Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Sztrájkbizottság alakult az SZKT-nál

Szeged - Sztrájkbizottság megalakítását jelentette be tegnap a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) a Szegedi Közlekedési Kft. vezetőségének.
Az érdekképviselet közleményében kifejtette: az érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében döntöttek így. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a menedzsment sem a 2013-as bértárgyalásokat nem zárta le, sem pedig a 2014-es megállapodás érdekében nem tesz lépéseket, holott azt a törvény előírja. Úgy látják, a munkáltató időhúzásra játszik. Szabó István, a BTDSZ elnöke elmondta: azt is kérték a munkáltatótól, hogy a közgyűlésben részt vevő pártok képviselőit hívja meg az egyeztetésre, de ebből sem lett semmi. Öt hónapja és január végén írtak a társaság felügyelőbizottsági elnökének, Gyimesi Lászlónak is, hogy vizsgálja ki az SZKT-vezetés jogellenes intézkedéseit. Egyik levelüket a fideszes önkormányzati képviselő elutasította, a másikra nem válaszolt.

Kerestük az SZKT igazgatóját, akit betegszabadsága miatt helyettese képviselt a megbeszélésen. Nemes László elmondta: tájékoztatta az érdekképviseletet arról, hogy nincs a cégnek az idei évre jóváhagyott üzleti terve, és a városi költségvetés nem sok jóval kecsegtet. Hét napjuk van a tárgyalások megkezdésére. A napokban előkészítik a javaslatukat, kitűzik az egyeztetés időpontját, és erről a tulajdonos önkormányzatot is tájékoztatják.

Gyimesi László kérdésünkre elmondta: az első szakszervezeti levélre annyit válaszoltak, hogy kivizsgálásra nem kaptak felkérést. Miután januárban megérkezett a felkérés, elrendelte a vizsgálatot, amely már lezárult, és ha a jegyzőkönyv elkészült, tájékoztatják a szakszervezetet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz az Év Orvosa?

Hét végén lezárul az Év Orvosa internetes közönségszavazás. Tovább olvasom