Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Zákányszéki falunap, átadással

Zákányszék - A 18. zákányszéki falunapon adták át az új Szociális Szolgáltató Központot. A község díszpolgára 2012-ben dr. Máté Ellák nyugalmazott állatorvos lett.
18. alkalommal rendezték meg a zákányszéki falunapot – a község egyik jelentős eseménye immár nagykorúvá vált. Az egész napos ünnepségen adták át a zákányszéki Szociális Szolgáltató Központot, amely a dél-alföldi operatív programban valósult meg a pályázaton nyert 99 millió forintból.

– Ajándék mindannyiunk számára, hogy ez az épület megvalósult, legújabb, és bátran állíthatom, hogy az egyik legszebb létesítménye településünknek – mondta köszöntőjében Zákányszék polgármestere, Matuszka Antal.

Zákányszéki falunap, átadással. Fotó: Börcsök Zoltán (galéria)

2011. november 7-én kezdődtek a munkák, a kivitelezést idén március 1-jén fejezte be a Bodrogi Bau Kft. – 5 hónap alatt készült el a minden igényt kiszolgáló központtal. Piacbontás, az új épületrész alapozása, építése, a jegyzői lakás felújítása, parkosítás és korszerű konyha kialakítása – minderre futotta.

– Legyünk rá büszkék, adjon önbizalmat ebben a kiszámíthatatlan világban, hogy tudtuk gyarapítani településünket uniós segítséggel, térségi koordinációval, települési összefogással – mondta Matuszka polgármester a szalagátvágás előtt, majd Polner Eörssel, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatójával közösen átadták az épületet, amelyet Cseh Zoltán plébános szentelt fel.

Zákányszéki falunap, átadással. Fotó: Börcsök Zoltán (galéria)

Délután az iskola sportudvarán folytatódott a falunap. A község díszpolgára 2012-ben dr. Máté Ellák nyugalmazott állatorvos lett. Zákányszékért díjat Liebhaber Gáborné Huszta Julianna óvodavezető, Hegyesi József egyéni vállalkozó és Kopasz Szilveszter, a Zákányszéki Vállalkozók és Gazdálkodók Klubjának vezetője kapott. Elismerő oklevelet vehetett át Puskás István, Puskás Istvánné Krisztin Mária, Tanács Klára és Börcsök Zoltán.

Kora délutántól benépesült a színpad. A helyi általános iskola tanulóinak táncbemutatójával, zenei produkcióval, a Zabosfa néptánccsoport előadásával, a Classicon Kulturális és Sportegyesület mazsorett- és pomponbemutatójával, valamint a helyi nyugdíjasklub előadásával kedveztek a népes publikumnak. A sportcsarnokban két kiállítást is megtekinthettek a helyiek, Gyöngycsodák és Lakodalmi hagyományok Zákányszéken címmel.

Kora este „Lakodalom van a mi utcánkban" címmel Varga Tibor vőfély teremtett remek hangulatot, aminek köszönhetően késő este fejeződött be az utcabállal a 18. zákányszéki falunap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Infralepedő ultradrágán

A kisnyugdíjas majdnem infarktust kapott, amikor a bank közölte vele: bár már befizetett 147 ezret, további 158 ezer forinttal tartozik. Tovább olvasom