Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Támogatja Lázár ötletét a három polgármester

Algyő, Hódmezővásárhely, Maroslele - Készek az együttműködésre a nagyfai befogadótábor megszüntetése érdekében - nyilatkozta lapunknak Algyő, Maroslele és Hódmezővásárhely polgármestere. A három településvezetőnek Lázár János országgyűlési képviselő javasolta, hogy fogjanak össze.
– Először a képviselő-testülettel kell megbeszélni a nagyfai befogadótábor megszüntetésével kapcsolatos javaslatot, csak azután veszem fel a kapcsolatot a másik két település polgármesterével – közölte érdeklődésünkre Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere. Kijelentette: ő támogatni fogja a közgyűlésben Lázár János országgyűlési képviselő ötletét, főként, hogy a Béla cigány utcai intézmény megszüntetését is kezdeményezték korábban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki lakossági fórumon kezdeményezte, hogy Vásárhely, Maroslele és Algyő szövetkezzen, és együtt kérje a kormánytól a nagyfai befogadótábor felszámolását.

– Hallottam már a kezdeményezésről, és a hétfői rendkívüli testületi ülésen megtárgyaljuk. Jó lenne, ha a nagyfai befogadótábor megszűnne – fejtette ki véleményét Martonosi György, Maroslele első embere. Hozzátette: a határzár kiépítése előtt nagyobb számban helyeztek el ott migránsokat, akik olykor a falujukban is feltűntek. A hírek szerint tavasztól újra nőhet a menekültek száma, és nagyobb biztonságot jelentene a helyieknek, ha a tábort végleg bezárnák.

– Az újságból értesültem a kezdeményezésről, és nagyon időszerűnek tartom – jegyezte meg Molnár Áron, Algyő polgármestere. A nagyközségben ugyanis az utóbbi egy-másfél hétben egyre több migráns jelent meg, ezt a lakók is jelezték a polgármesteri hivatalnak.

– Az üggyel kapcsolatban kérdéseket intéztem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz. Arra vagyok kíváncsi az algyőiekkel együtt, hogy kik és mennyien tartózkodnak a táborban, valóban nőtt-e a létszám, és van-e rendőri jelenlét, felügyelet. Megjegyezte: ezek után nem csoda, ha csatlakoznak a Lázár-kezdeményezéshez, érdekük a nagyfai befogadótábor mielőbbi felszámolása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovasokkal is erősítettek a szerb-magyar határon

Lovasokkal is erősítettek a szerb-magyar határon
A polgárőrök két-két lovasrendőr kíséretében ellenőrzik a kerítést és figyelik a migránsok mozgását… Tovább olvasom