Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Újra rózsaünnep – idén már tizedszer

Szeged - Kilencezer munkaóra, ötmillió forint értékű rózsa – június 20. és 22. között rendezik a tizedik szőregi rózsaünnepet. A Társulat tagjai is fellépnek.
Tizedik alkalommal rendez rózsaünnepet Szőreg június 20. és 22. között. Három napon át nyolc helyszínen százhúsz órányi program várja a résztvevőket – mondta pénteken Iványi Aurél, a városrész önkormányzati képviselője. Kétszáz önkéntes összesen kilencezer órát dolgozik majd a látogatókért, és a rózsatövek metszését is úgy időzítették, hogy a lehető legtöbb háznál virágozzon a növény. Avramov Andrásnak, a Rózsa Alapítvány kuratóriumi vezetőjének számításai szerint a fesztiválra három-ötszázezer szál rózsát biztosítanak a szőregi és környéki szervezők, ennek értéke körülbelül ötmillió forint.

A rózsák és a hölgyek is felkészültek az idei fesztiválra. Fotó: Segesvári Csaba
A rózsák és a hölgyek is felkészültek az idei fesztiválra. Fotó: Segesvári Csaba

Az egyik legkedveltebb program minden évben a felvonulás, idén gyalogosok, motoros és lovas járművek vesznek részt. A szervezők rózsafejekből elkészítették Szőreg térképét, pénteken azon mutatták meg a sajtó képviselőinek, merre halad a menet. A felvonulás körülbelül két és fél órán át tart majd. A rózsakirálynő-választás elődöntőjét pénteken rendezik, a jelöltekre másnap délutánig szavazhatnak a nézők. A korona szombat este nyolc órakor kerül az új rózsakirálynő fejére, majd Galambos Lajos és sztárvendégeinek szuperbulija kezdődik.

Vasárnap este A Társulat tagjai adnak elő musical- és rockoperarészleteket. Ujhelyi István országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet: az István, a király jubileumi előadás-sorozatának sztárjai hasonló fellépést eddig nem vállaltak. A programok, mint minden évben, idén is ingyenesek.

Olvasóink írták

  • 2. CSJ 2008. június 17. 06:37
    „Nagyon szép hagyományt teremtettek a Szőregiek a Rózsaünnepnek.
    Dícséret a szervezőknek, és a közreműködőknek. A királynő választásra kellene jobban odafigyelni, mert a második az botrányos volt. Ezt a szép hagyománynak meg kellene őrizni a tisztaságát.”
  • 1. mai 2008. június 14. 09:08
    „Azt hittem valami komolyabb tartalmi oka van gyorslinkkel kiemelni a "közpolitikusok" nevét. Ilyen alapon inkább a "rózsa" fogalommal kapcsolatban volna indok ezt tenni, ahol pépldául olvasható lenne a falu és a rózsa termesztés kapcsolata, története, stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjban a legtöbb cigányzenész

Szeged - Kiveszőben volt néhány éve a cigányzene Szegeden, jelenleg viszont kicsit javulni látszik a… Tovább olvasom