Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Újságíróverés: mindkét fél máshogy emlékszik

Röszke - Megszüntette az eljárást a rendőrség Jacek Tacik lengyel újságíróval szemben, akit a röszkei határátkelőnél szeptemberben történt zavargások során a magyar rendőrök megvertek és be is vittek - írja az Index.
A riporter a menekültválságról tudósított. A rendőrök megbilincselték és előállították, Szegeden egy fogdába zárták, és nem hagyták neki, hogy felvegye a kapcsolatot országa nagykövetségével. Azzal vádolták, hogy rátámadt egy rendőrre és illegálisan lépett be az országba.

Az újságíró az eljárás lezárásáról szóló határozatot magyarul és lengyelül is megkapta, és miután elolvasta, annyira felháborodott, hogy a honlapján közzétett nyílt válaszában részletesen leírta, hogy a hatóságok állításával szemben mi történt vele. Szerinte nem lépett jogosulatlanul a határzáron keresztül Magyarországra, az úgynevezett senki földjén volt, ahol a menekültek is, és ott vetették rá magukat a magyar rendőrök, verték meg, és vitték magukkal a magyar oldalra. Jacek Tacikot két órán át hallgatták ki, de állítása szerint a törvényi előírás ellenére sem kapott másolatot a kihallgatási jegyzőkönyvből, nem tudott arról, hogy végül mi került a vallomásába. Meg is lepődött azon, amikor az eljárást megszüntető határozatban azt olvasta, hogy véletlenül lépte át a határt.

– Ez nem igaz. Én ilyet nem mondtam. Sőt, eleve az önök emberei kényszerítettek, hogy belépjek Magyarországra – írta a válaszlevélben. Nem perelte be a magyar rendőrséget, viszont interjút kért Orbán Viktortól. Azt a választ kapta, hogy a magyar kormányfő nem tud rá időt szakítani. Az ORFK az ügyben nem nyilatkozott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi hajókázás a Tiszán

Újévi hajókázás a Tiszán
A vitorlázást és egyéb vízi sportot kedvelők Újév napján évről évre találkoznak, hogy vitorlásba, kajakba és kenuba ülve elsőkként szálljanak vízre Szegeden. Tovább olvasom