Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Véradókat tüntettek ki

Szeged - 1988 óta november 27-én ünneplik a hazai véradókat, akik önzetlen adományukkal segítik beteg embertársaik gyógyulását.
Szeged. 1988 óta november 27-én ünneplik a hazai véradókat, akik önzetlen adományukkal segítik beteg embertársaik gyógyulását. Tegnap 115 sokszoros szegedi véradó részesült elismerésben a megyeházán. A véradók mellett a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete elismerésben részesítette a szegedi Tatradol Travel utazási irodát és a Szélvész autósiskolát, mert támogatói voltak a véradómozgalomnak Szegeden.

A szervezet ajánlása alapján Budapesten a központi ünnepségen Csongrád megyéből hárman vehettek át elismeréseket. Bagdi Zoltán, a Rádió 88 marketingvezetője Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést kapott; a nagytőkei Balogh Bálint 131-szeres véradó Pro Vita díjban részesült. Véradóbarát munkahely címet kapott a hódmezővásárhelyi Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár, az elismerést Pusztai Erzsébet orvos alezredes vett át.

– Szép, nemes feladat másokon segíteni – mondta a kitüntetett Balogh Bálint, aki több mint negyven éve, családi események hatására nyújtotta oda először a karját. – Édesanyám nem sokkal korábban beteg volt, és akkor tudatosult bennem, hogy az embereknek oda kell figyelniük egymásra. Akkor huszonéves fiatalember voltam – mesélt a kezdetekről. A családban többen is követték a példáját, a nővére és a húga is rendszeresen eleget tesz az önként vállalt kötelezettségnek. Mivel 65 év a korhatár, a nagytőkei férfi életkora miatt nem adhat vért a későbbiekben. Ezt sajnálja, viszont örömmel tölti el, hogy tapasztalatai szerint sok fiatal követi a segítségnyújtás ha

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Dániel: Nem szakad az LMP

Csongrád megye – Nem tudok arról, hogy a hétvégi kongresszusi döntés hatására tömegek… Tovább olvasom