Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Vadászbaleset Kübekházán! Súlyosan megsérült egy férfi

Kübekháza - Vadászbaleset történt szombaton Kübekháza térségében. Egy vadász súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a visszapattanó sörétek megsebesítették. A férfit azóta megműtötték, és már jól van.
Egy öttagú társaság vadászott apróvadra – fácánra és nyúlra – szombaton Klárafalva és Kübekháza között. A rendőrség által begyűjtött eddigi információk szerint az egyik leadott lövés „gurulatot kapott", vagyis a sörétek megpattantak egy fűben lapuló traktorgumin, és eltaláltak egy másik vadászt. Az 58 éves kübekházi férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szegedi traumatológiai klinikán több sörétet is eltávolítottak belőle, többek között a hasából, a fejéből, a karjából és a beléből.

A férfi azóta már jól van. Megkerestük tegnap a klinikán, de nem akart nyilatkozni a történtekről, ahogyan egyébként senki más sem. Az egyik helyszínen lévő vadásztárs azzal hárította el megkeresésünket, hogy nem látta, mi történt, egy másik társuk szintén elzárkózott attól, hogy bármit mondjon a történtekről. Ő csupán annyit jegyzett meg – mivel ilyenkor mindig az az első, hogy feltételezik az ittasságot –, hogy egyik vadász sem fogyasztott alkoholt. Az a férfi, aki a lövést leadta, azt kérte, mivel folyamatban van a rendőrségi vizsgálat, ne írjuk le a nevét. Annyit azonban elmondott, vétlen lövés volt, és hibásnak csak abból a szempontból érzi magát, hogy ő volt a puska végén, amikor ez a szerencsétlen baleset megtörtént. – Ennek ellenére nagyon rosszul érint ez engem lelkileg – tette hozzá.

Szeles Sándor, a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság egyik vezetője az üggyel kapcsolatosan azt nyilatkozta: tudomása szerint a vadászaton szabályos volt minden. Ami történt, sajnálatos véletlen volt.
Úgy tudjuk, a vadásztársaság tagjainak éppen pénteken tartottak balesetvédelmi oktatást.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. kékcitrom 2011. november 19. 11:26
  „"36. kékcitrom 2011.11.07. 07:44
  földbirtokos!
  Én más megoldást találtam, nem a rendőröktől kértem segítséget, hanem a vadásztársaság vezetőjét kerestem meg és , mivel szerintem ebben az esetben ő az illetékes, vele beszéltem meg a dolgot, sikeresen! "

  A fenti kijelentésemet szeretném helyesbíteni! A megbeszélés nem járt sikerrel, ugyanis a mai napon (2011.11.19.) ismét több sorozat érte a tanyát a vadászat alkalmával!”
 • 54. Pillangó7 2011. november 09. 16:32
  „vadruca
  Nagyon rosszul informált vagy, nem megy haza ma, még véletlenül sem!
  Hidd el kettőnk közül én vagyok az, aki informálva van a dologban, ráadásul közvetlenül.............!!!
  Imádom, amikor az emberek vakon vannak, és írogatnak mindenfélét!”
 • 53. Leleplez 2011. november 09. 07:16
  „akkor minden szakmának külön biztosítás kéne !!!mert mindegyiknek meg van a veszélye !! ja és a héten biztos nem engedik ki!!!! szóval nyolc napon túl!!!!”
 • 52. vadruca 2011. november 08. 19:03
  „50. Felhőfejes. - A biztosító fedezi, mert minden vadásznak kötelező felelősségbiztosítást kötni.
  52. Pillangó. - Márpedig a holnapi nap folyamán a sérült kimegy a kórházból. Mégpedig a saját lábán.”
 • 51. Pillangó7 2011. november 08. 11:30
  „vadruca
  Amikor valakit életveszélyes állapotban szállítanak kórházba, az hogy mehetne haza pár nap múlva,
  egy komoly műtét után???? Szerinted?
  Ezt te sem hitted el, ugye?”
 • 50. Pillangó7 2011. november 08. 11:20
  „Nyilván, ha minden szabályos lett volna, akkor ez nem történhetett volna meg!!!!”
 • 49. Felhőfejes 2011. november 08. 10:25
  „Kérdés, hogy az ilyen hobbivadászgatók egészségügyi ellátásának költségeit ki fedezi, ha gellert/gurulatot kapnak, és egymást megsebesítik.
  Csak nem...?
  Úgy gondolom, hogy ezen úri hobbi nélkül élők számára megnyugtatóbb lenne, ha ilyen esetben a számlát legalább a vadászok fedeznék.
  Simán megengedhetik maguknak ugyanis.”
 • 48. vadruca 2011. november 08. 08:04
  „A sajtó azt írja: "súlyos baleset" !!! - A legújabb hírek szerint a sérült három nap múlva elhagyhatja a kórházat. - Ez volna a "súlyos" ?
  - Ami pedig a vadászattól irtózókat és fanyalgókat illeti: aki a virágokat szereti az elmegy kertésznek, aki az állatokat szereti az elmegy állattenyésztőnek és aki a természetet szereti az elmegy vadásznak. Jutott-e eszébe valakinek, hogy a virágboltok haldokló virágokkal vannak tele, vagy hogy az állattenyésztő a vágóhidaknak tenyészti az állatokat ? vagy hogy a horgászok mikor a hal szájába akasztott horoggal kifogják az: kínos pusztulásnak teszik ki.
  A vadászat ma már gazdálkodási ág: vadtenyésztés. Csakhogy a "terméket" valahogy birtokba kell venni, ezért kell meglőni.”
 • 47. Leleplez 2011. november 07. 21:33
  „vadász etikai kódexből idézet!!!!:" A biztonság elve": "A vadász fegyverének ápoltnak, tisztának, ellenőrzöttnek és műszakilag tökéletesnek kell lennie.
  Ami a vadász számára vadászterület, az másnak földbirtok, erdő vagy éppen kedvelt kirándulóhely. A természet közös tulajdonunk, a vadász nem sajátíthatja ki azt a saját maga számára. Lövést tehát csak megfelelő látási viszonyok mellett, gondosan ellenőrzött terepen, jól látható és egyértelműen felismert vadra szabad leadni. Az elszalasztott lehetőség megismételhető, az elengedett lövedék azonban többé már sohasem fordítható vissza!" szóval gondolkodjon el mindenki hogy mi az igazság !!”
 • 46. Leleplez 2011. november 07. 21:08
  „a vadászok tíz parancsolatából a 7." A biztonság mindennél előbbre való. Az önfegyelemnek korlátoznia kell a szenvedélyt. Nincs jogod másokat veszélyeztetni!" szóval erről ennyit!!!”
 • 45. Leleplez 2011. november 07. 18:51
  „A vadásztársaság elnöke nyilatkozta hogy véletlen balesetek vannak jeges talajon is felpattanhat a sörét igazából előfordul az ilyen csak éppen arra nem gondol hogy egy embert szinte örökre tönkre tett !!!”
 • 44. FöldesÚr 2011. november 07. 18:39
  „A kedves vadász Oroszlán utcai vendéglátó egységben ünnepel, múlatta a péntek éjszakát ,szombat de-re már traktor gumit is látott !!!:D”
 • 43. nagypappa 2011. november 07. 18:08
  „Amikor meghallottam a vadászbalesetet, azonnal tisztában voltam, sokan fognak ezen fikázni.
  Sajnos, ilyen és hasonló eset bármikor bekövetkezhet.
  Érdekes, senki nem szidja azt a környezetszennyezőt aki a traktorgumit elhagyta. Veszélyes hulladék szabálytalan elhelyezése.

  Egy vadászismerősöm -holdvilágkor- fenn ül a lesen, egyszer észreveszi, a szórón ott van egy vaddisznó. Ha rávilágít pillanatok alatt megugrik és elmegy a vad. Megcélozza, de csak nem akar sötétben lőni rávilágít: mit lát!? Egy a bodzaszedésbe belefáradt idős nénike lopja a kukoricát.
  Ilyen és hasonló eset bármikor megtörténik, történhet. Nagy önfegyelem, óvatosság kell a vadászathoz... is.
  Jobbulást a sérültnek.”
 • 42. Felhőfejes 2011. november 07. 16:44
  „Egy kis olvasmány a témához:
  http://nol.hu/velemeny/20111103-levadasztak_a_termeszetvedelmet”
 • 41. kékcitrom 2011. november 07. 16:39
  „Attól még, hogy valaki, mondjuk egy vadász, megöli a vadat, attól még tisztelheti is, szerintem. Mint már említettem én nem vadászok, viszont házi, vagy, ha úgy tetszik haszonállatokat tartok és bármilyen hihetetlen attól függetlenül, hogy rendszerint kénytelen vagyok leölni őket, amíg élnek tisztelem őket, szeretem és megpróbálom az életüket a lehető legjobbá tenni addig amíg lehet. Így valahogy lehet ez a vadászoknál is, hogy amíg nem érett meg a vad a kilövésre, addig bizony gyönyörködnek bennük, gondozzák, ha úgy tetszik szeretik is őket, de ebből a vadász sem fog megélni.És ez is csak egy vélemény.”
 • 40. berzebúb 2011. november 07. 12:01
  „30. Ez így van.

  Amit még nem értek: "tiszteli a vadat"
  Az én értelmezésemben akit tisztelek, azt nem ölöm meg, nem pusztítom el. Főleg egyenlőtlen viszonyok között, hogy szerencsétlent agyon hajszolják, utána lelövik. Én sosem értettem meg a "vadászat örömét" és nem is fogom! Lehet bennem van a hiba, vagy pusztán csak annyi, hogy másban lelem az örömöm.
  De ez csak egy vélemény volt. Remélem ezzel nem sértettem meg senkit.”
 • 39. kispacni 2011. november 07. 10:56
  „39. "ha a lövedék a saját otthonom tetejét veri, mint a jégeső és ezt akkor sem, ha ez teljesen veszélytelen!"

  Ráadásul, hogy látszik is, hogy nem is veszélytelen, hisz súlyos életveszélyes több szervet érő sérülést okozott ez az állítólagos "fáradtsörét".”
 • 38. kékcitrom 2011. november 07. 09:36
  „Szép is az, mikor egy vadásznak a lelke is vadász, nem csak a pénztárcája.
  Az az ember tiszteli a vadat, a természetet és a másik embert is. És még egyszer szeretném kijelenteni, nem vagyok irigy egyik vadászra sem, hála az égnek én is azt csinálom, amit szeretek, nem szorulok semmiféle irigységre pótlék képen. Sőt csodálom, tisztelem a magyar vadász hagyományokat, jó érzéssel tölt el, mikor filmen látom a teríték előtt tisztelgő vadászokat, fenséges érzés lehet annak, akinek a vadászat a hivatása!
  Csak azzal van gondom,hogy nem szeretem, ha a lövedék a saját otthonom tetejét veri, mint a jégeső és ezt akkor sem, ha ez teljesen veszélytelen!”
 • 37. Racoon 2011. november 07. 08:41
  „Kékcitrom,ez nagyon korrekt hozzászólás volt. Sajnos a vadászok is emberek és van köztük kapzsi is. Mindig ebből adódik baleset. Én akarom lelőni, nehogy a másik társamé legyen. Nem látom pontosan mi az, de biztos disznó. Józsi ott áll mellettem 40-50 méterre, de majd leguggol, ha arra lövök. Sajnos ilyen a társadalom, ilyenek az emberek mindenhol. Ennek ellenére büszke vagyok rá, hogy a magyar vadásztársadalom tagja vagyok. Szerintem nem sok rendelkezik ilyen szép vadászhagyományokkal és tiszteli ennyire a vadat. Mondom ezt azért, mert látom a külföldi vadászvendégek hozzáállását. A magyar vadállomány még jelenlegi állapotában is messze földön híres, amivel folyamatosan törődni, gazdálkodni kell.”
 • 36. vadruca 2011. november 07. 08:36
  „A magyar vadásztörvény és fegyvertartási törvény a világ legszigorúbb jogszabálya. A baj ott van, hogy míg ezelőtt évtizedekig kellett hajtónak lenni míg beletanult a vadászatba és felvettek egy tagot a vadásztársaságba, most kizárólag pénzkérdés, mert azok a vadásztagok akik nem bírják anyagilag "eladják" a tagságukat, komoly "lelépést" kapnak egy-egy újgazdagtól. - Ezek meg olyanok, mint a civil életben: gátlástalanok!”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Republikon: nyílt nap

Szeged. Új ötletek Magyarországnak címmel nyílt napot rendez ma a Republikon Intézet az SZTE… Tovább olvasom