Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Zaklatás miatt marasztalták el a fenyegető exrendőrt

Szeged - A terrorcselekménnyel fenyegetést nem, csak a zaklatást sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani az ügyészségnek a bíróság szerint B. Zorán ügyében. A 46 éves exzsaru a rendvédelmi szervek 2011-es demonstrációi idején zaklatta a vidékfejlesztési államtitkárt, számítógépén pedig egy Lázár Jánost fenyegető levél készült, aminek elkészítését nem sikerült rábizonyítani.
Két évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék B. Zoránt, aki Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárt zaklatta 2011-ben.
A most 46 éves volt rendőr az ügyészi vádirat szerint – ahogy megírtuk – a rendvédelmi szervek 2011-es demonstrációi idején fenyegette meg levélben Lázár Jánost fiai megcsonkításával, aki nem sokkal azelőtt Balsai Istvánnal nyújtott be törvényjavaslatot, ami a már nyugállományba vonult rendőröket érintette hátrányosan, szolgálati nyugdíjuk elvételével fenyegetett.

Az exrendőr a törvényjavaslat elfogadása után kocsijával többször is megállt Czerván György államtitkár tápiószentmártoni háza előtt, illetve telefonon is zaklatta a politikust és feleségét. A férfi Czerván zaklatását korábbi tárgyalásain nem ismerte el, azt mondta, csak a törvény elfogadásának miértjét szerette volna megtudni a képviselőtől. A Lázár Jánosnak címzett levél írását is tagadta, mint mondta, neki is két fia van, sose fenyegetne gyerekeket. Azt mondta, hogy házában három számítógép is volt, amiket nemcsak családja, hanem rokonai és fiai barátai is nagy számban használtak.

A Lázár levélen a szakértő nem talált ujjlenyomatot, a férfi egyik számítógépében azonban megtalálták a Lázár Jánosnak írt levél biztonsági másolatát, amit korábban töröltek a wincseszterről. Az ügyészség a Lázár levél miatt terrorcselekménnyel fenyegetéssel vádolta B. Zoránt.

A bíróság keddi ítélete szerint az ügyészségnek csak azt sikerült bizonyítania, hogy a levél a vádlott számítógépén és nyomtatójával készült, de azokat a férfi több családtagja és egy másik – azóta elhunyt – nyugalmazott rendőr is használta. Az pedig nem derült ki, hogy a levelet pontosan ki írta és adta postára. A zaklatást ugyanakkor bizonyítottnak találták, így ebben elmarasztalták az egykori egyenruhást. A vádlott védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete macskák a szegedi múzeumi éjszakán

Fekete macskák találkozóját hirdeti meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum az idei Múzeumok Éjszakáján: élő és plüss fekete cicákat is várnak majd a Kultúrpalota elé június 21-én, szombaton. Tovább olvasom