Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Tévézés helyett sportolnak, sütnek

Kistelek - Egész nyáron ingyenes délelőtti foglalkozásokat tartanak Kisteleken a fiataloknak: akiknek nincs lehetősége táborozni vagy nyaralni, főzőcskézhet, sportolhat, alkothat kedvére.
Nem kell feltétlenül drága táborokba íratniuk a kisteleki szülőknek gyermekeiket, ha tartalmas elfoglaltságot keresnek a vakáció alatt. Az önkormányzat az iskola befejeztével ingyenes délelőtti programsorozatot indított: nyár végéig várják a kicsiket és a nagyobbakat. A helytörténeti gyűjteményben és a rendezvényházban 9 és 12 óra között minden hétköznap szakképzett pedagógusok vezetésével játszhatnak, alkothatnak a fiatalok: kézműves-foglalkozást, sportnapot, matinét, számítástechnikai napot is rendeznek nekik.

Az egyik legnépszerűbb program a hétfői: népi ételeket készítenek. Legutóbb palacsintát süthettek a gyerekek a szabadtéren beüzemelt rezsókon. Szorgos kezek forgatták a serpenyőben a sokszor bizony centi vastagságúra sikeredett édességet, amelyet aztán jóízűen meg is ettek. – Otthon ezt apa szokta csinálni. Remélem, most már, hogy én is megtanultam, segíthetek neki – mondta a nyolcéves Koppány.

Ingyenes gyerekprogramok egész nyáron Kisteleken. Fotó: Veréb Simon
Ingyenes gyerekprogramok egész nyáron Kisteleken.
Fotó: Veréb Simon

A Kárpátia Kincsesház programja rendkívül népszerű: előfordul, hogy Szegedről is hoznak ide gyereket. Csányiné Szedlacsek Ágnes délelőttönként 20–25 csivitelő fiatalt tart kordában. Többségük alsó tagozatos általános iskolás, de a palacsintasütő brigádban találtunk egy 3 éves kis kuktát is.

– Otthon nem nagyon van idejük a szülőknek bevonni a kicsiket a főzésbe, pedig nagyon élvezik, ha a saját kezük munkája is benne van az ételükben – magyarázta a nyugdíjas pedagógus.

Nem egy gyerek szinte az egész nyarat itt tölti. A 12 éves Kopasz Evelin is csupán három hetet hagy majd ki, amikor elutazik. – Itt nagyon jó a társaság, olyasmiket csinálhatok, amire otthon nincs lehetőségem – magyarázta, miért szeret ide járni. – Otthon úgyis csak takarítanék, vagy tévét néznék – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. Tóthimi 2010. június 30. 19:54
    „A sulihosztos kaja helyett én is inkább a kisteleki menüt enném mert az ... brrrrrrrrrrrrr”
  • 1. giy 2010. június 30. 12:24
    „végre valami építő jellegű dolog. gratula az 5letgazdának”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vajdaságba utaztak a polgármesterek

Mórahalom - A Kistérségi Többcélú Társulás szervezésében a tágabb kistérség, Forráskút, Öttömös,… Tovább olvasom