Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Tanulás után pihenés

Szeged - Szegedi hallgatókat kérdeztünk arról, hogyan töltik az egyetemi kötelességektől mentes nyári szabadságukat.
– A szakmai gyakorlatommal foglalatoskodtam a nyári hónapokban az elmúlt két évben. A maradék időben pedig pihentem – meséli Farkas Anikó, 21 éves pénzügy és számvitel szakos hallgató, aki az idei júliust is további tapasztalatszerzéssel tölti egy banknál. – Bár van már két nyelvvizsgám, a gyakorlat mellett az angol felsőfokúm szeretném kiegészíteni egy angol középfokú gazdasági nyelvvizsgával. Emellett nyaranta önkéntes munkát is szoktam végezni, ahogy azt egész évben is teszem az AIESEC szervezetén keresztül. Így az AIESEC révén jövő nyáron külföldi önkéntes munkát, illetve gyakorlatot vállalhatok.

Ki mennyit költ?

A nyári szórakozásra 10 ezer forinttól egészen 40–50 ezer forintig is költenek a fiatalok, ha csak fesztiválokra látogatnak. A barátokkal eltöltött nyaralás átlagosan 60–120 ezer forintba kerül.

– A családi vállalkozásainkban dolgozom. Nem úgy, mint eddig, amikor a nyár leginkább otthoni olvasással, filmnézéssel és számítógépezéssel telt – árulta el Szalai Péter. A 20 éves mérnök-informatikus hallgató idén az angol nyelvtudását is szeretné fejleszteni. – A pihenés aktív formáját pedig a biciklizés jelenti: a családommal belföldön valamelyik városban töltünk el 4–5 napot. Ez a nyaralás, mert elég sokat dolgoznak a szüleim.

– Nyáron igyekszem minél több könyvet elolvasni. Magyartanár szeretnék lenni, így a kikapcsolódás mellett a javamat is szolgálja az olvasás – fogalmaz Szalai Anikó 23 éves, magyar–történelem tanár szakos, mesterképzéses hallgató, aki diákmunkaként pincérkedést szokott vállalni. Szereti a fesztiválokat is, például a SZIN-t, ahova a barátaival megy. – Szívesen ellátogatnék a kapolcsi Művészetek Völgyébe is. Bár a fesztiválok nem olcsók. Igaz, a szabadság érzésénél több nem is kell ahhoz, hogy az ember teljesen ki tudjon kapcsolódni, s ki tudja pihenni az év nagy részét meghatározó tanulás fáradalmait.

Olvasóink írták

  • 1. Pandora 2011. július 29. 08:12
    „most komolyan! ez cikk????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalakótafiókákat gyűrűztek Balástyán

A szemerkélő eső sem szegte kedvét annak a fél tucat madárbarátnak, aki csütörtök délelőtt a Dóc és Balástya közötti pusztán végignézte két szalakótafióka megjelölését. Tovább olvasom