Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Ürüléket kentek a kilincsre, csengőkre

Szeged - Egy felsővárosi utcában csengőket, kaput, garázsajtókat ken össze valaki rendszeresen emberi ürülékkel. A lakók félnek, hogy a gusztustalan piszok betegséget terjeszt.
– Valaki rendszeresen emberi ürülékkel keni össze a kilincsünket, a szomszédaink csengőjét meg a garázsajtókat. Elfogadom, hogy vannak poénos emberek, de ez nem vicc. Ez túlmegy a jópofaság határán – háborgott Szépfalusi Péter a felsővárosi Malom utca tucatnyi lakója nevében. Decemberben kezdődött a székletmaszatolás. Úgy számolta, a tegnapi volt náluk az ötödik. Szépfalusiék féltik a házukban lakó gyerekeket. Ezért amelyik szomszéd hamarabb észreveszi a gusztustalan fekáliadarabokat, fogja, és próbálja lesúrolni a többiek csengőjét is. Gumikesztyűt húznak, forró vízzel és célszerszámokkal felszerelkezve fertőtlenítenek. Fagyottan viszont elég nehéz levakarni a nagy rakás piszkot. Az utcában találgatják, kinek lehet rosszakarója, vagy melyik közeli munkahely lehet, ahová az illető jár, de hiába. Nincs ötletük.

A tanárként dolgozó férfi végzettsége alapján azt mondja, meg tudja állapítani: emberi székletet hord hozzájuk valaki. Tettek már bejelentést a rendőrségen, de míg rajta nem kapják az illetőt, a hatóság nem tehet semmit. Ők a bejáratukra kamufeliratot ragasztottak ki, miszerint kamera figyeli a bejáratot, de úgy látszik, hasztalan. A Malom utcaiak kifigyelték, hogy hajnali 4 és fél 6 között viszi oda valaki a székletét, amit az első munkába indulók tegnap is újságpapírral takartak le, hogy ne éktelenkedjen. Szövetkezni próbáltak a szomszédokkal, hogy tetten érhessék a garázdát, de még ez sem sikerült.

Szépfalusi Péter maga próbálja elcsípni a gusztustalankodó rongálót. Fotó: Segesvári Csaba
Szépfalusi Péter maga próbálja elcsípni a gusztustalankodó rongálót.
Fotó: Segesvári Csaba

Szépfalusi Péter azt mondta, nem marad más hátra: lesbe ül a házuk elé, és fülön csípi a gusztustalankodót.

A jegyzőnek továbbítják

A kilincs- és csengőpiszkítás rongálásnak számít, de az okozott kár nem éri el a bűncselekmény minimálisan 20 ezer forintos értékhatárát. Ilyen szabálysértés ügyét a rendőrség a jegyzőhöz továbbítja – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Tombácz Zsuzsanna, az ÁNTSZ régiós járványügyi osztályvezetője elmondta: egészséges ember széklete nem veszélyezteti az egészséget, de a Malom utcai esetben nem zárható ki, hogy kórokozók vannak benne. A szakorvos alapos fertőtlenítős kézmosást javasol, ha valaki belenyúlna.

Falra kent piszok

Egy hete írtuk: a vásárhelyi Dob utcában élő Arany Judit háza falát kenték be ürülékkel ismeretlenek – harmadszor. Az első alkalommal, két éve festékkel dolgozott a rongáló, az újrafestés 30 ezer forintba került. Akkor a 68 éves asszony feljelentést tett, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozott, de nem találtak semmit. A károsult nő azóta nem fordult a hatósághoz.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Luckatosh 2009. január 14. 14:09
  „ELEG A SZARAKODASBOL !!!”
 • 31. antikos 2009. január 14. 09:43
  „Javaslom rakjanak belőle el, DNS vizsgálatra. Egyébként, meg lehet, hogy be akarnak törni valahová, vagy valami kis sérelmet torolnak meg ezzel.
  Évekkel ez előtt halottam, hogy Budapesten D. Virág nevű színművész, stb kapott rendszeresen cserépbe termelt végterméket. Több éven keresztül, nem tudták megfogni az illetőt.

  Érdekes világot élünk.”
 • 30. zoltanz 2009. január 14. 09:19
  „VásárhelyiÁgi!
  Kedves Ági, én meg úgy gondolom, hogy nem helyett, hanem mellett.
  Íme, kialakult egy új sportág, a szardobálás. Fölülről jövő kezdeményezéssel. Két fajtája van, a nyilvános, valamint a sunyilapos. Mindkettő alapos.”
 • 29. mugri 2009. január 14. 07:43
  „Hijábano a tudássazz hattalomm. Mán a sz@rr fölismerésihözzis egggyyrre komojabb kvallifikkácijóóó köll ebbe a tudássközzponnttu világgba, he-he”
 • 28. vezír 2009. január 14. 06:29
  „de nem hallottátok még a mondást?miszerint "SZARBA NYÚLNI SZERENCSE"!”
 • 27. laura21 2009. január 14. 02:15
  „:D azért nem irigylem a cikkírónkat:D sztem halálra röhöghette magát, miközben írta és a szar szó szinonímáin filózott:D:D:D Arról nem beszélve, hogy szerencsétlen tanár urat majd azzal fogadják a tanulói, h:
  "JÓ NAPOT TANBÁ´! OLVASTUK AZ ÚJSÁGBA, H SZARRAL KENEGETIK A KILINCSÉT:D:D"

  MARHA NAGY:D KÖSZÖNÖM AZ ÉLMÉNYT:D én a kommenteken még jobbat nevettem, mint magán a cikken:)”
 • 26. VásárhelyiÁgi 2009. január 13. 23:02
  „Örülnünk kellene: rablás, fosztogatás, garázdaság és egyéb bűncselekmények helyett kialakult a szarság is!
  Ez csak nagy bosszúságot okoz- kétlem, hogy valaki nem venné észre, hogy kakiba nyúlt és ezután nem fertőtlenítené még a fülét is!-, de jelentéktelen kárt okoz és szerintem az elszenvedők is nevetni fognak majd rajta 10-20 év múlva.”
 • 25. Helsinkirokker 2009. január 13. 22:57
  „most leszek gyilkos rasszista, de akkor is leirom, ez cigány szokás, amolyan babonás átokféleség. csak nézzetek utána.”
 • 24. flexsnake 2009. január 13. 21:55
  „Delmagyar horror rovat : szemevő :D
  Delmagyar vicces bosszúság: szarevő :D

  A polgárőrséget lehet hogy leszarják de ők is megfoghatnák mivel szoktak járőrözni egész éjjel.
  Na meg a városőrség akinek a munkájával még mindig nem vagyok tisztában.Mégist mit csinálnak azon kívűl hogy tudtommal fizetést vesznek fel?”
 • 23. felhasználónév 2009. január 13. 21:26
  „És még nem is öntött el teljesen még minket a .... világválságosválsága...hiszen még csak csepegtetik ránk...
  még csak eztán borul ki a bili...
  Hihetetlen! No, meg a néger szemgolyó evőtől, kezdve a túszejtős bankrablásokig, és itt van most ez a szar is...bocsánat, /székletmaszatolás, ahogy írta a cikkíró/...azért durva, mert ezeket attól független, hogy nem lenne muszáj olvasnod, megtörténnek, léteznek...
  mint ahogy ezek a fekáliadarabok a házak kilincsein, ajtóin, falain...írta a cikkíró

  KÉsz vagyok teljesen..”
 • 22. Sziti 2009. január 13. 21:06
  „A Polgárörséget leszarják az ilyenek.”
 • 21. flexsnake 2009. január 13. 21:02
  „Ürülnék már neki ha a ,,szar-keverőt" elkapnák :D Még most is vicces akárhányszor olvasom.Szarban van az ország na de ennyire.De biztos nem szegény az illető mert enni még tud :D Nemértem mi ez a szarakodás.
  Szolni kellene a polgárőrségnek, arra is járőrözzenek.Ne csak a belvárosban meg a büfénél hamburgerért :D”
 • 20. Sziti 2009. január 13. 20:17
  „Tudnánk mi hogyan kell.”
 • 19. Starbuck 2009. január 13. 20:08
  „Ha elkapják, szemet szemért elv: kalodába vele valami forgalmasabb helyen és szarral dobálni.”
 • 18. Sziti 2009. január 13. 20:02
  „Köszönöm a kimerítő választ.
  Nekem ebböl a szarakodásbol elegem is van.
  A multkor Joli néni most ez de ha ennyit írnak róluk, egyre többen kedvet kapnak hozzá.
  Minden napra jut egy.”
 • 17. flexsnake 2009. január 13. 19:48
  „15. hozzászólás Sziti 2009.01.13. 19:25

  14.
  Ez mi?
  Szabálysértés?

  Garázdaság talán vagy rongálás de nemigazán van olyan a jogban hogy ,,kulával való kilincskenegetés" :D

  Ha megfogják és sikerül lefolytatni az eljárást akkor is legfeljebb ejnye-bejnye lesz.Ilyen esetekben kellene példásan megbüntetni, közmunka és kilincstakarítás egy hónapig.De ilyet nem lehet mert akkor mindjárt az lenne hogy az már megalázása az elkövetőnek.Meg a tettenérés is elég vicces, most éppen kenegetés közben letolt gatyával kapják el vagy hátizsákban ,,hozott" anyagból dolgozik? Esetleg lehet hogy ez egy új graffiti-múvészeti ág :D”
 • 16. Grabowsky 2009. január 13. 19:27
  „Megoldás lenne ha a ház lakói felváltva figyelnék mondjuk egy távolabbi autóból, esetleg másik házból az érintett területet, és ha megvan az illető, elsétálni vele a Tiszáig, szarás után mosdatás következik...”
 • 15. Sziti 2009. január 13. 19:25
  „14.
  Ez mi?
  Szabálysértés?”
 • 14. flexsnake 2009. január 13. 19:16
  „12. hozzászólás Sziti 2009.01.13. 18:54

  ,,flexsnake engem el tudnak kapni ha sértőt írok.
  Kíváncsi vagyok a szarkenő elő kerül-e?"

  Ha van IP címe akkor biztos :D Mivel nem történt büncselekmény, nincs miért elkapni.Ha csak nem a tanárúr fogja meg aztán szol a 112nek hoyg megvan kulabá :D
  Jókat röhögök ezen de tudom ez azért egyáltalán nem vicces az elszenvedők számára, bocsánat.
  Egyik sörfesztivál alkalmában az attila utcában fostak le egy ajtót. Fekáliából lehet dns-t venni? :D
  Hogy tud egy ember idáig eljutni... Lehet hogy gyerek volt? Tisztázni kellene hogy milyen mennyiségről van szó hogy mekkora lehet az ember :D
  Vagy hogy mit tartalmaz, mert mondjuk ha banbuszrügyet akkor koala volt ha sündisznógombocot akkor megint más lehetett :D
  Javaslom kula-bizotság felállítását és kivezényelni a magyar gártát akik kilincseket fognak védeni a szélsőséges viselkedésre képtelen kulák ellen.És akkor lesz kulával való bünözés is :D”
 • 13. májkrémeskifli 2009. január 13. 19:07
  „szerintem ez a KULABÁ lesz”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidegben is két keréken

Szeged - A kerékpárosok többsége nem fél a hidegtől, nem tart megfázástól. Sőt attól sem, hogy… Tovább olvasom