Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Tragikus baleset Újszegeden - 56 évesen meghalt Wéhli Attila

Szeged - A múlt héten meghalt Wéhli Attila, egykori szegedi Honda – korábban Toyota – márkakereskedő, akit rengetegen ismertek a városban. Motorbalesetet szenvedett, műtétje után szövődmények léptek fel nála, s az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Fiával, Márkkal beszélgettünk.
– Még április 8-án történt a baleset, a szegedi Fő fasor és a Wallisch Kálmán utca sarkán: egy személyautójával kanyarodó nő nem adta meg az elsőbbséget édesapámnak. A motor negyvennel sem ment, az autó meg talán a felével. Ezt azért hangsúlyozom, mert édesanyám az elsők között ért oda, s hallotta is a kellemetlen felhangokat a veszélyesen száguldó motorosokról... Itt nem erről volt szó, én csak tudom, hol kettő, hol négy keréken közlekedek – eleveníti fel a baleset körülményeit Márk, aki hozzáteszi, sajnálja, hogy nem marad tovább Kis Wéhli – eddig csak úgy emlegették apát és fiát: az Öreg és a Kis Wéhli.

Súlyos medencecsonttörést, dupla kéztörést állapítottak meg a klinikán, Varga Endre professzor 6 órás műtéttel rakta helyre a csontokat, tökéletesen sikerült. Úgy tűnt, felépülése után talán a csípőprotézist is elkerülhette volna. Viszont nem volt mozgatható, szövődmények léptek fel nála, tüdőembóliában 56 éves korában halt meg április 16-án. – Köszönjük Varga Endrének és a klinika valamennyi dolgozójának a segítő, emberi hozzáállást. Sokan ismerték édesapámat az autós szakmából, többen ügyfélként is – mondja Márk.

Az autós szakma manapság nehéz kenyér, Wéhliék is leadták már a Textilgyári úti Honda-márkakereskedést. Amikor egy osztrák kereskedő kérte tőlük, még nem akartak kiszállni, később azonban beütött a válság, s megpróbálták tisztességesen lezárni a kereskedést. Ez sikerült is, Márk azt hangsúlyozza, hogy szerencsére nem vállalták magukat túl hitellel. A sors fintora, hogy Wéhli Attila pontosan azon a napon ment Budapestre a Hondához bejelenteni, hogy visszaadja a márkakereskedési jogot, amikor a világmárka is közölte, hogy kiszáll a Forma–1-ből. Az utolsó átadott autóig teljes körű kiszolgálást kaptak az ügyfelek, sőt a Honda magyarországi első emberével mindvégig beszélő viszonyban, sőt barátságban voltak – úgy is váltak el.

Wéhli Attila
Wéhli Attila

– Megtisztelő, hogy a halála utáni néhány órában több száz részvétnyilvánító telefont, SMS-t kaptam, nagyon sokan szerették édesapámat. Vigasztaló, hogy majdnem teljes életet élt. Nekem is csak egy adósságom van abból a háromból, amit kért tőlem. Megházasodtam, a baleset utáni napon vehettem volna át közgazdászdiplomámat Párizsban, csak a fiú unokát nem érhette meg, aki továbbviszi a családnevet. Persze unokázott addig is, a húgomnak 9 éves kislánya és 7 éves fia van.

A családi tervek szerint április 9-én Márk Párizsba a diplomaosztóra, Wéhli Attila pedig motoros túrára indult volna régi, szegedi „harcostársával" a suzukis Veszprémi Károllyal. Az égiek azonban másként döntöttek. Wéhli Attila életében azt kérte, hogy hamvainak felét a Tiszába, másik felét a horvátországi Limski Fjord vizébe dobják – szeretett ugyanis horgászni és motoros túrázni.

Wéhli-túra

Veszprémi Károlyt is megrendítette barátja halála. „Egy 1100 kilométeres, a Dunántúlt alaposan bebarangoló túrára készültünk, három motorral, az ugyancsak autókereskedő kecskeméti barátunkkal. Mi ketten tiszteletből végig is jártuk az útvonalat, és elneveztük Wéhli-túrának."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világító szobrok a Kass Galériában

Szeged - Székó Gábor, a szegedi Kass Galériában "Esti fények" címmel rendezett kiállításán legújabb… Tovább olvasom