Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Táncra perdülhet a Dóm tér közönsége

Szeged - 100 fős stáb építi mától lapunk születésnapi szuperkoncertjének húszméteres színpadát a Dóm téren. Szombaton, 18 óra 30 perctől indul a buli. A szabadtéri előadásainak idején megszokott forgalmi változások is életbe lépnek.
Végre! – dúdolhatjuk Ákos dalát, ha a Dóm térre tévedünk: mától építik a 100. születésnapját ünneplő Délmagyarország szombati szuperkoncertjének húszméteres színpadát. Lesz dolga a 100 fős stábnak: helyére kerül a 40 robotlámpa, a 7 méteres LED-fal is – folyamatosan érkezik a 7 kamionnyi felszerelés.

A Dóm téren egész szombaton nagy lesz a forgalom. A Szeged-napi rendezvénysorozat résztvevői mellett például az Európai Borlovagrend tagjai is tiszteletüket teszik fogadalmi templom tornyai alatt: új lovagjaikat avatják 16 óra 30 perctől, majd együtt vonulnak át a Novotel Hotelbe.

A Dóm teret szombat reggel 8-tól a plébániahivatal és a Somogyi-könyvtár felől is lezárják. Ugyanígy tesznek délután 3 órától az Aradi vértanúk terén, a Boldogasszony sugárúttól az OTP Bankig, ahogyan ez a szabadtéri előadásai idején is megszokott. A Rerrich Béla tér nyitva marad. Az Aradi vértanúk terén felállított pavilonban 15 és 22 óra között még lehet jegyet vásárolni – utóbbi időpontig működik a Dóm téri beléptető rendszer is. A koncertre érkezők kényelméről 30 fős vendéglátó személyzet gondoskodik, mintegy 500 fő befogadására alkalmas sátorban – itt padok is várják a pihenni vágyókat. Az árkádok alatt, a Csontváry-teraszon is üzemel majd büfé. A fellépőkhöz kapcsolódó relikviákat, CD-ket, pólókat is lehet majd vásárolni.

18 óra 30 perckor kezdődik a szuperkoncert: az első órában a Magna Cum Laude zenél, majd két órán át Tankcsapdával lesz tele Szeged legszebb tere. Az est szervezője, Ákos 22 óra 30 perc körül kezdi karcos, terpeszállós rockbuliját – amelyben természetesen a már beharangozott közös produkció is helyet kap.

Mindenki kedvére perdülhet táncra, csápolhat. Esernyőt, műanyag flakont is be lehet vinni a térre – a beléptető kapuknál azonban mindenki táskájába belepillantanak a biztonságiak. A koncert alatt csak indokolt esetben engedélyezik majd a ki-belépést.

Esőnap nincs: nem várható csapadék szombat estére – de folyamatos telefonos kapcsolatban leszünk a meteorológiai szolgálattal és a katasztrófavédelemmel is.

Olvasóink írták

 • 8. Szecskamester 2010. május 22. 11:31
  „Szerintem is genyóság egy szülinapi ajándék-koncertre 5-6-7 vagy akár 8 ezer foritot is elkérni. Vagy akkor ne verje annyira a mellét, az lap, hogy "ez itt a mi ajándékunk, Nektek, kedves , hűséges előfizetőink!" kicsikét szánalmasnak tartom...”
 • 7. varadipal 2010. május 21. 17:43
  „8000-ért csápoljon a lap szülinapján a svábbogár/ csótány/ a szülinapi tortában..”
 • 6. varadipal 2010. május 21. 17:40
  „5., Agyalapi. Kár, hogy amit írtál, azt nem a lap tulajdonosa és főszerkesztője írta. Így is rendben, de úgy még tán Neked is jobban esett volna.”
 • 5. Agyalapi 2010. május 21. 14:18
  „varadipal: nagy igazságokat mondtál. Miféle szülinap az, ahova 8 ezerért mehet a vendég? Egy Ákos-koncertre szülinap nélkül is el lehet menni.”
 • 4. gróf 2010. május 21. 08:32
  „1. hozzászólás greg 2010.05.20. 13:09

  Miért mossa el? Nincs pénzed rá?
  Mossa el akkor az összes szabadtéri programot mert engem nem érdekel?
  Furcsa kicsit...”
 • 3. Manyi61 2010. május 20. 20:53
  „A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete őszintén köszöni azt a figyelmet, amit a szervezők a mozgásukban tartósan akadályozott emberek érdekébe tettek. Köszönjük szépen a számunkra juttatott jegyeket. Valamennyi résztvevőnek jó szórakozást kívánunk.”
 • 2. varadipal 2010. május 20. 18:15
  „Születésnapi ajándékba 8000.- Ft-os belépőjegyet kapunk. Mindíg is imádtam azt a nagyvonalú sajtót, amelyik a szülinapján az olvasói megkaszálására adta a fejét. Úri házaknál az olvasókat meg szokták hívni a születésnapi rendezvényre. A meghívottak ajándékot szoktak vinni, nem pénzt az ünnepeltnek. Az előfizető olvasók csak 5000-ret ajándékoznak, mert aki az árustól veszi, az másodrendű olvasója a lapnak, így köteles több ajándékpénzt fizetni azért a buliért, amit már sokadik szilveszterkor a város ingyen rendez a polgárainak.
  Isten éltesse a lapot a továbbiakban is. /kenyéren meg vízen/”
 • 1. greg 2010. május 20. 13:09
  „Ez elég gázos. Wc lesz? Szemetes lesz? Hány mentőkocsi lesz készenlétben? Remélem valami jégeső elmossa. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táskába rejtette a mentolos cukorkákat

Szeged - Nagy tételben akart mentolos cukorkát lopni egy 19 éves szegedi lány. Őrizetbe vették. Tovább olvasom