Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Téma az olvasótól: kivágják a garázssorra nehezedő juharfát

Szeged - Nyomja egy újszegedi garázssor tetejét egy ránehezedő juharfa. Az épület falai repedeznek, az ajtók vetemednek. A környezetgazdálkodás fakivágási engedélyt kért a várostól.
– Tavasszal még ekkora hely volt a fa és a garázsok között – mutatta a 10 centiméteres rést Paku Sándor az újszegedi, Temesvári körút 22. szám alatti garázssor mögött. A hatalmas juharfa rátámaszkodik a 11 garázsból álló épületre. – Sajnáljuk a fát, de a garázs nagyobb érték – csatlakozott a beszélgetéshez Paku Sándorné Marika.

A lakók szerint az udvart 30-40 éve focipályának használták a gyerekek. Az idősebbek nem bírták a zajt, ezért fásították a területet. – Az árnyékos udvar szélén lévő fa a fény felé törekszik, ezért dőlt meg a garázsok felé. Nyomja a tetőszerkezetet – magyarázta Szekeres József.

Kivágják a garázssorra nehezedő juharfát. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az épületsor előtt a lakók elmondták, a garázsoknak nincs alapjuk, és a tetőszerkezet is egy darabból készült. Attól tartanak, ha az egyik komolyabban megrongálódik, az egész sor kártyavárként dől majd össze.

– Az visz az őrületbe, hogy kéthetente állítanom kell a sarokvasakat, mert vetemedik az ajtó. A jobb szárnyát már ki sem lehet nyitni – magyarázta Szekeres József. Az ötös számú garázs tulajdonosa odabent megmutatta a tetőtől a padlóig húzódó, legalább egy centiméteres repedést.

Miután tájékoztattuk a problémáról, és elküldtük a fotóriporterünk által készített felvételeket, Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a helyszínen tájékozódott. – A fát már korábban regisztrálták nálunk, jártunk kint megnyesni. A juharfa önkormányzati területen van, ezért elküldtük a városházának a fakivágásiengedély-kérelmet. Ha ezt megkapjuk, kivágjuk – mondta az ügyvezető.

Olvasóink írták

 • 7. Zotya100 2013. november 07. 18:36
  „1. -- "a páciens újraélezéséhez" ? Melyik részét élezik? (Elírás, tudom, de tetszett!)”
 • 6. maz 2013. november 07. 17:13
  „se fa se foci és a nyugdíjas klub boldog”
 • 5. Khts 2013. november 07. 16:27
  „4. egyházi ingatlan, talán érdeklődj a plébéniától
  - de szerintem drágább volt a kivágás a fa értékénél, így ostyára nem hiszem telt belőle...
  egyébként a nagy szöszölős nyárfák pontosan 2 félre osztják a népet. Egyik fele allergénnek tartja a szöszt (nem az) vagy félti az épületet a fától, és így kivágandónak ítéli a fát. A másik fele fontosabbnak tartja az egyéb értékeit, és helyesen, a megtartás mellett van.
  1. nincs valós életveszély, egészséges fa”
 • 4. queenmargareth1 2013. november 07. 12:48
  „A Kálvin téren kivágtak a templom elől egy gyönyörű fát, szépen feldarabolták, rengeteg fa volt, kíváncsi lennék, hova tették a befolyt összeget.Lehet, hogy balesetveszélyes volt, én nem láttam annak.Nagyon magas fa volt, vastag ágakkal:(”
 • 3. Kapitalistapista 2013. november 07. 09:42
  „Egy párhuzamos világban: "Már nem fér el egy újszegedi fa a tövében éktelenkedő garázssortól. A környezetgazdálkodás bontási engedélyt kért a várostól"”
 • 2. Dizel 2013. november 07. 09:36
  „A fát nem kell kivágni csak egy ágát kell ledarabolni.”
 • 1. _csutak_ 2013. november 07. 09:31
  „Miért kell engedély ott ahol az életveszély elhárítása a cél?
  Ennyi erővel a mentősöknek is a bíróságtól kell engedélyt kérni a páciens újraélezéséhez, hisz a beavatkozás életet veszélyeztethet, az is ha elmarad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézisek a Tappancsnál

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egy évvel ezelőtt az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapatával készített egy jótékonysági naptárt. Tovább olvasom