Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Szeretik az új Scania buszokat az utasok

Szeretik az új Scania buszokat az utasok
A régi Ikarusok helyett most már klímával és környezetbarát motorral felszerelt, fehér színű Scaniak közlekednek Szegeden. Így látják a buszokat azok, akiket leginkább érint a csere: az utasok.
Az új Scania buszokat január első napjaiban teljesen beépítették a szegedi közlekedésbe, így már az sem meglepő, hogy a város külterületei felé ilyenekkel utazhatunk. Az utasok többsége az új buszokkal kapcsolatban egyedül a fehér színen csodálkozik. Van olyan, akinek tetszik, mert néha kell a változatosság. De sokan pont attól félnek, hogy a világosabb színű buszok hamarabb koszosak lesznek, ez pedig rontja majd a városképet, ha nem mossák le őket gyakran.
 
Szeretik az új Scania buszokat az utasok - GALÉRIA


A Széchenyi téren várakozó Adányi Józsefné szerint szüksége volt már a városnak arra, hogy új buszokat kapjon. A régi Ikarusok sok füstöt bocsájtottak ki, és állandóan a megállóban várakozó utasok arcába csapták a büdös kipufogó gázt. Az idős hölgy ugyan még nem próbálta ki az új buszokat, de örül neki, hogy alacsony padlósok, könnyebben száll fel majd rájuk, amikor piacozik.

Mi a véleménye az új Scania buszokról?

Kis szegedi buszteszt

Szavazok!

Szavazás állása


A 60-as járaton egy édesanyát, és két fiát kérdeztünk arról, hogyan érzik magukat az új buszon. Kocsis Attila és Ádám édesanyja most utazott először ilyenen, így csak annyi információval tud szolgálni, hogy őt meglepte a fehér szín. A fiúk azonban sokat használják a tömegközlekedést iskolába menet, így egymás szavába vágva mesélik tapasztalataikat. Szerintük sokkal kényelmesebbek ezen a buszon az ülések, mint az elődein, hiszen itt az ülőhelyek jobban ki vannak párnázva. A testvérpárnak az is tetszik, hogy tágasabb a busz belső tere, viszont sajnálják, hogy kevesebb rajta a férőhely.
 
Szeretik az új Scania buszokat az utasok - GALÉRIA


A 72-es vonalát sok egyetemista használja, hogy eljussanak az újszegedi kollégiumokba. Legnagyobb előnyként az alacsonypadlót emelik ki, hiszen a többségük gurulós bőröndöt használ. Így, hogy több olyan busz közlekedik, ahol már nem kell az utastérbe vezető lépcsőn felcipelni a bőröndöket, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb az utazás. Nevetve mesélik, hogy nem egyszer fordult elő velük, hogy a téli időkben elcsúsztak a lépcsőkön. Komolyabb baleset ugyan ilyenkor nem történt, de volt olyan, akinek darabokra tört az otthonról hozott befőttes üveg, amiben a húslevest szállította, ilyenkor pedig az egész csomagja elázott.

Azt mondták, hogy a buszok belső tere a kevesebb férőhely miatt kisebb, de még így is kényelmesen el lehet rajtuk férni. A reggeli és délutáni csúcsforgalmi időkben pedig mindegy, hogy milyen busz jön, az utazásra való igény ilyenkor akkora, hogy az emberek mindig egymást tapossák. Az egyetemisták szerint ezen a jelenségen pedig az új Scania buszok sem fognak segíteni.

A 75-ös vonalán utazó, nevüket nem vállaló fiatal pár a fűtést dicsérte. Szerintük az Ikarusokon nagyon rossz volt télen utazni, de még a Mercedes és Volvo buszokon is hidegebb van egy kicsit. Hozzá teszik azt is, hogy a jól működő fűtés vélhetően annak is köszönhető, hogy a Scaniak viszonylag újak, még érezni rajtuk a gyári illatot. Majd pesszimista módon lezárják a beszélgetést, hogy fél év sem kell, és ezek a buszok is le lesznek lakva. Nyáron már koszosak lesznek kívül-belül, a klíma sem fog üzemelni, jövő télre pedig ugyan olyan hideg lesz rajtuk, mint a régi buszokon - sorolták pesszimistán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közút ellenőreinek nem csúszott

- A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépjárművei GPS nyomkövető egységgel vannak ellátva, amely alapján folyamatosan követni lehet társaságunk gépjárműveinek mozgását és munkavégzését, a kijuttatott só mennyiségét is - közölte péntek reggel érdeklődésünkre a közút. Tovább olvasom