Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szétszedték a belvárost a szolgáltatók

Szeged - Munkagödrökkel van tele a belváros, szinte minden szolgáltató bont, csövet cserél, aszfaltoz. Még egy ideig nem lesz vége.
Olyan a belváros, mintha betonfúrókat teszteltek volna benne. A villamos projekttel járó tereléseken és felbontásokon túl plusz poén: körülkerített gödröket, aszfaltozásra váró területeket is kerülgetnek a közlekedők. Tettünk egy sétát a belvárosban, a Szent István térről indultunk, a tisztítóval szembeni munkagödörtől. Itt a Vízmű dolgozik, múlt hét szerdán bontatták föl, a csatornabeömlő javítását végzik.

Szemben az ábécé előtt a kerékpársávon gázvezeték rekonstrukciót végeztek, hetek óta látjuk a már lebetonozott, aszfaltozásra váró szakaszt. A beton kötési ideje 28 nap, ezt meg kell várni, különben nem lesz tartós a munka – magyarázták szakemberek.

Stefánia, kábelcsere. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
Az egész Szent Mihály utcát érintette a gázvezeték csere, itt is az aszfaltozás van hátra. A Sade Magyarország Kft. építésvezetője, Csanádi Zoltán azt mondta, nem foltokban fogják megcsinálni, hanem lemarják a felületet, és új sávot kap az utca. A Sade dolgozik a Deák Ferenc utcában és a Híd utcában is, gázszivárgás miatti gázvezeték rekonstrukció zajlik itt is. A Deákban nyomáspróba után hétfőtől a helyreállítást végzik. A Híd utcában viszont csak nemrég kezdték a munkát. Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. kommunikációs főmunkatársa, Benkő Henrietta Helga tájékoztatása szerint a Híd utcában előre láthatólag szeptember közepén fejeződnek be a munkálatok, mivel itt a kivitelezés ütemezésével a cégnek igazodnia kell a villamospálya-felújítás miatt kialakított forgalmi rendhez.

Az Égáz-Dégáz a gázelosztó-vezeték rekonstrukció során az elöregedett acél anyagú vezetéket cseréli ki korszerű PE anyagú csővezetékre – közölte Benkő Henrietta Helga.

Talicska a gödörben. Fotó. Segesvári Csaba (galéria)
A Stefánia szinte teljes hosszában – bár különböző mértékben – fel van bontva. A Hungária előtt a területen dolgoznak – a tábla szerint. A színházzal szemben három PVC-csővel kerítettek körbe egy kupac fugázókavicsot. A Vaszy Viktor tér végében 12 négyzetméternyi terület vár aszfaltozásra – körbekerítették ezt is. Tovább a Roosevelt tér felé haladva korábbi stádiumban tart a munka: itt olyan árkot is láttunk, melynek mélyén talicska parkolt.

A Stefánián és a Vár utcában is volt gázelosztó-vezeték rekonstrukció, de ezzel a Sade már korábban elkészült, az aszfaltburkolatot helyreállították – közölték a Sade munkatársai. A Stefánián most az SV 2009 Konzorcium dolgozik. A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. részéről Csanádi Zoltán projektigazgató nyilatkozott.

– A tömegközlekedési projekthez kapcsolódóan megújul a 600 voltos tápellátó kábelhálózat és új transzformátor állomások is épülnek. Ez a munka másfél éve zajlik. A rekonstrukció egyik eleme, a 600 voltos tápkábelek cseréje a Stefánián a Radnóti gimnáziumtól a Victor Hugo utcáig tart. A helyreállítás határideje – tehát amikor már görkorcsolyázni is lehet az úton – augusztus 29-e.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. ValakiaSOKKözül 2011. augusztus 09. 22:12
  „FIGYELEM!
  arról miért nem írnak, hogy az szkt zrínyi utcai birodalma mögött valami szállodát építenek..... persze a terület az szkt-é volt....eladták valami aprópénzért...
  A nagy feldúrásban észre sem veszi senki, hogy teherautók tömkelege rohangál ki a megrakott tartalommal....”
 • 37. Zsoltee0716 2011. augusztus 09. 21:42
  „37. vuk 2011.08.09. 20:37

  Ott még nem tartunk.”
 • 36. vuk 2011. augusztus 09. 20:37
  „36. Zsoltee0716 2011.08.09. 19:58
  Metro lesz?”
 • 35. Zsoltee0716 2011. augusztus 09. 19:58
  „A híd utcát már el kezdték vissza temetni!

  Kossuth Lajos sgt-on a Damjanich, Teréz utca kereszteződésben pedig írányított fúrást végeznek.”
 • 34. Agáta 2011. augusztus 09. 19:36
  „Ha valaki még nem tudná, Magyarországon nincs kő. Ezért Csehországból kellett hozatni a Nagyállomással szemben már részben lerakott girbe-gurba göcsörtös, boka-és gurulós bőrönd kerekét törő köveket. Ha valaki nem hiszi, az Indóház téren raklapon fehér izével becsomagolva láthatja, rajta van, hogy honnan származik a küldemény.”
 • 33. gomes69 2011. augusztus 09. 18:17
  „Még jó hogy vannak ilyen tájékozott emberek a Csanádi név csak véletlen egybeesés. A Guttenberg utcában sem a kivitelező hibázott. A költségeket pedig egyenlő részben a város a tervező és a Sade fizeti.Csak erről nem beszél senki.A közműveket meg valahogy ki kell cserélni ha lejárt az idejük.De ha ő házuk előtt lenne a probléma teli szájjal és felháborodva háborognának hogy cseréljék ki azonnal.”
 • 32. vuk 2011. augusztus 09. 17:52
  „Nekem az a tippem, hogy bringaval pontosan ugyanannyi ido lenne az utam, mint barmikor :)”
 • 31. Kircsi 2011. augusztus 09. 17:21
  „Egy másik fórumról:

  "20. dunaújvárosi hozzászólt ekkor: 2011. augusztus 9., kedd, 16:35
  Válaszolok
  Szegeden töltöttünk 3 napot. A Nafényfürdő undorító volt, a Tisza part mocskos, a város akár egy bombatámadás után, az idegenforgalmi kínálat nulla. Szeged hatalmas csalódás volt, teljesen mást vártunk. Ebben a városban alapvető változásokra lenne szükség, mert teljesen lezüllött."
  Abszolult igaza van, eljön valaki a családjával nyaralni, kifizet több 10ezer ft-ot, és a szállást sem tudja megközelíteni. Legalább szolnoki közzétenne egy országos felhívást, hogy az idén elmarad a szegedi nyár.
  Augusztus végén a nemzetközi fórumok is erről fognak szólni. Jó reklám lesz. Ha lesz eső a kajak 1000m-t megrendezhetik az 1es villamosvonal helyén.”
 • 30. oreg47 2011. augusztus 09. 16:12
  „Ez bizony nem csak Szegeden van így, hanem mindenhol, ahol közműveket kell karbantartani.
  Ez sokaknak nem tetszik, de bezzeg a vezetékes víz, a csatorna, az áram stb. kényelme az kell. Ha egy percig nincs, már tombol a jónép. Hát akkor ezt is el kell tűrni!”
 • 29. deszkás 2011. augusztus 09. 15:52
  „MIGNON! Abban a házban van a Kass galéria és az MNB.”
 • 28. atomboy 2011. augusztus 09. 15:22
  „15. Alsóváros
  Holnap lesz a probajarat.”
 • 27. Mignon 2011. augusztus 09. 15:01
  „A fotogaleria 6.-ik fotojan lehet latni a
  Deak F. u. es a Hid utca keresztezödeset, a Posta mögötti hazat egy kicsit.

  Ott születtem, es nöttem fel....
  (abban a szürke hazban, de emlekeimben mindeg gyönyörü marad!)

  I. emeleten.”
 • 26. ValakiaSOKKözül 2011. augusztus 09. 14:58
  „nekem csak annyi bajom van az egésszel, hogy sok pénzért szar munkát végeznek....
  Bánná a fene, ha szétdúrják a várost... a baj az, hogy gyenge minőségben javítanak, gyenge minőségben dolgoznak...már az átadás után is sokszor használhatatlanak az útszakaszok, nem is beszélve 2-3 év elteltével...

  És a rossz minőségű, de piaci áron számlázott, vagy még magasabban elvégzett munkával a polgárokat lopják meg, azokat akik adóznak...”
 • 25. eleonóra 2011. augusztus 09. 14:08
  „21.allwin
  Én a Kossuth l. sgt .kőrforgalom led lámpáin naponta mérgelődök.Ha jól emlékszem December óta rossz.Akkor a hidegre aztán a csapadékra hivatkoztak.Azóta volt már száraz idő és semmi változás.Egyáltalán javítható???
  Az Árkád és a 4-es villamos vonalának építői dícséretet érdemelnek.”
 • 24. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. augusztus 09. 13:05
  „11 képből egyen látszanak munkások. Jó arány, nullára számítottam.”
 • 23. dBrown 2011. augusztus 09. 12:35
  „21! A kemény téli mínuszokban "épült" az 1-es is. Nézd meg ma, hogy milyen. A két építési technológiát meg nem lehet összehasonlítani. De akármikor kezdik, az baj, már minden évszakban zajlott valami, mindig csak a látszatkifogások meg a hőbörgés. Nyáron a turistaszezon miatt, ősszel az iskolakezdés miatt, télen a hideg miatt, tavasszal meg csak úgy. Ilyenkor örülök annak, hogy Szeged nem csak ebből a pár beszűkült tudatú emberből áll!”
 • 22. macs 2011. augusztus 09. 12:10
  „Szerintem, bár lehet, hogy az idő összefolyik, az Árkád jó időben épült, a belső munkákat végezték el télen. Bocs, ha keverem a hónapokat.”
 • 21. allwin 2011. augusztus 09. 11:36
  „20.: A kemény téli mínuszokban felépült határidőre az Árkád.... többezer négyzetméter, mélygarázzsal...

  A város meg a led lámpákat se tudta kicserélni 4 hónapig a Csodakörforgalomban, hogy lássák a sávokat az autósok...”
 • 20. macs 2011. augusztus 09. 10:37
  „Tud valaki olyan módszert, amivel bontás nélkül lehet a közműveket cserélni? Nem hiszem, hogy osztatlan örömet váltana ki, ha mondjuk az elöregedő vezetékek miatt gázrobbanás lenn.
  Szerintem, akik most elégedetlenkednek, gondoljanak arra, hogy az elkövetkező évtizedekben nem lesz módjuk a morgásra, úgyhogy húzzanak bele!
  Akik a nyári építkezések miatt háborogjanak, nézzenek utána a téli minuszokban hogyan lehet építkezni!”
 • 19. deszkás 2011. augusztus 09. 10:27
  „17-es! Mi köze az épitkezésnek (bontásnak) a személyi kultuszhoz? Csak úgy,röhögés nélkül.?”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjba menne a kétharmad

Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada akkor is inkább a pihenést választaná, ha nyugdíj mellett többet fizetnének neki. Tovább olvasom