Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Új szociális központ és szolgáltató ház Bordányban

Bordány -Egyesítették a szociális lehetőségeket nyújtó és az ifjúsági programokat kínáló szervezeteket Bordányban. Előbbiek a most átadott szociális központba, utóbbiak a szolgáltató házba költöztek.

Átadták az Integrációs Szociális Központot és az Integrált Közösségi Szolgáltató Házat Bordányban. A szociális ellátások fejlesztésének első lépéseként 8 garzonlakást építettek a település idős nyugdíjasainak, amit az új Védőnői Szolgálat, majd a szociális központ épületének átadása követett. Az önkormányzat a nagy léptékű beruházáshoz 83 millió 500 ezer forint támogatást nyert el a Dél-alföldi Operatív Programtól.

Az új épületben kap helyet a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, a házi és jelzőrendszeres házi segítségnyújtó, a szociális étkeztető, az idősek klubja és a támogató szolgálat. Házi segítségnyújtást 30 embernek tudnak biztosítani, a helyben történő szociális étkezést 37-en vehetik igénybe. 20 háztartásba segélyhívót szerelnek be, míg az idősek klubja közel 40 embernek szolgál majd különböző programokkal.

A közösségi szolgáltató tér az 1972-ben épült faluház átépítésének köszönhetően jött létre. Az elmúlt években teljesen megújult az épület, amit magas tetővel fedtek le, beépítették a tetőterét, felújították a külső homlokzatát és az előterét, valamint akadálymentesítették a földszinti részt. A házhoz mintegy egyhektáros zöldövezet és egy aszfaltpálya tartozik, ahol kosarazni, teniszezni és görkorcsolyázni lehet.

Az önkormányzat a legkisebb korosztály és szülei számára a Biztos kezdet programot dolgozta ki, amely elsősorban a nehéz sorsú családokat támogatja majd. Fejlesztették a könyvtár internetes hálózatát, amellyel lehetővé válik a környező települések bibliotékáival való kapcsolattartás, és rugalmasabb lesz a kölcsönzés. A szolgáltató házban ifjúsági és sportprogramokat, fesztiválokat, partikat és gazdaköröket is tartanak majd.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi masszázs Mórahalmon

Mórahalom - A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, Gyerekfürdő és Szaunavilág megnyitóján megismert… Tovább olvasom