Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Színházi ikonok a Tragédiában

Szeged - Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt alakítja Az ember tragédiája főszerepeit nyáron a Dóm téren. A jubileumi Szegedi Szabadtéri Játékok ünnepi előadásának apróbb szerepeit is igazi "nagyágyúkra" bízták. Kivételes színházi pillanatok várják a nézőket.
A magyar színházi élet ünnepeként aposztrofált, a július 1-jei bemutatóhoz közeledve rohamléptekkel készülő Dóm téri produkció, Az ember tragédiája "bombaszereposztással" kerül színre a 80 éves jubileumát ünneplő szabadtéri játékokon. Még a fesztivál sokat látott nézői is elismerik: fantasztikus gárda, a magyar színházi élet ünnepelt művészei lépnek a deszkákra nyáron Szegeden.

Évát, az örök nőt Ónodi Eszter alakítja majd, akit többen népszerű közönségfilmekből ismerhetnek, és aki emellett az egyik legintellektuálisabb színésznő hazánkban. Partnere a szintén kiváló színészi kvalitásokkal rendelkező Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében, aki már bizonyított a szabadtérin a közönségnek korábban. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként az a Trill Zsolt követi majd végig, aki számtalan filmben és előadásban bebizonyította már, hogy remek intrikus és szellemi csábító, sőt talán ez a szerepkör áll neki a legjobban.

Érdekesség, hogy a darab kisebb szerepeire is neves művészeket, igazi színházi ikonokat nyertek meg, akik örömmel mondtak igent a kihívásra, már csak a szabadtéri jubileuma és annak méltó megünneplése okán is. Másrészt Vidnyánszky Attila rendező pazar látványvilágú, elképesztő koncepciója is csábította őket a produkcióba.

Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója alakítja Ádám szerepét Az ember tragédiájában.
Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója alakítja Ádám szerepét Az ember tragédiájában.

Színre lép több szerepben például Cserhalmi György, Gáspár Sándor, Blaskó Péter és Földes László Hobo is. Kivételes színházi pillanatnak ígérkezik, hogy Hobo a Londoni színben előadja majd azt a dalt, amelyet az előadás zeneszerzője írt kizárólag neki.

A színészek és az alkotók május 23-án kezdik a próbákat a fővárosban, és nemsokára érkeznek Szegedre, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

Az ember tragédiája kulisszatitkairól a szegediszabadteri.hu oldalon lehet bővebben olvasni, ahol videókkal dokumentálják az előadások előkészületeit. Jegyek már kaphatók a jegyirodán, a REÖK-ben, akár üdülési csekkért is.

A Liszt-évet ünneplik jövő héten

Május 28-án, szombaton a Hungarofest a szabadtérivel együttműködésben Liszt mindenkinek címmel rendez crossover koncertet a Dóm téren. A rendezvény, amelyet a Liszt-év és a magyar EU-elnökség apropójából rendeznek meg, ingyenes.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hász Róbert a Tiszatáj új főszerkesztője

Koncepcionális váltásra nincs szükség, csak hangsúlyeltolódások várhatók – mondja Hász Róbert, a Tiszatáj új főszerkesztője. Tovább olvasom