Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Sztriptízbár lett az Anna fürdőből

Szeged - Bemutatták a 2009-ben Szegeden is forgatott Magic Boyst. Kiderült: a filmben a Szegedi Nemzeti Színház és a Sing-Sing Londonba költözött, az Anna fürdő sztriptízbárrá változott. A SZIN-es jelenet kimaradt.
A forgatások egyik helyszínén, Szegeden, a Belvárosi moziban tartották hétfő este Koltai Róbert új alkotásának, a Magic Boysnak az ősbemutatóját. Majdnem telt ház volt. – Koltai Róbert egymagában is garancia a jó filmre – mondta a vetítés előtt az egyetemista Kinga.

A 2009-es forgatásról többször beszámoltunk, s most arra is kíváncsiak voltunk, mennyire ismerhetők fel a szegedi helyszínek. A város többféleképpen támogatta a produkciót: a szükséges helyszínek, közterületek rendelkezésre bocsátása mellett három héten át vendégül látta az 50-60 fős stábot.

Az alkotók a szegedi bemutatón. Fotók: Segesvári Csaba
Az alkotók a szegedi bemutatón. Fotó: Segesvári Csaba

Évekig a dobozban

A Magic Boyst 2009-ben kezdték forgatni, az alkotás 2010 márciusára 90 százalékban elkészült, de a 850 millió forintos költségvetésű mozihoz a teljes támogatás 7-8 százaléka hiányzott, mert a Magyar Mozgókép Közalapítvány játékfilmes szakkollégiuma nem adott pénzt a filmre. Időközben megjelent a Magic Mike című, egy sztriptíztáncosról szóló amerikai film, amely Koltai Róbert szerint nem veszélyezteti a hazai produkció sikerét.

Rögtön kiderült, csak az avatott szemek ismerhetik fel a szegedi forgatási helyszíneket, ugyanis az Anna fürdő a film kedvéért sztriptízbárrá változott. A táncművész Finta Gábor tangás fenekét, Hujber Ferenc (Viktor) táncát Tompos Kátya (Kata) bikiniben sikítozva nézte a medencében. A több szálon futó cselekmény következtében a szegedi és a londoni helyszínek egymást váltották. Csak az angol nyelvű feliratokból derült ki, hogy a Sing-Sing és a Szegedi Nemzeti Színház is Londonba költözött. A SZIN-en forgatott rész – amelyről korábban azt írtuk, hogy a mozi zárójelenete – egyszerűen kimaradt Koltai Róbert 9. filmjéből. Pedig a fesztiválon 2009-ben felvett jelenetben Pindroch Csaba és Szabó Győző kék, illetve piros chippendale-jelmezbe öltözött és egyedi koreográfiájú táncot adott elő – akkor hatalmas sikerrel.

– Majd a közönség eldönti, hogy milyen lett a film. A Magic Boys egy kalandos komédia, igazi világsztárokkal. Eddigi filmjeimet 2,7 millióan látták, én mindig a legjobbat szeretném – mondta a rendenző, Koltai Róbert. A vetítés után elárulta: fia, a producer Koltai Gábor érdeme a világsztárok szereplése. A bemutatóra eljött Pogány Judit színművész, Koltai volt felesége is. Hrutka Róbert dalait a brit popsztár, Jamelia és Vizin Viktória is énekelte. – A New York-i Metropolitan Operában is énekeltem, itthon készülök 100. Carmen-szerepemre. Francia sanzont „rendeltem" Hrutka Róberttől, ugyanis az eredetileg tervezett dal 25 ezer dolláros költségét a produkció nem bírta el – mesélte lapunknak a Szegeden diplomázott mezzoszoprán.

Jelenet a filmből: Szabó Győző és Pindroch Csaba a színpadon. Fotó: DM/DV
Jelenet a filmből: Szabó Győző és Pindroch Csaba a színpadon. Fotó: DM/DV

– Nagyszerű volt – lelkendeztek a szegedi mozirajongók a film után, miközben Koltai Róbertnek gratuláltak, Szabó Győzővel fotózkodtak. A filmet Szeged után az ország nagyobb városaiban is bemutatják, a rendező szerint London közönsége is megnézheti az angol–magyar–kanadai koprodukcióban készült vígjátékot.

Koltai Róbert Michael Madsent instruálja a Szegedi Nemzeti Színházban.
Koltai Róbert Michael Madsent instruálja a Szegedi Nemzeti Színházban.

Olvasóink írták

  • 3. mirjam 2012. október 03. 09:37
    „Volt az már másmilyen fürdő a múltban,de ez nem hiteles,én csak halolttam annó.”
  • 2. kowalsky 2012. október 03. 08:54
    „Vagy éppen épp elmenni készül?”
  • 1. Commander-V2 2012. október 02. 20:24
    „Ha már SZIN, mi is van az idei nézőszámmal és veszteséggel? Sódar és díszes kis "tanácsadói" mikor jönnek a közvélemény elé számot adni az idei bukásukkal? Mert ha jól tudom, hátba veregették milyen ügyesen csináltak mindent.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályaválasztási vásár október 4-5-én

A hiányszakmák bemutatása az elsődleges célja az idei pályaválasztási vásárnak Tovább olvasom