Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Utak épülnek és újulnak meg Mórahalmon

Mórahalom - Helyreállítják a belvíz miatt megsérült utakat Mórahalmon, újragondolva a csapadékvíz-elvezetést is. Kül- és belterületen új, szilárd burkolatú utak épülnek – 250 millió forintból.
Közel 73 millió forintból újítják fel 6 utca burkolatát Mórahalmon. A fejlesztés 50 százaléka érkezik európai uniós forrásból, a többi önerő. A Móra Ferenc, a Juhász Gyula, az Úttörő, a Béke, a Domb és a Mező utca korrekciója már elkezdődött – néhány hónapon belül végez a kivitelező az összesen 2500 méternyi szakasszal.

– Komoly károkat okozott a belvíz Mórahalmon, harmadfokú készültségben védekeztünk június elején. Megsérültek az útalapok, megroppant a szennyvízelvezető rendszer, a víz alámosta az utakat. Ezeket a szakaszokat meg kell erősíteni, újragondolva a csapadékvíz-elvezetést is – indokolta a beruházást Nógrádi Zoltán polgármester. Simon Renáta projektmenedzser hozzátette: a jó minőségű, aszfaltozott utcákon gyorsabban, könnyebben haladnak az autósok, csökken a járművek amortizációja, mérséklődik a zajhatás és a levegőben szálló por mennyisége – így a lakosok életminősége is javul.

Hétfőn kezdődtek a munkálatok. A Mező és a Domb utcában már végzett is a kivitelező. Közben egy külterületi útépítési projekt is beindult: 6 szakasz kap szilárd burkolatot, például a Nagy Imre utca, a Füstölő sor és a Mátyás király út egy része. Az uniós pályázat összköltségéhez 63 millió forint a város hozzájárulása.

Mintegy 2080 méter új út épül. – A külterületi lakosság számára a legfőbb közlekedési kapcsolat a jó út. A város gazdasági terveiben intenzíven fejlesztendőnek minősülnek a külterületek: lakóövezetként, agrárberuházásokhoz is hasznosíthatók, a gazdaságélénkítés fontos helyszínei – fogalmazott Nógrádi Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. CID 2010. július 15. 11:34
    „Nyomul, nagyon nyomul a fhürer. És mi van a Mórakertel, tudjuk a politikai szándék megvan :) De miért zár be egy hónapra a szezon közepén ?

    Olyan érdekes cikkeket lehetne írni a Mórakertről egy kis utánajárással "kedves" DM. Miért nem teszik ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baka-tábor Szálkán

Szeged, Szálka - Szeged és Tolna megye 10–14 éves diákjainak rendez ingyenes versművészeti,… Tovább olvasom