Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Zenés játék Jávor szerelméről az újszegedi szabadtérin

Hegedűs D. Géza főszereplésével, édes-bús zenés játékban Jávor Pálra emlékeznek az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Megelevenedik a Kamara Varieté: Jávor élete utolsó szakaszának kimondatlan érzelmei, lappangó vágyai kerülnek előtérbe.
A Kossuth-díjas színész, Hegedűs D. Géza örömmel vállalta, hogy Jávor Pált alakítsa: nagyszerű művésznek és embernek tartja, véleménye szerint nemcsak művészi tehetsége, de erkölcsi tehetsége is volt a rendkívül humánus Jávornak. A magyar Clark Gable-ként emlegetett színész a két világháború között filmsztár, a nők bálványa, egy korszak idolja volt. Az 50-es években ikonná vált sármos színész életét feldolgozó mű, a Kék-lila nyár alapja egy szerelmi háromszög.

A produkcióban, csakúgy, mint Jávor Pál életében is, erőteljes szerepet kap felesége – azonban megjelenik mellette egy fiatal színésznő, akinek reménye és bukása is, hogy tervbe veszi: a nagytekintélyű művészen keresztül karriert indít a színházi világban.

A zenés játékban hallható izgalmas dalok segítségével még közelebb kerülhetünk Jávor alakjához, hiszen olyan pluszdimenziót adnak a történethez, amit szavakban nem lehet kifejezni, és olyan mélységeket tudnak feltárni, amellyel még drámaibbá válik egy-egy jelenet.

Hegedűs D. Géza
Hegedűs D. Géza

Hegedűs D. Géza mellett az előadásban fellép Fekete Gizi, Pataki Ferenc, Erdélyi Tímea, Kancsár József és Ádám Tamás. A Jávor feleségét alakító Fekete Gizivel Hegedűs D. Géza már a főiskolás években szoros barátságot kötött.

A Jávor Pál szerelmét és életét bemutató zenés játékot a szegedi Pinceszínházzal együttműködve mutatja be a Szabadtéri. A produkció szövegét Pozsgai Zsolt írta, a dalszöveget Valla Attila, a zeneszerző pedig Gazsó Bálint volt. A zenés játékot Telihay Péter rendezi. A Kék-lila nyár, Jávor szerelme című produkciót augusztus 13-án és 14-én láthatja a nagyérdemű az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

(x)

REÖK Gyerök Kör

Képzőművészeti foglalkozásokat tartanak a REÖK-ben, amelyekre augusztus 19-éig hetente két alkalommal, csütörtökön és pénteken 10 és 13 óra között várják az érdeklődőket, anyagot és eszközt biztosítanak. A foglalkozásokat vezeti: Ale Ildikó festőművész, képzőművészeti múzeumpedagógus. Belépő díj: 700 forint fejenként, testvérek számára kedvezményesen 500 forint. Hozza el ön is gyermekeit, hiszen számtalan alkotás várja, hogy a gyerekek határtalan fantáziájának és érdeklődésének fókuszába kerülhessen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novák Péter: a végvári hős, a szerelmes férfi, a parasztvezér

Zenei és táncos ünnep a Szegedi Szabadtéri Játékok tegnap bemutatott és ma látható Dózsa-produkciója. Tovább olvasom