Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Út az ipari parknak Kisteleken

Kistelek - A Dél-Alföldi Operatív Program keretében Kistelek önkormányzata 2008 decemberében pályázatot nyújtott be az Ipari park út kiépítésére.
Az elbírálását követően közel 130 millió forint támogatásban részesült, amely a teljes útépítés 80 százalékát biztosítja. A projekt során a teljesen zöldmezős, földutakkal ellátott belterületi Kistelek és Térsége Ipari Parkot – a volt vásárteret – tárják fel októberig. A 7 méter széles, kamionos terhelésű út a Kiskunmajsát és Ópusztaszert összekötő közúthoz csatlakozik, és a fejlesztés előtt álló szennyvíztelepnél végződik. A tervek szerint ez a beruházás egy Kistelek városát dél-délkelet irányban elkerülő út első üteme, amely a feltáró út folytatásában a „régi ötös" főútra csatlakozik, majd az Ópusztaszer–Kiskunmajsa útra köt vissza.

Az út megépítése elengedhetetlenné vált, hiszen az ipari parkban megjelenő vállalkozások fokozott teher- és személygépkocsi-forgalmat bonyolítanak majd le. Az M5-ös autópálya felé történő közvetlen közútcsatlakozás eredményeként csökkenhet a város forgalma, valamint annak levegő-, zaj- és rezgésszennyezése.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. augusztus 25. 10:30
    „Viccesek az ipari parkok, nemrég Félegyházának olvastam a propagandáját. Az volt a lényege, hogy meccsoda pezsgés, meccsoda fejlődés, meccsoda lehetőség. Aztán a végén megjegyezték, hogy eddig egy érdeklődő sem volt a befektetés iránt. Gondolom, akkor Kistelek még inkább nyerő terep.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próféták a saját hazájukban

Zákányszék - Aki a futballmeccs utáni harmadik félidőt a Fényes vendéglőben töltötte, hálásan… Tovább olvasom