Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Születésnapjára készült Szabolcs

Szeged - Önismereti csoportokban, életvezetési tanácsadáson vett részt a Feldmár Intézetben az a szegedi fiatal, aki a szombaton kiugrott budapesti szállodai lakosztályának ötödik emeletéről. Az intézetben ambiciózus, tervekkel teli fiatalembernek ismerték Szabolcsot.
– Fogalmunk sincs, miért tette. Mi is keressük az okokat. Meg vagyunk döbbenve – fogalmazott Németh Bori, a Feldmár Intézet kommunikációs munkatársa.

Mint megírtuk, szegedi volt az a 29 éves fiatalember, akinek meztelen holttestét Budapesten a Blaha Lujza tér közelében találták meg a hétvégén. Szabolcs ötödik emeleti szállodai lakosztályából ugrott ki, miután tusolni indult.

Az önkéntesként dolgozó kommunikációs munkatárs cáfolta értesüléseinket, amelyek szerint a fiatalembert korábban az intézetben kezelték. – Szabolcs baráti beszélgetéseken, önismereti csoportokban, életvezetési tanácsadáson vett részt, személyi tanácsadó szolgáltatást vett igénybe a megismerkedésünkkor. Ambiciózus volt, tervekkel teli. Önkéntesként hamar feladatokat vállalt az intézetben, ahol ápolással, kezeléssel nem foglalkozunk. Ha valakinek segítségre van szüksége, minden esetben pszichológus, pszichiáter szakembert ajánlunk neki – tájékoztatott a kommunikációs munkatárs.

A szegedi fiatal 2011 tavasza óta volt az intézet önkéntes munkatársa. Mint Németh Boritól megtudtuk, legszívesebben stratégiai kérdésekkel foglalkozott, ezért később stratégiai igazgatónak nevezték ki.

A fiatalember baráti köréből származó információink szerint a budapesti szállodai lakosztályban, amelyet születésnapja alkalmából bérelt, ott volt Feldmár András, az intézet alapítója és vezetője. – Szabolcs a hotelbe hívta össze a barátait, munkatársait a születésnapjára. A tragédia idején már többen az épületben voltunk, de ahol az eset történt, nem volt más jelen Szabolcson kívül – tudtuk meg az intézet munkatársától.

A Feldmár András nevét viselő szellemi műhely, a Feldmár Intézet 2007 elején alakult. A pszichoterapeutáról közismert, hogy nem kifogásolja az LSD szakértő felügyelettel való használatát. Erről előadásaiban több alkalommal beszélt. Kérdésünkre, hogy Szabolcs kábítószer hatása alatt lehetett-e, amikor úgy döntött, véget vet életének, az intézet kommunikációs munkatársa így válaszolt: „Nincsenek információink arról, hogy Szabolcs fogyasztott-e drogot".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs felfedezés! Várrom Újszegeden!

Tó, sziget, vár. Kollégám eredetileg nem ezért ment a szegedi vízmű Temesvári körúti telepére, de nem tudta megállni, hogy ne fotózza le ezt a mohával benőtt betondíszt. Tovább olvasom