Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Visszaesett forgalom, bezárt vendéglők Szegeden

Szeged - Hetven százalékkal csökkent a 90C kisvendéglő bevétele, mióta feltúrták a Zrínyi utcát, a Dóm téri Fesztivál Étterem idén ki sem nyitotta teraszát. Az újszegedi Blues Kertben nem tudnak a teraszon grillezni – a rossz idő és a feltúrások miatt is hátrányt szenvednek a szegedi éttermek.
– Idén nem nyitottuk meg a nyári teraszunkat. Egyrészt a hideg, másrészt a közelben folyó építkezések miatt – hallottuk Erődi Tamástól, a Fesztivál Étterem üzletvezetőjétől. A Somogyi-könyvtár épületében működő Dóm téri gyorsétkezde környezetében több utcát is feltúrtak.

A Zrínyi utcai 90C étterem forgalma 70 százalékkal esett vissza.Fotó: Schmidt Andrea
A Zrínyi utcai 90C étterem forgalma 70 százalékkal esett vissza.
Fotó: Schmidt Andrea

Mély árok hasítja ketté a Zrínyi utcát, munkagépek zakatolnak a könyvtár mögött az egykori Sörkert helyén, ahova szálloda épül. – Próbálunk talpon maradni, különböző akciókkal igyekszünk visszacsábítani az építkezések miatt elpártolt vendégeket – tudtuk meg az üzletvezetőtől.

Bezárt

Az utóbbi időben néhány étterem bezárt. A Deák Ferenc utcai Roxy Pizzéria ajtaján azt olvastuk: technikai okok miatt zárva. Nem ebédelhetünk a Klauzál téri egykori Kárász csárdában sem. Tavaly húzták le a rolót, miután az olasz tulajdonos, aki pizzériává alakította át a helyet, úgy döntött, kivonul Magyarországról. Az indok: az étterem nem hozott olyan bevételt, mint egy hasonló Olaszországban.

– Hetven százalékkal csökkent a bevételünk, amióta felbontották az utat – árulta el Gurzóné Szabó Beáta. A Zrínyi utcai 90C kisvendéglő tulajdonosa felhívta a figyelmünket arra, hogy két hónapja nem látott munkást dolgozni a területen. – A járda felét is felbontották, a teraszt sem tudjuk használni. Tavaly ilyenkor tele voltunk turistával, most nem jön ide senki. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Segítséget kértünk az IKV-tól: csökkentsék a bérleti díjunkat, mint a Kölcsey utcai üzleteknek, de azt választ kaptuk, hogy szeptemberben dönt majd erről a közgyűlés – magyarázta Gurzóné Szabó Beáta.

Újszegeden valamivel jobb a helyzet, de az időjárás az ottani éttermeknek sem kedvez. A Fő fasori Blues Kert Étterem 170 fős terasza idén sokszor üresen maradt. – Jó időben látványkonyhát működtetünk: faszénen sütjük az ételt. Esőben vagy kisebb kocsit használunk, vagy bent, lávakövön készítjük el a rendeléseket – mondta Konczos Pál üzletvezető.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. maci52 2011. augusztus 12. 15:21
  „Kb,6 éve Szeged élhetetlen,nincs emberbarát fürdője,nem lehet közlekedni,el is kerülöm,erre jó a pálya.
  Mórán tárt karokkal várnak.”
 • 42. szegedivagyok 2011. augusztus 12. 11:09
  „Nem kellene az étterem tulajdonosoknak siránkoznia.Úgy kellene minden nap,minden évszakban az éttermüket üzemeltetni, hogy a vendég aki betér később is azt válassza.Nem azért mert könnyebben vagy nehezebben közelíti meg,hanem azért mert finom volt az étel, korrekt a számlázás, kedves a felszolgáló. Ez független attól, hogy előtte építkeznek-e vagy sem. Különben is milyen turistáktól beszélünk?Itt Szegeden?Nincs itt sajnos semmi, leginkább koncepció ami tényleg sok turistát idevonzana. A szegedi embernek meg nincs pénze, hiszen az egész környéken, de talán még a régióban sincs semmi normális munka.Így nincs is miből költeni.Itthon mindenki csak keseregni és reklamálni tud és nem azon van,hogy a problémát megoldja és alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez.”
 • 41. macs 2011. augusztus 11. 14:04
  „41. Wacky,
  én már javasoltam egy nagyszabású brainstorming összehívását, hogy az építkezések befejeztével már készen álljon egy olyan lista, amiről mindenki kedvére válogathat, ha indokolni akarja, éppen miért nem prosperál az üzlete, étterme. Erről a listáról azok is szemezgethetnének, akik a vérnyomásukat akarják karban tartani, illetve akiknek szüksége van szidalmazható bűnbakokra. :-)”
 • 40. Wacky 2011. augusztus 11. 13:04
  „tejóó istenkéém... most aztán mi lesz velük?? pff

  ha nem lenne felújítás akkor az lenne a baj, ha nem egyszerre végeznék akkor az lenne a baj hogy milyen hosszan tart, ha pedig egyszerre végzik akkor miért csinálják egyszerre és nem lehet megmaradni...

  bírom a magyar ember hozzáállását a dolgokhoz... na jó pontosítsunk, a többség hozzáállását!!”
 • 39. macs 2011. augusztus 11. 11:50
  „31. DobóI,
  nem régen jártam Pécsett. Tényleg szépen rendbehozták a város központját, de ha egy kicsit eltávolodsz, már közel sem olyan rózsás a kép.
  Egyébként lapinformációk szerint a nyolcmilliárdot is meghaladhatja a francia multinacionális vállalat, a Suez kárigénye a Pécsi Vízmű Zrt. 2009-es einstandja miatt. Ez, ha a bíróság így ítél, taccsra vágja a pécsi önkormányzatot. Eközben a város vezetői szerint ők akár 20 milliárdot is követelhetnének a Sueztől a vízmű menedzsmentjének "bűnei" miatt. Az biztos, ezek az ügyek a vádemelésig sem jutottak el.”
 • 38. Szögedi 2011. augusztus 11. 10:27
  „38. Smerdis 2011.08.11. 10:09

  Ok! ki caps oltam :)”
 • 37. Smerdis 2011. augusztus 11. 10:09
  „37. Szögedi 2011.08.11. 09:51

  igazad van mindenben, de kapcsold ki a caps lockot :)”
 • 36. Szögedi 2011. augusztus 11. 09:51
  „AZ ÖSSZES ELÉGEDETLENKEDŐKNEK ÜZENEM. HOGY MENJENEK EL SZABADKÁRA A TESTVÉRVÁROSUNKBA, AMI ÉPÍTÉSZETILEG MINDEN SZEMPONTBÓL ROKON VÁROS.

  VÁROSUNKTÓL 70 KILOMÉTERRE A VALAHA VOLT "NYUGAT" AZ ELEGÁNS SZABADKA LE VAN PUSZTULVA. EGY KÉT GYÖNYÖRŰ FELÚJÍTÁST LESZÁMÍTVA, CSAK A KOSZ A SZEGÉNYSÉG A VAKOLAT NÉLKÜI HÁZAK, KONCEPCIO NÉLKÜLI ÉPÍTKEZÉSEK, ROZZANT BUSZOK, VILLAMOSRÓL ÁLMODNI SEM MERNEK.

  ITT VISZONT AHHOZ KÉPET KÁNAÁN VAN, ITT ÉPÜL MINDEN ÉS ŐK CSAK TEHETETLENÜL NÉZIK H ITT MI MINDEN VAN.
  AZ ELKEZDETT SZÍNHÁZAT SEM FEJEZIK BE, 6 ÉVE ÉPÍTIK. MENJENEK KI A SZÖVEGELŐK ÉS A FENEKÜKET FOGJÁK A FÖLDHÖZ VERNI, H ITT AZÉRT MENNI MINDEN VAN AHHOZ KÉPEST. ESKÜSZÖM NEM LESZ TÖBB ROSSZ HOZZÁ SZÓLÁS. kEDVES SZEGEDIEK ÖRÜLJÜNK H ÉLÜNK ITT. UNIÓ, VISZONYLAGOS BIZTONSÁG. SOK EMBER SOKAT ADNA A VILÁGON HA ILYEN HELYEN ÉLHETNE. SZEGED MA MAGYARORSZÁG LEGJOBB ÁLLAPOTBAN LÉVŐ VÁROSA EZT MEREM ÁLLÍTANI. IDE A ROSDÁS BÖKŐT.”
 • 35. deszkás 2011. augusztus 11. 09:36
  „DOBÓ1! Mennyi millárd is Pécs tartozása ? A legfőbb gondod neked is a komcsikoktól megszabadulni miközben nem a jobbikok zieg helt-eznek. Csak igy tovább neki a falnak.”
 • 34. achilleus 2011. augusztus 11. 09:15
  „"A Fő fasori Blues Kert Étterem 170 fős terasza idén sokszor üresen maradt."

  -- rá lehet fogni az időjárásra, de azzal az étteremmel egészen más a probléma. Ajánlom a panaszkodó tulajnak megtekinteni a nem túl messze lévő másik Fasort, ki is próbálhatja, ha talál ebédidőben egyáltalán helyet.”
 • 33. Smerdis 2011. augusztus 11. 08:07
  „ha majd jövőre a szép környezet miatt nő a forgalmuk tíz százalékkal, azt is megírja a DM? elegem van ezekből a cikkekből, kizárólag a hangulatkeltés, az emberek fölheccelése a céljuk. tipikus narancsos viselkedés.”
 • 32. gavallér 2011. augusztus 11. 08:06
  „A kérész vagy kárász csárda közelében hol volt villamos felújítás?
  Egyszerűen elfogyott a vendég és kész.
  Nincs pénze a pógárnak csak az ételhordós kaját tudja megfizetni.”
 • 31. louis 2011. augusztus 11. 06:43
  „30. louis 2011.08.10. 23:01
  Mára már nem csúszik be, ezért már mindegy; de én ezt a két cikket közös hozzászólási lehetőséggel látnám el - még az is lehet, hogy sok és konstruktív ötletet nyerne belőlük a megrendelő és a kivitelezők egyaránt.
  Elnézést, a másik cikk címe lemaradt :
  Szétszedték a belvárost a szolgáltatók”
 • 30. DobóI 2011. augusztus 11. 05:46
  „29. spiler 2011.08.10. 22:16

  No meg az, hogy megszabadultak a szocialista városvezetéstől...”
 • 29. louis 2011. augusztus 10. 23:01
  „Mára már nem csúszik be, ezért már mindegy; de én ezt a két cikket közös hozzászólási lehetőséggel látnám el - még az is lehet, hogy sok és konstruktív ötletet nyerne belőlük a megrendelő és a kivitelezők egyaránt.”
 • 28. spiler 2011. augusztus 10. 22:16
  „PÉCS 30ÉVE NEM FEJLÖDÖTT az EKF segített”
 • 27. DobóI 2011. augusztus 10. 21:32
  „Botka mindent lepusztít itt Szegeden... Pl. a hasonló méretű Pécshez viszonyítva is siralmas állapotok uralkodnak Szegeden..”
 • 26. frakk 2011. augusztus 10. 21:07
  „Horváthi: minden soroddal egyet értek !!
  Én már sajnos belefáradtam a laikus banda káromlásába. Egy két ügyeletes szépfiú és egy hölgy meg amúgy is megbízott prófétának tekinthető itt a fórumban. Szeged enervált , lakossága amúgy is Botka hívő, hiszen amúgy Botka nyerni sem tudott volna a választásokon.
  Pályázati pénzekből megy minden. Tudjátok ezt a nyugat ingyen adja, csak látványosan kell elkölteni. Na most a látványt megteremtették, már csak az időnek kell telni. Mert jó munkának idő kell. Az Eu meg az időhúzással beszopja a munka lényegét is. Hiszen ők már távolból csak a papírokat meg az időt nézik. A költséégeket meg Mignon és honfitársai állják a pályázatosdi csipet- csapatnak.
  Ó azok az offshore számlák ha beszélni tudnának.”
 • 25. norad 2011. augusztus 10. 21:06
  „A 90C azért üres, mert szarul csinálják.
  Háromszor mentünk be, és csak azt hallottuk, hogy ez sincs, az sincs, amaz sincs. Negyedszerre be se megyünk!”
 • 24. Mignon 2011. augusztus 10. 18:01
  „23.folyt.:

  Na, meg az elmaradhatatlan: tschikosch...

  :)))”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszálljak vagy ne szálljak?

Minden tizedik szegedi kerékpárral közlekedik még akkor is, ha a KRESZ-t kevésbé ismeri. Tovább olvasom