/DV

– A híresztelésekkel ellentétben Depardieu nem beképzelt. Az egyik újságban azt írták, hogy beleköpött egy magyar statiszta ebédjébe. Az igazság az, hogy az asztalra köpött. Azért tette, mert ez szerepelt a forgatókönyvben – magyarázta András. Szerinte a francia színész nem volt barátságtalan, bár senkit nem engedett túl közel magához. Viszont előfordult, hogy a lelátón ülő statisztákat szórakoztatta. Saját lakóautót hozatott a forgatásra, golfkocsival szállították mindenhová, helikopterrel utazott haza. Egy közös fénykép erejéig azért a rögbisek közé állt. A játékosoktól emlékül egy üveg villányi bort kapott, amelyet mindegyikük aláírt. A srácok Catherine Deneuve-vel is találkoztak, a világhírű színésznő csókot dobott nekik.

Az Asterix és Obelix Isten óvja Britanniát című részéhez Magyarország mellett Írországban és Máltán is vettek fel jeleneteket. A forgatás pénteken zárult. A film várhatóan 2012 decemberében kerül a magyar mozikba.

Olvasóink írták

  • 1. geysa1 2011. augusztus 02. 20:42
    „Andris!

    Gratulálok a válogatottságodhoz! Apával beszéltem, sokat mesélt a forgatásról. Gondolom nagy élmény volt számodra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a sátortáborok?

A klasszikus sátortáboros hangulat manapság legfeljebb egy-egy osztálykiránduláson vagy éppen a gólyák között elevenedik fel. Tovább olvasom