Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Új játszótérre várnak a baktóiak

szeged - Balesetveszélyes és használhatatlan Baktó egyetlen játszótere. A helyi anyukák az EU-szabványos eszközökre várnak, az önkormányzati képviselő a vásárlásukhoz szükséges támogatásra.
– Nagyon hiányzik ide egy normális játszótér. Sok család lakik erre, az anyukák kijöhetnének, beszélgethetnének, amíg a kicsik játszanak – mondta Bogárné Bodó Anikó. A háromgyerekes baktói anyukával és ismerőseivel a Völgyérhát utcai buszfordulónál álló régi játszótéren találkoztunk. A hintának már csak a váza áll, mindent elloptak róla, ami mozdítható volt. A libikóka ülése félig letört, a mászóka rozsdás. A fiatal anyukák régóta hiányolják az EU-szabványos eszközöket. Korábban a Must utcában volt hinta és mászóka, de lebontották, mert a telken építkezni kezdtek.

23 játszóteret kellene lebontani
Szegeden 132 játszótérből 90 felel meg az uniós előírásoknak, 42 régi típusú. Ezek közül 19 szorul felújításra, 23-at pedig le kellene bontani – tudtuk meg Makrai Lászlótól. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit. Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: játszótér karbantartásra a cég 23 millió forintot tervezett – 6 millió 500 ezer forintot biztosít a szegedi önkormányzat.  
– Ha játszótérre szeretnénk menni, beülünk a gyerekekkel a kocsiba, és átmegyünk a Lomnici utcába. Sokkal kényelmesebb lenne, ha egyszerűen csak kisétálhatnánk a közelbe. Nem beszélve arról, hogy közösségépítő szempontból is fontos lenne egy olyan tér, ahol a baktói gyerekek és az anyukák ismerkedhetnének, beszélgethetnének – magyarázta Bogárné Bodó Anikó. Arra is gondoltak, ha ezen múlik, akár többen összeadnák a pénzt egy játszótérre.

– Egy új játszótér építéséhez legalább 4–5 millió forintra lenne szükség – mondta Gila Ferenc. A településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: tervei között szerepel a projekt, de a pénz még nincs meg rá. A Bika-tó partján, a 36-os utca, Kokárda utca végén épülhetne meg. A baktói kiskertekben élőkhöz is közel lenne. A Must utcai játszótérről felszedett eszközökön kívül újakat is szeretnének vásárolni.

A régi hintából csak a vasváz maradt. A szerző felvétele
A régi hintából csak a vasváz maradt.
A szerző felvétele

– Remélem, idén jut rá pénz az önkormányzati keretből. Tavaly a GDF SUEZ pályázatán indult az egyik lakó, de nem nyert. A gázszolgáltató pályázatán a cég nyertes alkalmazottja egymillió forintot kap játszótérfejlesztésre. Ha az önkormányzati alapból nekünk is jutna valamennyi, és ezen a pályázaton is nyernénk, a pénzt kiegészíteném a választókörzeti alapból – hallottuk Gila Ferenctől.

Olvasóink írták

  • 1. GondaIstván 2012. április 17. 09:19
    „2011.06.28-án az Ifjúsági és Sportbizottság tárgyalta a 45 mFt-os, 2011-es játszórét felújítási keret szétosztását. Kemény politikai vita volt, mert a Hűvös László tanácsnok által javasolt pénzelosztás szerint a 22 felújítandó játszórérből 20 Fideszes körzetben volt és csak 2 MSZP-sben. A Gila Ferenc körzetébe tartozó játszóterek siralmas helyzetét külön is felvetette Kónya Gábor képviselő, de mindhiába. A fideszes úthenger mindenen átment. A jegyzőkönyv letölthető innen: https://eservices.szeged.eu/eku/jegyzokonyvek.php?testuletek_active=225&ev=2011
    Idén is lesz játszótér felújítási keret. Én, mint a bizottság jobbikos képviselője szívesen lobbizok a baktói gyerekekért. Kérem vegyük fel a kapcsolatot egymással: temerdek@gmail.com”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén először: Partfürdő medence nélkül

A Partfürdő idén először medencék nélkül nyit ki. A gyógyvízzé minősítés jelentené a megoldást – de ez több tízmillióba kerülne. Tovább olvasom