Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Szegedi Szabadtéri: december 13-án dönthetnek újra az ügyvezető leváltásáról

Szegedi Szabadtéri: december 13-án dönthetnek újra az ügyvezető leváltásáról

December 13-ai rendkívüli ülésén dönthet a szegedi közgyűlés ismét Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetőjének leváltásáról.

MTI - 2012.12.05. 09:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A kulturális szakember menesztéséről szombati ülésén szenvedélyes és a személyeskedést sem mellőző vitát követően a Fidesz-KDNP frakció tagjainak és a Jobbik képviselőjének szavazatával döntött a testület. A határozatot azonban Botka László (MSZP) polgármester – élve az önkormányzati törvényben adott jogkörével – nem írta alá. Ekkor a politikus közölte, amennyiben a javaslat a rendkívüli közgyűlésen is megkapja a többséget, automatikusan hatályba lép.

A polgármester a szavazást követően kifejtette, méltatlannak tartja, hogy a jobboldali képviselők a magyar kulturális élet egyik zászlóshajóját áldozták fel politikai céljainak. Botka László szerint ugyanakkor biztató, hogy a teljes művészeti elit és valamennyi szakmai szervezet ideológiától és pártállástól függetlenül szinte ugyanazokkal a szavakkal tiltakozott a tervezett lépés ellen.

Botka László a rendkívüli közgyűlés időpontját bejelentő Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „ami történik, nem Szeged szégyene, hanem azé a tizenöt képviselőé, akik ezeket a törvénytelen és kárt okozó javaslatokat megszavazták. Adjunk nekik esélyt, hogy meghallják a szegediek felháborodott hangját, és legyenek képesek korrigálni a városnak hátrányos döntéseiket!"

Kohári Nándor, a Bátyai Edina menesztéséről szóló határozatot jegyző fideszes képviselő az MTI érdeklődésére közölte, fenntartja a korábbi javaslatát. Ennek alapján a közgyűlés pályázatot írna ki a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetői posztjára, és annak elbírálásáig korlátozott szerződéskötési jogkörrel a cég szabályzatában leírtaknak megfelelően a jelenlegi helyettes, Juhász Péter irányítaná a vállalkozást.

A politikus közölte, a Szegedi Szabadtéri Játékok jelentős és folyamatos bevételcsökkenése, a fesztivál körül kialakult botrányok és provokációk miatt elkerülhetetlen Bátyai Edina menesztése.

Bátyai Edina egyben a szegedi REÖK ügyvezetője is volt. Leváltása azután került napirendre, hogy egy, a REÖK-ben rendezett kiállítás egyik installációja sokakban felháborodást keltett.

Haág Zalán a közgyűlés kulturális bizottságának kereszténydemokrata elnöke az MTI-nek korábban így fogalmazott: "a többség értelmezésében Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című remekművét gúnyolták ki azzal, hogy egy asztalra tizenkét tányérnyi fekáliát raktak egy levágott kéz társaságában".
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 62. czindi 2012.12.07. 18:34

Arra lennék kíváncsi, hogy valaki "művészi alkotásként" egy hétágú gyertya-tartót tett volna az asztalra, ahol a gyertyák helyén lett volna egy-egy adag fekália, mekkora lett volna a ricsaj? Tiszteljük egymás vallási nézeteit, vica-verza...és akkor békében élhetünk itt a földön. Más kérdés, hogy ezért leváltani Bátyai Edinát? Sztem a szegedi fidesz-frakció többetűárt a FIDESZNEK, mint az összes ellenzék együttesen...

Moderálásra küldöm 61. bélabá 2012.12.06. 23:37

48. Francois 2012.12.06. 10:58
Magvas gondolatok! Nehéz volt megszülni?

Moderálásra küldöm 60. vélemény 2012.12.06. 16:25

52. Bakker18
Őt majd az új igazgató rúgja ki januárban.

Moderálásra küldöm 59. vélemény 2012.12.06. 16:23

50. Bakker18
Az a kifejezés Ady előtt is létezett és olyanokra találták ki, akik túlértékelték magukat. Olyanokra akik azonosították a saját személyüket intézményekkel, városokkal, stb.
Edina ezt fő támogatójától, a tanácselnöktől tanulhatta, aki a kijelentéseiben Szegeddel érzi magát azonosnak.

Moderálásra küldöm 58. vélemény 2012.12.06. 16:10

45. Commander-V2
Sz L és K L G is megy tüntetni?
Előzmény:
42. Kíváncsi leszek arra a néhány DK-sra és LúdMillásra, aki 13-án elmegy demonstrálni és füttyögni.
Nem érdekes, hogy csak a balosok és a liberálisok állnak ki Botka kegyence mellett?

Moderálásra küldöm 57. macs 2012.12.06. 14:01

51. csergemerge,
azt mondod, hogy "a REÖK-ben rendezett kiállítás egyik installációja sokakban felháborodást keltet." Nem tudok mit kezdeni ezzel, hogy SOKAKBAN felháborodást keltett, mert anno nem hogy sokan, de mondhatni mindenki, úgy gondolta a Föld lapos és a Nap körülötte kering, aztán kiderült tévedtek. :-)

Moderálásra küldöm 56. pala1964 2012.12.06. 13:38

51, kdnp-s hívő, kibújik a szög a zsákból: vétkezni ugyebár vallásos témában lehet, ez pedig nem az... BE legfeljebb hibázott, ahogy írod, "sokak szerint"

én meg azt állítom, sokkal többünk szerint meg nem hibázott. na?

Moderálásra küldöm 55. Bakker18 2012.12.06. 13:10

macs ::))Én is tudom hogy mi itt a helyzet a kérdésem csupán költői kérdés volt mert egyesek "csak az igazgató asszonyt nyúznák a "kiállított mű remek miatt",amihez az igen tisztelt tanár úrnak is van "némi"köze,és hogy mi is volt ebben az egészben a szerepe azt meg végkép nem firtatja senki,ilyen ez a kép::)))))))

Moderálásra küldöm 54. macs 2012.12.06. 13:00

52. Bakker18,
miért? miért? mert nem őt tűzték a céltáblára. :-D
Azért kíváncsi lennék, ha mód lenne a város összes lakosát megkérdezni, mi a véleménye az ügyről, mi lenne a végeredmény? Ez is olyan mint egy lakossági fórum, akiknek nincs problémája, vagy számukra nem fontos a téma, azok nem mennek el, viszont akiknek van problémája, fontos a téma, azok elmennek. Aki a végeredményt nézi, az azt látja, amiről szólt a fórum nem nyerte meg a lakosság tetszését és sokaknak problémája van vele. Pedig elképzelhető, hogy az így kialakult kép, hamis.

Moderálásra küldöm 53. margot 2012.12.06. 12:59

Ezt a <moderálva> bandát rég el kellett volna zavarni és feloszlatni a testületet.


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...