Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Vacsora Zsuzsival az A38-on

Szeged, Budapest - Hatalmas lehetőséget kapott a Vacsora Zsuzsival: a 2010-ben alakult szegedi zenekar a Pál Utcai Fiúk előzenekaraként játszhatott szombaton az A38-on, Budapesten. Az együttes frontembere most már azt is elárulta, ki az a Zsuzsi.
A Pál Utcai Fiúk előzenekaraként lépett az A38 színpadára a Vacsora Zsuzsival szombaton. A szegedi zenekar a szerencsének köszönhetően kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot Leskovics Gáboréktól, a fiúk izgatottan készültek a fővárosi koncertre. – Nagyon jól sikerült a buli, a korai kezdés ellenére is voltak nézőink szép számmal – mesélte Fazekas Gábor énekes. – Jó érzés volt profi színpadon játszani, profi hangosítással, fényekkel... Abszolút partnerként kezeltek bennünket, Lecsóval sokat beszélgettünk, közös tervek is szóba kerültek, de erről majd később! – árulta el a zenekar frontembere.

A zenekar tagjai

Fazekas Gábor – ritmusgitár, ének. Grafikus egy szegedi cégnél.
Fakan Csaba – szólógitár. Tanító egy szegedi általános iskolában.
Kulinyi Gergely – basszusgitár. Informatikus, rendszergazda, a zenekar általános technikusa és problémamegoldója.
Galog Márton – dob. Rajz szakos egyetemista.
A Vacsora Zsuzsival 2010-ben alakult Szegeden. – Közel tíz éve készültünk rá Fakan Csabival, de valahogy lusták voltunk hozzá. Majd meguntuk a halogatást, és megbeszéltük, hogy akkor most már tényleg... Felkerestük Kulinyi Gergőt és Mozsár Matyit, ő volt az első dobosunk, aki most a Real Liesban zenél. Az elejétől komolyan gondoltuk az egészet, persze nem úgy, hogy ebből majd sok pénzt keresünk, hanem hogy ezt a zenekart tényleg csináljuk meg jól – emlékezett vissza Fazekas Gábor a kezdetekre.

– Az első koncert előtt vált különösen fontossá, hogy legyen a zenekarnak neve – árulta el az énekes. – A helyen, ahol próbálunk, még négy zenekar szokott gyakorolni. A Google által fenntartott naptárba írtuk mindig, hogy ki mikor próbál. És ha ebbe a naptárba beírsz egy időpontot, a rendszer ad egy pici segítséget, hogy „ide írja be az esemény időpontját, illetve az eseményt, például vacsora Zsuzsival". És poénból ezt írtuk be a saját próbaidőpontjainkhoz. Majd eszünkbe jutott, hogy ez nem is lenne olyan rossz név. A koncert is nagyon közel volt, fel kellett írni valamit a plakátra. Később mindenki megszerette, azóta sokan mondták, hogy illik a név a zenekarhoz – magyarázták.

Vacsora Zsuzsival az A38-on. Fotó: Albert Péter, BHS Stúdió (Galéria)

A Vacsora Zsuzsival első koncertjét 2013. augusztus 23-án tartották a Nyárvégi Alternatív Fennforgás elnevezésű rendezvényen a várkertben. A zenekar azóta szinte minden olyan helyen koncertezett már, ahol érdemes fellépni Szegeden, jártak a SZIN-en, és Kapolcson is, a Művészetek Völgyében. Első lemezük, a Könnyű idén áprilisban jelent meg, öt szám található rajta. (A dalok ingyenesen letölthetők a netről.) A lemez megjelenése után elkészült az első videoklip is.

A budapesti koncert az A38 színpadán hatalmas lehetőség volt a szegedi zenekarnak. – A PUF-nak már majdnem megvolt a tízezer lájkja a Facebookon, ezért indítottak egy kisebb kampányt. Öcsém, aki hozzám hasonlóan nagy PUF-rajongó, felhívott, hogy lájkoljam már az oldalt. És úgy alakult, hogy én lettem a tízezredik. Még aznap ott volt a PUF oldalán, hogy „köszönik Fazekas Gábornak a tízezredik lájkot", és hogy kapok majd valami kis meglepetést. Másnap érkezett Lecsótól (Leskovics Gábor, a PUF énekese) egy üzenet, hogy gratulál. Azt írta, látja, hogy kollégák vagyunk, és megkérdezte, minek örülnék jobban: ha a kedvesemmel felmennék egy nagyobb pesti koncertre, majd a backstage-ben beszélgetnénk, iszogatnánk, vagy ha csinálnánk a zenekarommal egy közös koncertet. Az utóbbit választottam – mondta Gábor. – Kollégák! Hol vagyunk mi attól, hogy kollégák legyünk – nevetett, hozzátéve: nagyon jólesett nekik a gesztus, és örömmel éltek a lehetőséggel.

˝Magyarul beszélő alternatív rock és pop˝

A Vacsora Zsuzsival dalaira nagyban hat az énekes és a szólógitáros zenei ízlése, így például a Nirvana, az R.E.M., a Radiohead, a Beatles és a Pearl Jam, a magyarok közül pedig a 90-es évek meghatározó bandái, többek között a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a PUF, a Nyers, a 30Y, a Hiperkarma és a Quimby zenéje. Ahogyan ők fogalmaztak: magyarul beszélő alternatív rock- és popzenét játszanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a fontosabb: a haszon vagy a disznó?

Már csak jövőre születhet elsőfokú ítélet a Pick Szeged Zrt. két egykori beszállítója ügyében - ez nem olyan, mint egy csavargyár: a jószágokat etetni kell. Tovább olvasom