Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Teszteltük a választókat

Portréfotókkal felszerelkezve vágtunk neki hevenyészett felmérésünknek: felismerik-e körzetük egyéni képviselőjét a szegediek, mire emlékeznek elmúlt négy évi munkájából. Egy kertvárosi, egy belvárosi és egy paneles területre látogattunk el. Mindhárom általunk tesztelt körzetben újra indulnak az eddigi egyéni képviselők.
Szabó László képviselő képét nézi Sponner Zsuzsa. Fotó: Segesvári Csaba
Az újszegedi Szöri utcában a kisbolt előtt Szabó László – függetlenként a testületbe jutott, de az MDF-frakcióban dolgozó – képviselő fényképét mutattuk többeknek, egy férfit kivéve azonban senki sem találta ismerősnek.

– Őszintén szólva én még a nevét sem hallottam – mondta az utcában élő Sponner Zsuzsa. A gyesen lévő pedagógus tizenhat éve él itt, az elmúlt négyből egyedül a csatornázást tudta megemlíteni mint fejlesztést. A házuk előtti járdaszakaszt saját pénzükön hozták rendbe, képviselői segítséget nem kapott. A közeli Csalogány utcában élő Börcsök József sem ismerte föl képviselőjét. Arra viszont emlékezett, hogy a vízelvezető árok elkészült, miközben az úttest tönkrement. Mint mondta, szeptember 30-ára ígérték az aszfaltozás végét, de szerinte november közepénél előbb nem lesz belőle semmi. Információit nem a képviselőjétől, hanem egy önkormányzati ügyintézőtől kapta.

– Persze, hogy felismerem: ő a Kalmár Feri, a képviselőnk. Neki köszönhetjük, hogy kivakarta a putriból ezt a környéket – vágta rá egyből az a kisgyermekes asszony, akit a Francia utcában faggattunk. A neve eltitkolását kérő nő szerint Kalmár Ferenc, Fidesz–KDNP-s képviselő aszfaltburkolatot cseréltetett az utcában, gyarapította a parkolóhelyeket, a játszótér renoválásába is beszállt, virágokat osztott és elintézte, hogy fekvőrendőrök kerüljenek Öreg-Rókus utcáiba. Mint mondta, a képviselő évente levélben „számol el" a választóival. A tizenkét éve ott élő nő szerint a legutóbbi ciklusban ugyan kevesebb fejlesztést láttak a környéken, mint korábban, de szerinte Kalmárt újra megválasztják. A Hunyadi téren lakó Jakab József biztosan rá fog szavazni, mert szerinte a képviselő nagyon segítőkész. – Gyakran becsönget, megkérdezi, mi a probléma, miben tud segíteni. Föltétlen írja meg, hogy ő a legjobb ember – áradozott a férfi.

Újra indulnak

Mindhárom általunk tesztelt körzetben újra indulnak az eddigi egyéni képviselők. A Fidesz–KDNP jelöltjeként induló Kalmár Ferenc rókusi kihívója a szocialista H. Nagy László. Az újszegedi Szabó László – aki az MDF–Együtt Szegedért Egyesület jelöltje és a Fidesz–KDNP támogatottja – Meszlényi Ferenccel, MSZP-s jelölttel mérkőzik meg. Makkosházon a szocialista Kenderesi-Szabó Mihály kihívója a Fidesz–KDNP jelöltjeként, az MDF–Együtt Szegedért Egyesület támogatásával induló Gyimesi László lesz.

A makkosházi panelek között Kenderesi-Szabó Mihály MSZP-s képviselő ismertségét firtattuk. Senki sem ismerte föl, bár volt, akinek rémlett: már látta a nevét valami szórólapon. A Juharfás utcában élő Patik Zsanett szerint azonkívül, hogy füvet nyírnak, nem sokat lát itt a város fejlődéséből. Kis gondolkodás után azonban eszébe jutott, hogy a Gát utcában látott mostanában aszfaltozást. A Hont Ferenc utcai parkolóban autóját mázoló Csonka Tibor se ismerte föl a képviselőjét, hamarjában egy dolgot sem tudott említeni, ami az utóbbi négy évben megújult vagy elkészült volna ott. Erős gondolkodás után a körzet egyik játszóterének hintacseréje ugrott be neki, s hogy gumilapokat raktak alá. Aztán eszébe jutott a Csongrádi sugárút új járdája is. Szerinte voltak pozitív változások a körzetben, de azért még bőven akadna tennivaló. Tippeket is adott – például járdaszegélypótlásra, padcserékre –, hátha megfogadja a körzet következő egyéni képviselője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka: Bezzegváros lett Szeged

Egy leszakadó, lemaradó városból bezzegváros lettünk, amelyre Európában is odafigyelnek –… Tovább olvasom