Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Vizet fakasztottak a trolik az SZTK-nál

Szeged - A jelek szerint csőtörés moshatta alá az úttestet, valószínűleg az autósávot is fel kell bontani. Ha félpályára szűkül a forgalom, a troliknak más terelőutat kell választani a mostani helyett.
Szerda reggel 8 óra körül trolivezetők észlelték, hogy a Szentháromság utcai SZTK-nál, a megállót elhagyva besüppedt a járművek alatt az aszfalt. A megálló és az úttest csatlakozásánál elmozdultak a szegélykövek, mozog az úttest és a repedéseken át víz szivárgott. A vízmű hibaelhárítói azonnal a helyszínre siettek, a járda felől kibontották a burkolatot, és elkezdték keresni a vízcső bekötését. Egyelőre a trolik még az SZTK-nál kialakított ideiglenes végállomásnál állnak meg. A jelek szerint csőtörés moshatta alá az úttestet, valószínűleg az autósávot is fel kell bontani. Ha félpályára szűkül a forgalom, a troliknak más terelőutat kell választani a mostani helyett. Feltehetően a Honvéd térnél teszik majd le az utasokat és onnan fognak indulni.

Megindult az úttest a troli alatt az SZTK-nál. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A Szegedi Vízmű Zrt. közleménye szerint egyeztettek a DAKK Zrt.-vel, az SZKT-val, az önkormányzattal és az egyetemmel. Vizsgálják a vízbekötést, valamint a szivárgást, keresi az esetleges vízhálózati hiba okát és helyét. Ha felderítették a hiba okát, és az tényleg vízvezetékkel van probléma, akkor tudják megtervezni a javítás és a helyreállítás menetét, időtartamát.

Az arra közlekedők türelmét kérik.

Kérdéseinket elküldtük az SZKT-nak is elküldtük Amint tájékoztatást kapunk, közzé tesszük.

Megírtuk: a 8-as és 10-es trolik a Markovits utcai közműépítés miatt augusztus 14-ig csak az SZTK-ig közlekednek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek Párizsból

A mórahalmi ugrókötelesek a World Jump Rope Championshipen vettek részt Párizsban. Tovább olvasom