Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Tiszteletkör siklóernyővel

Szeged - Szeged az első állomása a Kvasz András Tiszteletkörnek.
Két fiatalember úgy állít emléket Kvasz Andrásnak, az egykori hírneves békéscsabai pilótának, hogy 1200 kilométert megtéve körberepüli az országhatárt. Kvasz András volt az első olyan békéscsabai, aki saját készítésű géppel emelkedett levegőbe – olvasható a www.tiszteletkor.wordpress.com internetes oldalon is. A legendás aviatikus első viharsarki repülésének századik évfordulóját ünnepelve emelkedik a levegőbe két békéscsabai pilóta: Vandlik Tamás és Gellén Attila. Hátimotoros siklóernyővel teszik meg az utat, tudtuk meg Boldog Gusztávtól, az esemény egyik fő szervezőjétől, aki autóval követi a siklóernyősöket, és fotókat készít a vállalkozásról. Naponta kétszáz kilométert tesznek meg, terveik szerint, főként az esti és reggeli órákban.

– Napközben nem lehet túl jól haladni a gépekkel, este és reggel azonban „megáll" a levegő, ami számunkra tökéletes. Ezek a hátimotoros szerkezetek rendkívül időjárásfüggőek, ezért kellett elhalasztanunk a huszadikára tervezett felszállásunkat is – magyarázta Gusztáv.

Kvasz András tiszteletére repüli körbe az országhatárt két fiatalember. Fotó: DM/DV
Kvasz András tiszteletére repüli körbe az országhatárt két fiatalember.
Fotó: DM/DV

Több városban is találkozhatnak a csapattal az érdeklődők: leszállnak – többek között – Szegeden, Szombathelyen, Sárospatakon is. A békéscsabai önkormányzat felvette a kapcsolatot más városokkal, hogy minden állomáson fogadják őket, legyen hol aludniuk. De a kalandra vállalkozók akkor sem esnek kétségbe, ha sátorozniuk kell, mindenre felkészültek. Végső céljuk, hogy szeptemberben egy kiállításon mutassák meg az utazás alatt készült videókat, fényképeket.

Olvasóink írták

 • 4. tol 2011. július 24. 08:27
  „Szerencse le! Minden jót!”
 • 3. macskabácsi 2011. július 22. 15:51
  „Büszke vagyok rátok, fiúk!”
 • 2. uborka 2011. július 22. 15:45
  „Jó repülést, minden jót...”
 • 1. Mike3 2011. július 22. 13:37
  „hú de jó! ez igen! jó repülést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliai utat ért Máté színötös bizonyítványa

Elsőtől nyolcadikig csak ötösök sorakoztak Kovács Máté bizonyítványában. Tovább olvasom