Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Zombori: vihar egy pohár vízben

Szeged - Rendkívüli ülésen tárgyalta csütörtökön a Csongrád megyei közgyűlés Zombori István, a Móra Ferenc Múzeum volt igazgatójának fegyelmi ügyét.
A képviselők az ülés elején úgy döntöttek, hogy két kérdésben szakértői véleményt kérnek, és csak ezek megismerése után folytatják az eljárást.
Ismert: a megyei közgyűlés március 25-én indított fegyelmi vizsgálatot Zombori Istvánnal szemben. Április 15-én, zárt ülésen a képviselők már arról döntöttek, hogy nyugdíjba küldik az intézményvezetőt.

A mostani ülés után a közgyűlés elnöke, akit a fegyelmi tanács elnökének is megválasztottak, elmondta: a Pap Gabriella fegyelmi biztos által leírtak közül kettőre kérdezett rá a közgyűlésen Gémes László képviselő. „Mindkettő olyan, ami befolyásolhatja, hogy az igazgató úr vétett-e" – fogalmazott Magyar Anna.

A szakértőknek meg kell állapítaniuk, hogy szükség volt-e építési engedélyre a múzeumban kialakított térelválasztókhoz, mert „nem egyértelmű a képekből és az adatokból, hogy előregyártott elemből épültek-e." A másik kérdés, hogy „jogilag mit jelent az építési engedély utólagos beszerzése".

Zombori: vihar egy pohár vízben. Fotó: Karnok Csaba
Zombori: vihar egy pohár vízben.
Fotó: Karnok Csaba

A kérdésre, hogy ezek miért csak most merültek fel, Magyar Anna közölte: egy eljárás során mindig felmerülhetnek további pontosító kérdések. „Még csak véletlenül sem szeretnék olyan érzetet kelteni, hogy nem végzett alapos munkát a fegyelmi biztos. De az eljárást komolyan vesszük, és minden kérdést igyekszünk tisztázni mielőtt döntést hozunk."

– Vihar egy pohár vízben. Azt hittem, az április 15-i nyugdíjba küldéssel ez az egész véget is ér. Most úgy látszik, tovább kívánják folytatni ezzel a vizsgálattal – reagált Zombori István. Hangsúlyozta: a vizsgálóbiztosnak javasolta, hogy akár az egész közgyűlés menjen ki, és nézze meg a helyszínen, „hogy mennyire nevetséges ennek az egésznek a fegyelmi ürügyként való előhozása".

– Gipszkarton falakról van szó, ez egy ideiglenes valami. Ebből valaki az én eltávolításommal kapcsolatos ügyet akart kreálni. Feltételezem, hogy mivel ez a nyugdíjba helyezéssel megtörtént, ennek most talán valami lezárását keresik, de nem nekem kell választ adni erre.

A volt igazgató elmondta: az egyik legfőbb érv ellene, hogy nem kért engedélyt az örökségvédelmi hatóságtól a térelválasztók kialakításához.
– Megkérdeztük őket, azt mondták, ha ezt gipszkartonból csináljuk, akkor nincs szükség engedélyre. Utólag a fegyelmiben a nemleges vélemény nemkérését rótták fel. Ez nonszensz jogi értelemben.

A közgyűlés május 11-én tárgyal újra a témáról.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. queenmargareth 2011. május 07. 09:32
  „23 65 éves mindjárt!!!!!!!!!!!!!menjen nyugdíjba.Adjon esélyt jóembereknek!”
 • 22. Imola521 2011. május 07. 08:23
  „nekem kifejezetten tetszik, hogy valaminek végre a végére akarnak járni rendesen. Akinek nincs mit takargatnia, az nem kell hogy parázzon, akinek meg van, nos.... akkor végre kiderül az igazság. Azt pedig végképp nem tudom megérteni, hogy miért károg mindenki azon, ha valaki a munkáját végzi. Anna a munkáját végzi. Ha ezért nem népszerű...hát istenem. Nem lehet mindenkinek megfelelni, mert aki mindenkinek megfelel az egy szélhámos. Anna teszi a dolgát. Jogszerűen, igazságosan. Példát vehetnének róla mutyizók...”
 • 21. Parttalan 2011. május 06. 18:10
  „20. queenmargareth 2011.05.06. 15:05

  Moderátora is válogathatja.
  Nem mindig egyszerű különbséget tenni kritika, intrika és "uszítás" között.

  Pl: Petőfi -"Akasszátok föl a királyokat!" -Szerinted ezt kimoderálnák-e?”
 • 20. manstein 2011. május 06. 15:35
  „Kalmár esetleg nem akar múzeumigazgató lenni? Mert a 82 pozíciója mellett ez igen szépen mutatna, meg tulajdonképpen a feltételeknek is eleget tesz...”
 • 19. queenmargareth 2011. május 06. 15:05
  „19. az én hozzászólásom a "hölgyhöz" állandó moderálás alá kerül.DE!
  a legnagyobb szitok, sérelem , bántás megalázás az ott lett leírva, jogosan”
 • 18. Parttalan 2011. május 06. 13:59
  „A nagy sikerre való tekintettel:

  Pol Pot megye -még egyszer.

  Főszerepben: Ann Bopping

  (A népszerű 70´-es évekbeli darab felújítása)”
 • 17. dondongó 2011. május 06. 13:31
  „Ez a megyei főmami a fidesz méltó káderpolitikai válasza Komócsin elvtársra.:-)”
 • 16. wg62 2011. május 06. 13:11
  „Magyar Anna a szegedi Fidesz szégyene”
 • 15. kiokushyn 2011. május 06. 12:46
  „Hol vannak már azok a régi szép idők,amikor Trogmayer Igazgató Úr irányította a múzeumot?”
 • 14. saturnus 2011. május 06. 08:19
  „Nem baj a rokon már megjelent az is Magyar Anna rokona Magyar István másik cikk /bőr védőruha/nyílzápor ellen kitaláció ezt a géplakatos rokonszakma a régészetnek,nos már jönnek a rokonok romániából.Mintha a Kalmár képviselő is onnan jött át.”
 • 13. Monthechristo 2011. május 06. 08:05
  „Erre csak az a reagálásom:-Dr Vörös Gabriella.........::)))...”
 • 12. Szabadszombat 2011. május 06. 07:14
  „A kormány közismert családbarát politikájáról. Először a családtagok, majd a barátok.”
 • 11. realtime 2011. május 06. 06:28
  „Semmi gond, majd talalnak egy erősáramú elektomérnököt vagy esetleg egy kiváló logisztikai szakembert aki nagyszerűen elvezeti a múzeumot, a pályázatban valószínűleg egyetlen feltételnek kell majd megfelelni: fideszes vagy kdnps (jaj istenem mindig elgondolkodom, amikor leírom ennek a mesterségesen kreált, kizárólag pézszivattyúként funkcionáló valaminek a nevét, nah mindegy...) rokoni körben kell lennie. Az IH-t már szétverték, az IKV-t politikai célokra használják, hát most szétcseszik a múzeumot, ugyan már több is veszett Mohácsnál :)))”
 • 10. manstein 2011. május 06. 01:27
  „A majd´ 1 évig kettős költségtérítést felvevő, a megyét gazdaságilag lenullázó bolsevista boszorkányt ki fogja fegyelmi vizsgálat alá vonni és mikor? Meddig csinálhatja még a koncepciós eljárásait?”
 • 9. meska 2011. május 05. 20:29
  „És ezt a gipszkarton-témát kellett hetekig titkolgatni....? Ez is már milyen...”
 • 8. Mizujs 2011. május 05. 20:20
  „Pályázat nélkül lett idén január elsején a Csongrád megyei megbízott tiszt­i főorvos Kalmár Ferenc KDNP-s országgyűlési képviselőnek, a párt alelnökének a felesége.

  Ehhez ért a Fidesz! Sógor, koma, jóbarát, feleség, testvér, rokonok álláshoz juttatása. Aki útban van, azt ki kell csinálni!

  Hányni tudok tőlük!!!”
 • 7. GondaIstván 2011. május 05. 20:19
  „Ez komoly? A megyei közgyűlés egy szaros gipszkarton falon vitatkozik? Anna, ti tényleg teljesen lenullázzátok magatokat, még ellenzék se kell hozzá. Ilyet párt még nem produkált.”
 • 6. Horizont 2011. május 05. 18:38
  „Szégyellje magát, aki ezt elindította!”
 • 5. varbert 2011. május 05. 18:04
  „Több évvel ezelőtt volt üzleti és munka kapcsolatom Zombori Istvánnal. Minden tekintetben korrekt, becsületes
  EMBER -ként emlékszem rá.A Magyar Annát nem ismerem, de elég gátlástalannak tűnnek a megnyilvánulásai.
  Remélem, ő is át fogja élni hogy igaztalanul hamis vádak alapján félre dobják! Nagyon megérdemelné!”
 • 4. deszkás 2011. május 05. 18:01
  „Azzal telt az elmúlt húsz év hogy egymáson keresték a fogást és van akin még igy se tudnak.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szitkozódás, lökdösődés - nézeteltérés a József Attila sugárúton

Szóváltásba és lökdösődésbe torkollott egy közlekedési szituáció kora reggel Szegeden. Tovább olvasom