Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Torkos csütörtök vasárnapig - Jobban esik a félárú töltött lángos

Szeged- Évről évre egyre kevesebb étterem vállalkozik arra, hogy fél áron kedveltesse meg magát a vendégekkel. Van olyan vendéglátós, aki vasárnapig meghosszabbította a torkos csütörtököt. Idén először egy lángosos is csatlakozott az akcióhoz. Rekord mennyiségű tésztát dagasztottak.
– Amúgy is itt ebédeltem volna, de így még jobban esik. A pizzás töltött lángos ma 500 helyett csak 250 forintba kerül. Nagyon megéri – mondta Juhász Imre. A fiatalember a csütörtöki tavaszi napsütésben várakozott lángosára a Szent István téri Sörfaló Söröző és Lángosozó előtt.
 
Juhász Imrének csütörtökön csak 250 forintjába került a pizzás töltött lángos a Szent István téren. A sima még ennél is olcsóbb volt. Fotó: Schmidt Andrea

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a torkos csütörtök akció célja, hogy a lakosság a gasztronómián keresztül fedezzen fel újabb magyarországi tájakat, kóstoljon új, helyi ízeket, ismerje meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket. Imre ez alkalommal nem fedezett fel újabb magyarországi tájakat, a közeli Juhász Gyula utcában dolgozik.

Ezen a napon a csatlakozó éttermek fél áron kínálják az ételeket. Nem csoda, hogy sokan jól megpakolva távoztak a tavaly novemberben nyitott lángosozótól, ahol fánk is kapható.
Egyre fogynak

Míg Csongrád megyében 2010-ben 28 helyen lehetett torkoskodni ezen a napon, addig idén csak 10 vendéglő csatlakozott a féláras akcióhoz. Egy évvel ezelőtt 16 megyei étterem neve szerepelt a torkos csütörtökhöz csatlakozó éttermek listáján, 11 volt közülük szegedi.

Odabent hárman pörögtek kora reggel óta pihenés nélkül. – Meg se álltunk egész nap. Dupla karra lenne szükségünk. Már kínunkban röhögünk – kiabálta ki Farkas Móni, az egyik alkalmazott. Elmondták, a többszörösét adták el a napi mennyiségnek: – Csak 13 óráig huszonkét kiló tésztát dagasztottunk. A másik huszonkettőt megdagasztjuk 17 óráig.

A Stüszi vadász étteremben is sokan éltek az akcióval. Az egyik asztalnál a szegedi Kenderessy Szabó Gábor ült feleségével és három kislányával. – Minden évben máshová megyünk. A torkos csütörtök jó alkalom arra, hogy új éttermeket próbáljunk ki. Van olyan vendéglátóhely, például a petőfitelepi Potyka, ami vasárnapig meghosszabbította az akciót. Oda szombaton megyünk – mondta a családfő. Kenderessy Szabóék fácánlevest, cigánypecsenyét és Cordon Bleu-t – sajttal, sonkával töltött szeletet – fogyasztottak.
 
 Kenderessy Szabó Gábor családjával ült be a Stüszi vadász étterembe. Cigánypecsenyét és Cordon Bleu-t fogyasztottak, ami a középső testvérnek, Hannának is ízlett. Fotó: Schmidt Andrea
Kenderessy Szabó Gábor családjával ült be a Stüszi vadász étterembe. Cigánypecsenyét és Cordon Bleu-t fogyasztottak, ami a középső testvérnek, Hannának is ízlett. Fotó: Schmidt Andrea

_%
Illés Németh István%_, az étterem és a panzió tulajdonosa elmondta, a tizenegy évvel ezelőtti első torkos csütörtökön azért nem vettek részt, mert akkor nyitottak.

– Este tele vagyunk, az ajtón kívül áll a sor. Sok visszatérő vendégünk van, de újak is érkeznek. Ha semmi haszon nem lenne rajta, akkor is tartanék torkos csütörtököt, mert az emberek megérdemlik ezt a lehetőséget – mondta a tulajdonos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden második csökkent képességű ember talált munkát

Minden második csökkent képességű ember talált munkát
A fele dolgozik azoknak az embereknek, akik rehabilitációs ellátást kapnak a megyében a… Tovább olvasom