Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Úszómedence épül Kisteleken

Kistelek - Úszómedencével bővül a kisteleki uszoda, amelyet a tervezettnél akár egy hónappal korábban, január végén is átadhatnak. A közel 53 millió forintos beruházást pályázati forrásból valósítják meg.
Bár február végéig kell elkészülni vele, ha így halad a munka, egy hónappal hamarabb átadják Kisteleken a most épülő úszómedencét. Az uszoda alapterülete 360 négyzetméterrel bővül a fal kibontása után, amely jelenleg elválasztja a medenceteret az építkezéstől. A 25 méter hosszú és 7,5 méter széles új medence szerkezete már készen van, a gépészeti munkák és a csempézés van hátra. Az új beruházással kicsit megváltozik az uszoda színvilága: az eddigi kék és fehér szín mellett a zöld is feltűnik majd.

Munkában az építők. Fotó: Schmidt Andrea
Munkában az építők. Fotó: Schmidt Andrea

– Statikai okok miatt mindössze 1,2 méter mély lesz a medence, ám mivel jelenleg csak a 80 centi mély vízben tudnak úszni a vendégek, azt gondolom, ez jelentős előrelépés lesz – fogalmazott Hellné Vass Rozália projektmenedzser. Kiemelte: a beruházás nem emeli meg jelentősen a működtetés költségeit, hiszen az úszómedence vizét a termálmedence hulladékhőjével fűtik majd fel.

– A százszázalékos támogatottságú, 52,8 millió forintos beruházás csupán az építkezést és a területbővítést fedezi, amelynek részeként az utcafront felőli oldal új üvegeket kap. Szükséges azonban az öltözők átépítése is – ezt egy másik pályázatból tervezi finanszírozni az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. síkvidéki 2012. november 14. 18:07
    „Szerintem a hulladékhő kifejezés nem pontos, nem inkább maradékhő?
    Kérdés a beruházó önkormányzat felé (hátha olvassa valaki a fórumot és megválaszolja): emlékeim és tudomásom szerint ez a pályázati konstrukció az önkormányzatok részére csak a nettó összeget finanszírozza 100%-ban. Ha így van, akkor az Áfa önerőként kifizetendő, hiszen ennél a pályázatnál nincs lehetőség Áfa visszaigénylésére (szemben pl. a szennyvizes pályázatokkal). Ebben az esetben ez egyáltalán nem 100%-os támogatottságú projekt. Ha rosszul tudom és nem is az önkormányzat, hanem valamely más szervezet volt a pályázó és az jogosult bruttó 100%-ra, vagy időközben a pályázati kiírás változása lehetővé tette az önkormányzatok részére is a teljes finanszírozást, akkor természetesen nem érvényes a felvetésem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baráti klubok találkoztak Ásotthalmon

Régi baráti nyugdíjasklubok találkoztak hétfőn Ásotthalmon. Tovább olvasom