Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Tudománynépszerűsítő előadások a szabadegyetemen

A huszadik szemesztert kezdi ma a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) népszerű előadás-sorozata, a Szabadegyetem.
Az SZTE és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával létrejött kutatások eredményeit bemutató programba az ötödik évfordulóját ünneplő SZTE Konfuciusz Intézet is bekapcsolódik. A december 6-án záruló 12 részes sorozatban az MTA–SZTE kutatócsoportjai közül tíz mutatkozik be.

A sort ma este 6 órától Csapó Benő előadása kezdi, arra keresve a választ, mi a szerepe az oktatásban a pedagógiai értékelésnek. A későbbiekben olyan kérdésekkel foglalkoznak, hogy mi teszi az agyunkat emberivé, hogyan tudjuk „olvasni" a bőrünk üzeneteit, vagy épp miért vannak hibák a szoftverekben. Az orvosi kar három, a bölcsészkar kettő, a gyógyszerészeti egy, míg a természettudományi és informatikai kar négy előadóval képviselteti magát a programban.

A Konfuciusz Intézetet ünnepelve a magyar–kínai kapcsolatok történetéről a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, míg Kína gazdasági átalakulásáról a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója ad képet. A tudománynépszerűsítő előadásokat szerdánként 18 órától tartják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mitől undorodik legjobban?

Ön mitől undorodik legjobban?
Rendszeresen használt tárgyakat vetettek vizsgálat alá, hogy kiderüljön, melyeken van a legtöbb… Tovább olvasom