Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szomszédvita a Sárgán

Szeged - A Sárga üdülőtelepen élő olvasónk szerint a hajléktalan szomszédok megkeserítik a környékbeliek életét, de nem tudják elzavarni őket.
– A mellettem élő hajléktalanok megkeserítik a szomszédok életét. A szemét elönti az udvart, egyre csak növekszik a domb. Két kutya és 3-4 ember is az udvarra vizel, szörnyű a bűz – közölte lapunkkal a Sárga üdülőtelepen élő Simon Istvánné, aki a szomszédokra panaszkodott. Szerinte az ott lakó férfiak jogtalanul tartózkodnak a telepen, két évvel ezelőtt kiűzték a tulajdonost, aki nem mer felszólalni saját üdülője érdekében. A nő szerint a közeli nyaralótulajdonosok mind egyetértenek vele.

– Több millió forintért vettük meg a tulajdonunkat, és a nyugalom helyett a bűzt kell elviselnünk. Kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Megjelentek a patkányok, a férfiak részegen dajdajoznak egész nap – közölte az asszony.

Szomszédvita a Sárgán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Nincs gondunk egyetlen szomszéddal sem, csak ezzel a nővel – ezt már az említett nyaralóban élő egyik férfi mondja, aki kedélyesen invitál az épületbe. A Shakira nevű farkaskutya és egy kisebb termetű keverék házőrző kísér fel a lépcsőn. Felgyülemlett sörösdobozokat, rozzant bicikliket és szemetet látunk az udvaron. A neve mellőzését kérő férfi megmutatja az üdülő körülbelül 20 négyzetméteres emeleti részét.

Mintha bomba robbant volna az épületben, úszik a szemétben mindkét helyiség, a szag gyomorforgató. Egy másik férfival is találkozunk, aki az ágyon ül. Együtt panaszkodnak az ikerépületben élő szomszéd asszonyra. Azt állítják, mindenkivel jóban vannak, a szemben lévő nyaraló kerítését ők hozták helyre. A tavalyi árvíz közben is segítettek a környékbelieknek. Azt mondják, tavaly szeptember óta élnek itt, egy harmadik férfi lakik még az alsó szinten, ő már régebb óta. Egyikük állítja, a nyaraló az ő tulajdonuk. Az egyikük volt már börtönben is, de most próbálnak boldogulni. Télen fát vágtak, most betonoznak, megcsinálnak mindent, amit lehet.

Mielőtt kikísérne, házigazdánk megmutatja, hogy éppen Móriczot olvas, de szívesen lapozgat egy fényképalbumot is. A lépcsőn leérve megörül, mert talál egy üveg fehérbort a kacatok alatt.

– Nem sokáig találtok már itt, hamarosan visznek a hűvösre – hogy miért, azt már nem árulja el, miközben visszabaktat az emeletre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a saját őzikéjét gyógyítsa mindenki!

Vadászháború lett a féregirtásból. Tovább olvasom